به گزارش http://shabestan.irخبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «سامي مسعودي» رئیس شورایعالی حج و عمره عراق و هیئت همراه با حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در مكه مكرمه دیدار و گفتگو کرد.
دراين ديدار دو طرف درباره روند اعزام و حضور زائران ايراني و عراقي در حج امسال تبادل نظر كرده و تشكيل كارگروههاي مشترك براي رايزني درباره حج آينده و سفرهاي عمره را خواستار شدند.
رئیس شورایعالی حج و عمره عراق به برگزاري حج و گردآمدن مسمانان در اين كنگره اشاره كرد و گفت: بعد از وقفه دو ساله كه بدليل بيماري كرونا ايجاد شد، مشاهده مي كنيم كه مسلمانان با اشتياق به حج آمده و مناسك خود را انجام مي دهند.
دراين ديدار دو طرف همکاری و تبادل نظر مسئولان و كارشناسان را در خصوص مسایل اقتصادی، اجرايي و فرهنگی حج مفيد ارزيابي كرده و آن را در ارائه خدمات مطلوب تر به حجاج موثر دانستند.
رئيس شورايعالي حج و عمره عراق با اشاره به هزينه سفرهاي زميني و هوايي زائران عراقي در حج امسال، ازپيش بيني اعزام حدود يك ميليون زائر عراقي با شروع عمره خبرداد و گفت: برآوردها نشان مي دهد كه با توجه به كمتر بودن هزينه هاي سفر زميني از اين سفر استقبال صورت گيرد.
در ادامه اين نشست، حجت الاسلام والمسلمین نواب با استناد به روايات به ارزش خدمت گزاري به ضيوف الرحمان اشاره و ابراز اميدواري كرد كه با تلاش هرچه بيشتر دست اندركاران زمينه حضور اقشار مختلف مردم در حج و سفرعمره فراهم شود و از اين عنايت الهي بهره مند شوند.
رئيس شورايعالي حج و عمره عراق هم با ابراز خرسندي از حضور نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در كنار زائران ايراني اظهار داشت: تبادل ديدگاههاي دو طرف در خصوص حج و اعمال و مناسك آن و همكاري هاي ديني و فرهنگي به غني شدن اين سفر معنوي كمك خواهد كرد.
وي افزود: درحج مي توان به منافع فراوان دنيوي و اخروي در سطح فردي و اجتماعي دسترسي پيدا كرد.
در اين ديدار كه رئيس حوزه هاي علميه سراسر كشور و معاونين بعثه مقام معظم رهبري نيز حضور داشتند آيت الله سيدهاشم حسيني بوشهري با اشاره به روايتي از امام صادق(ع) و طرح اين سوال كه چرا مسلمانان به حج مي آيند، اظهار داشت: انسان مي خواهد به كمال برسد و چنين فردي حالت ايستائي و قهقراء ندارد.
جانشين نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در مدينه بعد افزود: هرسال نسبت به سال قبل در همه ابعاد بين بعثه هاي ايران و عراق ارتباط و تعامل بيشتري بايد وجود داشته باشد و با تبادل نظر در ابعاد مختلف از جمله مسايل ديني و احكام الهي، تجربيات، برنامه ريزي و مسايل اداري رو به كمال حركت كنند و در كنار يكديگر به حركت متعالي ادامه دهند.
در ادامه اين نشست، با توضيحات حجت الاسلام والمسلمين علي خياط معاون بين الملل بعثه مقام معظم رهبري به مفاد يادداشت تفاهم همكاري بين بعثه هاي ايران و عراق اشاره شد و طرف عراقي اعلام كرد كه با توجه به طي شدن مراحل و كسب موافقت هاي لازم ، اين يادداشت تفاهم بعد از موسم حج امضاء خواهد شد.
وي افزود: اين يادداشت تفاهم زمينه خوبي را براي همكاري بعثه هاي دو كشور در ابعاد مختلف فراهم مي كند و ما علاقمنديم كه اين يادداشت تفاهم هرچه زودتر امضاء شود و همكاري هاي في مابين در حوزه حج و زيارت در آن چارچوب تعريف شود.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت نيز با بيان اينكه حج فرصت خوبي براي رايزني ميان مسئولان بعثه هاي كشورهاي اسلامي است، تصريح كرد: اين فرصت زمينه تعامل بيشتر و ايجاد تغييرات براي بهره مندي بيشتر حاجيان و ارتقاء سطح روحانيت و معنويت در زائران را فراهم مي كند.
نظر شما