روستای مارین، تفرجگاهی در دل کوه

روستای مارین یکی از روستاهای تاریخی ایران و استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان تفرجگاهی در دل کوه هرساله در تمام فصول میزبان گردشگرانی از سراسر کشور عزیزمان می باشد.

خبرگزاری شبستان/ باسوج

 

اگر از جاده قدیم دهدشت به سمت گچساران حرکت کنید یک ساعت بعد به منطقه کوهستانی دیل می رسید. کمی قبل از روستای دیل سمت چپ، جاده ای کوهستانی است که با گذر از تپه ها و جنگل بلوط خود را به دامن کوه خامین (خومی) می رساند، جایی که روستای مارین با باغ های فراوان در دل تنگه، روزگار سپری می کند.


دو طرف روستا دیواره های سنگی بلند با درختان سخت جانی که گویا جایی بهتر از شکاف سنگ ها برای زندگی نیافته اند سرانجام خود را به قله خامین می رسانند، قله ای که در گرمای سوزان جنوب هم کلاه برفی اش را از سر برنمی دارد. اما مارین این بهشت زیبای جنوب در سایه سار دیواره های بلند این قله دور از چشم سوزان خورشید بساط باغ هایش را به برکت چشمه ساران، روز به روز گسترده تر می کند طوری که از پایین ده تا مرز جنگل های بلوط و در 3 شعبه تنگه تا گلوگاه چشمه پیش رفته است.

 

معماری مارین نیز شبیه خیلی از روستاهای کوهستانی دیگر به صورت طبقاتی است، پشت بام یک خانه حیاط خانه ای دیگر محسوب می شود. امامزاده ده نیز برای مسافرانی که در یک سفر بهاری مارین را بر می گزینند مکانی هرچند کوچک ولی زیبا و با صفاست. حیاط امامزاده با نگاه شرقی اش به چشمه و باغ و جنگل رؤیایی است.


درختان چنار درمنطقه «مارین» با 100 متر ارتفاع، در کنار درختان میوه و خانه های کوچک پلکانی منظره زیبایی را فراروی گردشگران خلق کرده است. ماسوله در گیلان ـ شمال ایران ـ هرسال با چشم انداز بدیع و معماری بی نظیر خود ایرانگردان و میهمانان داخلی و خارجی بسیاری را می پذیرد، اما در جنوب ایران روستایی با همین ویژگی و معماری هر هفته صدها میهمان مناطق گرم جنوب را پذیراست که اگر ساماندهی مناسب و امکانات کافی داشته باشد می تواند ماسوله دوم ایران در منطقه گرمسیر جنوب باشد.


در پایان هفته و تعطیلات صدها ایرانگرد از شهرهای نورآباد فارس، دهدشت، شیراز، بهبهان، گناوه، دیلم و گچساران با حضور در این منطقه که در 36 کیلومتری شمال گچساران است از طبیعت زیبا و بدیع آن لذت می برند.


درحالی که گرمای گچساران در تابستان به بیش از 40 درجه می رسد، چشمه های آب خنک در اطراف باغ های «مارین» به تلطیف هوا کمک می کند که آن را به مرکز تفریحی مناسبی برای مردم بویژه جوانان و نوجوانان تبدیل کرده است. جوانان روستایی «مارین» با امکانات اولیه، استخرهای کوچکی در مسیر آب ایجاد کرده اند. جوشش چشمه های آب گوارا از دل زمین، وجود باغستان های انبوه و زیبا و مواهب طبیعی پرجاذبه، گردشگاه های بکری را در کنار روستای «مارین» گچساران به وجود آورده است.


درختان چنار در روستای «مارین» با 100 متر ارتفاع و 5 متر قطر و بیش از 3 قرن قدمت در کناردرختان انگور، انجیر، انار، هلو، زردآلو و خانه های زیبای پلکانی و قدیمی در شیب های تند، مناظر زیبایی را فراروی گردشگران و ایرانگردان خلق کرده است.


میهمان های «مارین» در بدو ورود به روستا ابتدا به زیارت آستان مقدس امامزاده بی بی حمیده خاتون خواهر گرامی امام رضا علیه السلام می روند و سپس خستگی جسم و روح را در سایه درختان انبوه و چشمه های آب زلال و روان «مارین» می زدایند.


در حالی که گرمای هوا در گچساران در فصل تابستان به بالای 40 درجه می رسد طبیعت زیبا و وجود چشمه های آب خنک در اطراف این روستا به همراه باغ های متنوع این منطقه را به مکان تفریحی مناسبی برای مردم بویژه جوانان و نوجوانان تبدیل کرده است.


جوشش چشمه های آب گوارا از دل زمین، وجود باغستان های انبوه و زیبا، از مواهب طبیعی است که گردشگاهی بکر را در کنار روستای مارین بوجود آورده است.


ساخت سد کوثر و آبگیری آن در کنار این روستا با تلطیف هوا بر جذابیت این منطقه افزوده و موجب افزایش گردشگران به این منطقه در تابستان شده است. محمد رسولی، یک شهروند ساکن گناوه گفت: وجود چنین تفرجگاهی در جنوب کشور یکی از الطاف بزرگ خداوند است.


شرایط آب و هوایی این منطقه همانند آب و هوای شمال کشور است با این تفاوت که در این روستا از هوای شرجی خبری نیست.


هر مسافر گرمازده ای با شنا در چشمه های آب خنک این روستا گرمای بالای 40 درجه تابستان را به فراموشی می سپارد.


از دیگر ویژگی های روستای مارین معماری زیبا و چشم نواز آن است که در نوع خود کم نظیر است. منازل روستایی در یک شیب 60 درجه از بالای کوه سرازیر و تا ته دره که منتهی به باغ های مرکبات است، ادامه دارد. از دیگر جاذبه های این شهرستان می توان تنگ دیل، قلات گناوه، دشت گل و باغستان های مارین را نام برد.

گفتنی است، روستای مارین از توابع بخش مرکزی شهرستان گچساران، با مختصات جغرافیایی 50 درجه و 48 دقیقه طول شرقی و 30 درجه و 33 دقیقه عرض شمالی، در 36 کیلومتری شمال شهر گچساران و 198 کیلومتری جنوب شرقی یاسوج قرار دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 119683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha