به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۲۸ تیر شبستان به شرح زیر است:
پالایش تهران مزرعه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی احداث میکند
حامد آرمانفر در آیین جشن عید سعید غدیر خم در تالار ولایت شرکت پالایش نفت تهران ضمن ترسیم اهداف و چشمانداز این شرکت اظهار کرد: با توجه به مصرف بالای سوخت در کشور نگاهها نسبت به عملکرد پالایشگاهها دقیقتر شده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۵۰ درصد از سوخت هوایی کشور از پالایشگاه تهران تأمین شد، تصریح کرد: با وجود تحریمهای ظالمانه علیه کشور کارکنان شرکت با تبدیل تحریم به فرصت دریچهای جدید به بحث تولید که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است، باز کردند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران چشمانداز شرکت پالایش نفت تهران را حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر عنوان و تصریح کرد: شرکت پالایش نفت تهران نخستین شرکت پالایشی کشور خواهد بود که در راستای انرژیهای پاک و تجدیدپذیر، مزرعه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی را احداث میکند که این مهم با برگزاری مناقصات در آیندهای نزدیک اجرا خواهد شد. در چشمانداز جدید نگاه ما علاوه بر تأمین سوخت، تأمین انرژی کشور است.
آرمانفر به بحث کیفیسازی محصولات شرکت، تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خامفروشی اشاره کرد و افزود: پالایشگاه تهران اگر به فروش محصولات کنونی اکتفا کند در آینده محکوم به فناست. باید در راستای تکمیل زنجیره ارزش و بهروزآوری واحدهای فرآیندی به سمت پتروپالایشی شدن حرکت کنیم که خوشبختانه گامهای مثبتی در این زمینه برداشته شده و بیشک منافع بلندمدت پالایشگاه مدنظر است.
وی ابراز امیدواری کرد با استفاده از توان متخصصان داخلی و همکاری با شرکتهای دانشبنیان و با بهرهبرداری از پروژه CCR در سال ۱۴۰۳ با وجود چالشهای موجود، گام بلندی برای سودآوری شرکت و رعایت الزامات محیط زیستی و کمک به بهبود هوای تهران برداشته شود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران گفت: تعمیرات اساسی جلوتر از برنامهریزی انجام شد و در حال اتمام است.
تخصیص۴۳۳ میلیارد تومانی برای اجرای مسئولیتهای اجتماعی نفت در سال ۱۴۰۰
مسئولیتهای اجتماعی در حوزه شرکتها تعاریف خاص خود را دارد، در حالی که موضوع مسئولیت اجتماعی کاری داوطلبانه تلقی میشود، سازمانها و شرکتها وظایفی را در این راستا به عهده دارند که در کنار داوطلبانه بودن الزاماتی را برای آنها ایجاب میکند.
وزارت نفت بهعنوان بزرگترین بنگاه اقتصادی کشور در این زمینه اقدامها و مسئولیتهای بزرگی را به عهده گرفته است. این وزارتخانه در سالهای اخیر، توجه ویژهای به جامعه اطراف طرحهای صنعتی بهویژه مناطق محروم داشته است. مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران، بهعنوان راهبر و ناظر این طرحها در سالهای اخیر توانسته است با تمرکز طرحهای مسئولیت اجتماعی نقش راهبردی در توسعه هدفمند جوامع پیرامونی تأسیسات صنعت نفت ایران ایفا کند.
در دولت سیزدهم با تشدید توجه به اقشار محروم این موضوع در وزارت نفت نیز موردتوجه و تأکید جواد اوجی، مقام عالی وزارت قرار گرفت.
در همین زمینه بابک دارابی، مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران، در تشریح اقدامهای انجامشده در دوره ۱۰ماهه دولت سیزدهم گفت: در دولت مردمی از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تاکنون تکالیفی به عهده این مدیریت نهاده شده بود که طبق برنامه تکمیل شده است.
وی در تشریح این تکالیف تکمیلی اظهار کرد: در این دوره ۳۷۲ پروژه تکمیل شده که شامل ۱۹ پروژه آموزشی، ۱۱۶ پروژه ورزشی، ۳۱ پروژه بهداشتی، ۱۶ پروژه راه، هفت پروژه آبرسانی، ۱۷۱ پروژه طرحهای هادی و ۱۲ پروژه خدماتی است.
مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز تصریح کرد: در مجموع ۴۳۳ میلیارد و ۴۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای مجموع ۳۷۲ پروژه اعتبار در نظر گرفته شده بود که ۳۹۳ میلیارد و ۱۴۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان آن هزینه شده و ۴۰ میلیارد و ۳۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از آن باقی مانده است. با تکمیل طرحها و ارائه گزارشها و مفاصا حسابهای مربوطه این مبالغ باقیمانده به پیمانکاران طرحها پرداخت میشود.
به گفته دارابی در حوزه نوسازی مدارس در استان بوشهر ۱۱ طرح با اعتبار ۳۳ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان، استان خوزستان پنج طرح با اعتبار ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، کرمانشاه یک طرح با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان و استان کهگیلویه و بویراحمد یک طرح با اعتبار ۶۰۰ میلیون تومان اجرا شده است.
وی با اشاره به طرحهای اجراشده در حوزه وزارت علوم و فناوری افزود: طرح وزارت علوم در استان فارس با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان اجرا شد.
مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز در تشریح طرحهای حوزه ورزش و جوانان در سطح کشور در مناطق نفتخیز اظهار کرد: در استان ایلام سه طرح با اعتبار ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون تومان، بوشهر پنج طرح با اعتبار ۵ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان، چهارمحال و بختیاری یک طرح با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان، خراسان جنوبی هشت طرح با اعتبار ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، خوزستان، ۳۱ طرح با اعتبار ۱۴ میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان، فارس ۴۰ طرح با اعتبار ۱۵ میلیارد و ۷۶۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، کرمان، چهار طرح با اعتبار یک میلیارد و ۷۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، کرمانشاه یک طرح با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان، کهگیلویه و بویراحمد ۶ طرح با اعتبار ۵ میلیارد و ۱۲۵ میلیون تومان، گیلان دو طرح با اعتبار ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، لرستان، سه طرح با اعتبار ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، مازندران یک طرح با اعتبار ۴۰۰ میلیون تومان و استان هرمزگان ۱۱ طرح با اعتبار ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان اجرا شده است.
پیشرفت کشور در عرصه های مختلف مرهون و مدیون صنعت فولاد است
حسین عامریان در همایش تجلیل از بازنشستگان فولاد اظهار داشت: اتفاق ها، توسعه و پیشرفت موضوعی است که در صنعت فولاد توسعه را رقم زده اند و امروز توسعه را در عرصه های مختلف تجربه می کنیم.
وی افزود: عرصه فولاد ویژه است و از کسانی که شروع کردند اثر ماندگار از خود گذاشتند و توسعه و پیشرفت را رقم زدند باید قدردانی کرد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد با بیان اینکه صنعت فولاد یک زنجیره است گفت: این صنعت موضوعی نیست که از کنار آن به راحتی بگذریم، وقتی صحبت از صنعت فولاد می کنیم یک زنجیره است از کارگری که در داخل معدن زغال سنگ در گرمای شدید در شرایط سخت زندگی کار می کند تا صنعتگرانی که مدیریت می کنند.
وی ادامه داد: باید بازنشستگان و صنعتگران فولاد را که در این عرصه کار کرده و یا سرمایه گذاری می کنند و شرایطی را رقم زنند تا کشور را موفق جلوه بزنند باید قدردان باشیم.
عامریان با بیان اینکه باید ادامه دهندگان مسیر صنعت فولاد را قدردان باشیم گفت: اولین هدف ما این است که برای آینده، ایرانی سربلند داشته باشیم چرا که مردانی آمدند و مجموعه های تولیدی را ایجاد کردند.
وی گفت: نسل فعلی باید این شخصیت ها را بشناسند تا این راه را ادامه دهند در هر صنف باید قدر آنان باشیم و از بزرگان و ماندگاران آن صنعت تشکر کنیم.
ظرفیت بزرگ اوراسیا برای اجرای سیاستهای اقتصادی ایران
دولت سیزدهم از همان آغاز کار، محور دیپلماسی اقتصادی خود را بر توسعه روابط تجاری با کشورهای منطقه اعلام و این تصمیم را در عمل هم پرقدرت دنبال کرد. دولت جدید صراحتاً اعلام کرد که همچون گذشته منتظر وعدههای غربیها نمیماند و در کنار حضور در مذاکرات برجامی، اساس کار خود را بر توسعه دیپلماسی منطقهای با تأکید بر محیط همسایگی قرار میدهد.
این رویکرد از سوی شخص رئیسجمهور دنبال شد؛ سید ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود پس از آغاز ریاستجمهوری، ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۰ برای حضور در اجلاس شانگهای به تاجیکستان سفر کرد و از آن روز تا کنون همه سفرهای خارجی خود را به کشورهای همسایه یا حضور در نشستهای مربوط به پیمانهای منطقهای اختصاص داده و همچنین میزبان تعداد زیادی از سران کشورهای همسایه بوده است.
ظرفیت عظیم اوراسیا
یکی از مهمترین شرکای تجاری در فصل جدید دیپلماسی اقتصادی کشور، اتحادیه اوراسیا است که در ترسیم ساختار جدیدی سیاست تجاری کشور جایگاه ویژهای برای آن در نظر گرفته شده است.
اتحادیهٔ اقتصادی اوراسیا (EAEU) یک اتحادیهٔ اقتصادی بین دولتهای بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. سال ۲۰۲۱، حجم تجارت متقابل بین کشورهای اوراسیا به سطح ۶۵.۵ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲.۴ درصد بیشتر شده است.
از اهداف این اتحادیه اقتصادی میتوان به تسهیل تجارت و برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگسازی تشریفات گمرکی اشاره کرد.
تجارت ۵.۶ میلیارد دلاری
بر اساس آمار گمرک، در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۳ میلیون و ۱۲۷ هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۶۳۴ میلیون دلار بین ایران و اعضای اتحادیه اقتصادی - گمرکی اوراسیا تبادل شده که رشد ۵۱ درصدی در وزن و ۶۶ درصدی در ارزش را به همراه داشته است.
از مجموع ۱۳ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۴۵ تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۶۳۴ میلیون و ۴۸ هزار و ۱۱ دلار کالای تبادل شده بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا در این مدت، ۲ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۱۵۵ تن کالای ایرانی به ارزش یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۵۳۱ دلار به این پنج کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه ۳.۵ درصد در وزن و ۱۲ درصد در ارزش رشد داشته است.
همچنین در سال ۱۴۰۰، واردات ایران از اعضای اتحادیه اقتصادی - گمرکی اوراسیا، ۱۰ میلیون و ۳۵۶ هزار و ۸۹۰ تن به ارزش چهار میلیارد و ۴۷۲ میلیون و ۴۶۶ هزار و ۴۸۰ دلار بود که با رشد ۷۳ درصدی در وزن و ۹۰ درصدی در ارزش همراه بوده است.
البته ارقام فعلی تجارت ما با این منطقه، همه پتانسیلهای در دسترس نیست. به گفته علیرضا پیمان پاک؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت «با آغاز تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سال آینده ۱۰ میلیارد دلار بازار صادراتی این منطقه در اختیار ایران قرار می گیرد».
هشدار درباره شیوههای کلاهبرداری از سهامداران عدالت
امید ارباب درباره شیوههای کلاهبرداری از سهامداران عدالت، افزود: افراد باید توجه داشته باشند که هیچ ارگانی از طریق شماره تلفن همراه شخصی، اقدام به ارسال پیامک نمیکند. نکته مهمترین اینکه تمام سامانههای دولتی با پسوند IR. تمام میشوند و پسوندهای دیگر مورد اعتماد نیستند.
مدیر امنیت اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، تصریح کرد: این افراد با راهاندازی سایتهای جعلی، اقدام به (فیشینگ) جمع آوری اطلاعات شخصی افراد با استفاده از ایمیل و وب سایتهای جعلی میکنند و اشخاص را به سایت مشابه هدایت و به هر شکلی افراد را مجاب میکنند که اطلاعات بانکی خود را ارائه دهند.
وی تاکید کرد: افراد در صورت مواجه با چنین مواردی حتما با سامانه ۱۵۶۹ تماس حاصل کنند.
ارباب ادامه داد: افراد برای پیگیری اخبار سود سهام عدالت به سایتهای معرفی شده شرکت سپرده گذاری به نشانی سهام عدالت (دات آیآر) یا درگاه جامع ذینفعان بازار سرمایه مراجعه کنند.
مدیر امنیت اطلاعات سپرده گذاری مرکزی همچنین گفت: بانکها حتما در زمان واریز سود اعلام میکنند که این سود برای سهام عدالت است. افرادی که سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند قطعا مشکلی در حسابهای بانکیشان وجود دارد.
نرخ رسمی ۱۵ ارز کاهشی و ۱۹ ارز دیگر افزایشی بود
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۶ ارز را برای امروز (سهشنبه بیستوهشتم تیرماه) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ رسمی ۱۵ ارز کاهشی و ۱۹ ارز دیگر افزایشی بود. همچنین نرخ رسمی ۱۲ ارز نیز ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۰ هزار و ۳۶۳ ریال و یورو نیز ۴۲ هزار و ۶۸۳ ریال ارزشگذاری شد. بر پایه این گزارش، هر فرانک سوئیس امروز ۴۳ هزار و ۱۸ رریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۶۰ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۱۷۶ ریال، کرون دانمارک پنج هزار و ۷۳۴ ریال، روپیه هند ۵۲۵ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال قیمتگذاری شد.
همچنین امروز دینار کویت ۱۳۶ هزار و ۳۲۰ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۱۹ هزار و ۵۵۳ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۰ هزار و ۳۸۴ ریال، دلار هنگکنگ پنجهزار و ۳۵۱ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۱ ریال تعیین قیمت شد. هر دلار کانادا نیز ۳۲ هزار و ۵۰۸ ریال، دلار نیوزیلند ۲۵ هزار و ۹۳۱ ریال، راند آفریقایجنوبی دو هزار و ۴۶۰ ریال، لیر ترکیه دو هزار و ۴۰۴ ریال، روبل روسیه ۷۲۷ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق دو هزار و ۸۷۹ ریال و لیر سوریه ۱۷ریال قیمتگذاری شد.
قیمت دلار استرالیا امروز ۲۸ هزار و ۷۲۳ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۱ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۷۷ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۴ هزار و ۷۱۶ ریال، ۱۰ روپیه سریلانکا یکهزار و ۱۶۷ ریال، کیات میانمار ۲۳ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۲ هزار و ۷۹۴ ریال، یکصد درام ارمنستان ۱۰ هزار و ۱۷۰ ریال و دینار لیبی هشت هزار و ۶۱۱ ریال تعیین شد.
امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۲۲۸ ریال، یکصد بات تایلند ۱۱۴ هزار و ۶۶۷ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۴۳۲ ریال، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۱ هزار و ۸۹۷ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۸هزار و ۶۳۷ ریال، هر لاری گرجستان ۱۴ هزار و ۸۱۴ ریال، یکهزار روپیه اندونزی دو هزار و ۸۰۷ ریال، افغانی افغانستان ۴۷۸ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۲ هزار و ۴۳۱ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۳۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۷۴ هزار و ۵۸۷ ریال، سومونی تاجیکستان چهار هزار و ۸۲ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار ۲۳ ریال قیمت خورد.
نظر شما