اختتامیه نخستین همایش منطقه‌ای لیلاخ شناسی در شهر دهگلان برگزار شد

اختتامیه نخستین همایش منطقه‌ای لیلاخ شناسی با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان و جمعی از فعالان فرهنگی و هنری استان و شهرستان در دهگلان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، آیین اختتامیه نخستین همایش منطقه‌ای لیلاخ شناسی با حضور عصر پنجشنبه 30 تیرماه  سالجاری در دهگلان، توسط انجمن فرهنگی و ادبی «رچه‌ی لیلاخ» با همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، فرمانداری و شهرداری دهگلان و سایر نهادها و سازمان‌های مرتبط سطح شهرستان به مدت دو روز  29 و 30 تیرماه سال جاری با برگزاری چندین پنل تخصصی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، آب، کشاورزی، اقتصاد و اجتماعی و با حضور اندیشمندان، کارشناسان و فعالان فرهنگ و هنری سطح استان و شهرستان برگزار شد.

 

 

افتتاحیه این همایش با برگزاری پنل تخصصی«مدیریت آب و منابع طبیعی، اقتصاد کشاورزی» و رونمایی از کتاب «رازه کانی ناوچه ی لیلاخ» با سخنرانی ویژه دکتر نوید نقشبندی از اساتید برجسته دانشگاه کردستان برگزار شد.

 

 

در مراسم اختتامیه دو پنل تخصصی با عناوین «تاریخ، جغرافیا و جامعه شناسی» و «زبان شناسی، ادبیات و فلکلور منطقه لیلاخ» همراه با اهدای جوایز و اجرای موسیقی برگزار شد.

 

 

پایان بخش این همایش وزین اجرای هه لپه رکی از سوی گروه هه لپه رکی شهر دهگلان بود.

 

 

در کنار این همایش غرفه‌هایی با نمایش آثاری از صنایع دستی این منطقه و نمایشگاه کتاب فارسی و کُردی و نمایشگاه لباس محلی کُردی برپا شده بود.

 

 

سعید خانی استادیار جمعیت شناسی گروه جامعه شناسی دانشگاه کردستان و از پژوهشگران عرصه اجتماعی استان در اختتامیه همایش منطقه‌ای لیلاخ شناسی گفت: مطالعات اجتماعی و اقتصادی در خصوص منطقه لیلاخ در زمینه‌های مختلف بصورت علمی و آکادمیک انجام نشده است.

 

 

وی بیان کرد: گشایش جمعیتی با وجود قشر جوان در دهگلان وجود دارد اما این فرصت ممکن است در آینده با کاهش زاد و ولد از دست برود،  متاسفانه روستاهای خالی از سکنه در دهگلان رو به افزایش است و همین امر موجب شده است جمعیت روستایی کاهش پیدا کند.

 

 

استادیار جمعیت شناسی گروه جامعه شناسی دانشگاه کردستان اضافه کرد: اگرچه روند شهرنشینی در شهر دهگلان رو به افزایش است، ولی هنوز وارد مرحله شهرنشینی به معنای ایجاد تمدن نشده‌ایم،  متاسفانه خانوارهای دهگلان کم جمعیت شده‌اند.

 

 

خانی افزود: فرصت جمعیتی بهینه برای توسعه اقتصادی با وجود جمعیت جوان در شهرستان دهگلان فراهم است و این باید منجر به رشد و توسعه این شهرستان شود.

 

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر یکی از معضلات این منطقه بیکار است که در حال رشد است، رشد جمعیت طبیعی مثبت است اما مهاجر فرستی در شهرستان دهگلان بیشتر است، مهاجرپذیری نسبت به بعضی از شهرستان‌های دیگر استان کردستان از جمله شهرستان بانه و سنندج و مریوان کمتر است.

 

 

این پژوهشگر حوزه اجتماعی اضافه کرد: در شهر دهگلان حرکت به گذار شهری در حال حاضر در شرف انجام است، بیشتر رو به شهرگرایی است تا شهرنشینی؛ توزیع نابرابر جمعیت در استان وجود دارد، سنندج، بانه و مریوان بیشترین جمعیت را دارا است.

کد خبر 1198397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha