برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از موقوفات

سرپرست سازمان اوقاف و امورخیریه کشور، از اعمال قانون علیه سوء استفاده کنندگان از موقوفات خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، شب گذشته (22 دی)در همایش متولیان و هیئت امنای بقاع متبرکه استان کرمان، گفت: امام کاظم(ع) در طول حیات بابرکت خود، خدمات ارزنده ای به امت اسلام و بشریت ارائه دادند که امروز همه ما از آثار و برکات فداکاری و خدمات آن حضرت بهره مند می شویم.


وی افزود: آن امام همام در شرایطی عهده دار امامت و رهبری جامعه اسلامی بودند که خلیفه وقت، هارون، هیچگاه دشمنی خود با قرآن و اهل بیت را به صورت علنی مطرح نکرد.


نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امورخیریه کشور، با اشاره به توطئه های فرهنگی دشمن، عنوان کرد: امروز آمریکا نیز در قالب آزادی، حقوق بشر و دلسوزی منافقانه، با ملت ایران و بشریت، دشمنی می کند.


وی، موقوفات و بقاع متبرکه را یادگاران ائمه اطهار خواند و گفت: پیامبر(ص)پایه گذار اصلی وقف و نخستین واقف بودند.


حجت الاسلام محمدی،  وقف را سرمایه ای مادی و معنوی دانست که چنانچه درست حفظ و صیانت شود و از آن به طور  صحیح بهره برداری کنیم، همگان از آن بهره مند می شوند.
 

وی با اشاره به اینکه در زمان پهلوی با موضوع وقف که از احکام الهی است با کینه و عداوت و دشمنی برخورد می شد، گفت: آنان تا می توانستند موقوفات را به ویژه با اصلاحات ارضی، حیف و میل کردند.


وی افزود: کسانی که تقید لازم به شریعت اسلام و سنت نداشتند به دلیل منافع شخصی، منافع وقف را از بین بردند و اکنون برای جبران این کاستی ها باید با بسیج عمومی و همگانی اقدام کرد.


نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امورخیریه کشور تأکید کرد: همه مردم و متولیان باید برای این موضوع همت کنند تا این سرمایه الهی حفظ شود.
 

وی با اشاره به توصیف وقف به عنوان چشمه همیشه جاری، خاطرنشان کرد: چنانچه این چشمه همواره در حال جوشش باشد، جامعه رشد می کند و آباد می شود.


سرپرست سازمان اوقاف و امورخیریه کشور، اجرای نیت واقف را مورد تأکید قرار داد و گفت: عمل نکردن به نیت واقف، جامعه را دچار خسران می کند هر چند در گاهی مواقع هم برخی با اصل وقف مخالف و در صدد منهدم کردن آن هستند.


وی با تقدیر از اقدام ابتکاری اداره کل اوقاف و امورخیریه استان کرمان، در تجلیل از متولیان و امنای موفق بقاع متبرکه خواستار تعمیم این ایده به دیگر استان ها شد.


حجت الاسلام والمسلمین محمدی با بیان اینکه متولی اصلی وقف در جامعه اصلی، ولی فقیه و حاکم شرع است، بیان کرد: هر اقدام مشروعی که در جهت مصلحت و منفعت وقف باشد صحیح است.


وی کفایت، لیاقت و امانتداری را از مهم ترین شرایط اداره یک موقوفه برشمرد و با اشاره به اصل 49 قانون اساسی، تصریح کرد: هر کس با هر شأن و منزلتی در پرتو موقوفات برای خود سرمایه ای جمع کند باید با آن برخورد قانونی شود.


نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امورخیریه، بقاع متبرکه را سرمایه ای ارزشمند برای کشور خواند و با استفاده از فرمایش امام راحل مبنی بر اینکه مردم در پناه امامزادگان باید در آرامش زندگی کنند، افزود: باید برای آبادانی این مکان های متبرک تلاش کرد و با کمک های مردمی و همت دولتمردان و مسئولان آن گونه که در شأن امامزادگان است، آنها را آباد کرد.


وی فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی کشور را مورد توجه قرار داد و در این باره بر ضرورت تبدیل این مکان ها به مرکز تبلیغ دین و فرهنگ اسلام، قرآن و اهل بیت تأکید کرد.


حجت الاسلام والمسلمین محمدی بیان کرد: سالانه بیش از یکصد میلیون زائر به امامزادگان کشور مراجعه و به ایشان عرض ارادت می کنند که می توان از این ظرفیت برای تبلیغ فرهنگ اهل بیت و قرآن و از این اماکن برای تقویت بعد معنوی و دینی جامعه استفاده کرد.


وی در خطاب به متولیان و هیئت امنای بقاع متبرکه با تأکید بر توجه به نظافت و پاکیزگی بقعه، اخلاص در عمل و امانتداری اظهارکرد: جهت گیری سازمان اوقاف نیز در راستای موارد ذکر شده است و اگر کسی در حق موقوفات خلاف این عمل کند، خیانت کرده و تاریخ گواه آن است که زندگی نکبت باری نصیبش می شود.


سرپرست سازمان اوقاف و امورخیریه کشور، تولیت بقاع متبرکه و اماکن مذهبی را از شئونات ولی فقیه و حاکم اسلامی خواند و تصریح کرد: تولیت امامزاده نباید در اختیار گروه و یا افرادی خاص باشد.


وی، قریب به 15 مورد از احکام و ابواب فقهی را مرتبط با موضوع وقف دانست و توجه به آن را مهم خواند.

 

پایان پیام/

کد خبر 11997

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha