افشین خوش گوار معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان با بیان اینکه هر ساله در قالب فعالیتهای پروژه مهر، آمادهسازی مدارس برای آغاز سال تحصیلی با اقدامات کارگروههای مختلف و بکارگیری توان و بسیج امکانات پیگیری میشود، اظهار کرد: تا قبل از کرونا در قالب پروژه مهر، پنج کارگروه فعالیت میکرد، اما به واسطه شیوع کرونا، کارگروه سلامت و امور بهداشتی نیز به همراه کارگروه عدالت تربیتی و نصیب برابر آموزشی به مجموع کارگروهها اضافه شد.
وی با اشاره به اهداف کارگروه سلامت و امور بهداشتی پروژه مهر، اهمیت، حساسیت و ضرورت سلامت فردی و گروهی، رعایت پروتکلهای بهداشتی در تمامی سطوح و واحدهای اداری و آموزشی و در نهایت کاهش نگرانی و دغدغههای خانوادهها و دانشآموزان را از مهمترین اهداف این کارگروه بر شمرد.
خوشگوار بازگشایی حضوری مدارس را وجه تمایز فعالیتهای پروژه مهر امسال نسبت به دو سال گذشته عنوان کرد و افزود: هرچند فکر میکردیم که کرونا ریشه کن شده است اما متاسفانه شاهد اوج گیری مجدد کرونا و آغاز پیک جدید این ویروس منحوس هستیم و باید آمادگی لازم برای مقابله با پیشروی کرونا را داشته باشیم.
معاون تربیت بدنی و سلامت استان در ادامه به جایگاه حوزه سلامت آموزش و پرورش قبل از شیوع کرونا نیز اشاره کرد و گفت: قبلاً حوزه سلامت در حاشیه قرار داشت اما با آمدن کرونا از حاشیه به متن آمد و برنامهریزان توجه جدی به اهمیت حوزه سلامت نشان دادند.
وی تصریح کرد: از سال گذشته با تغییر نگرش و دیدگاهها در همه بخشها، اتفاقات خوبی در این حوزه نسبت به قبل ایجاد شد.
خوشگوار از اهتمام اعضای کارگروه سلامت و امور بهداشتی پروژه مهر استان تقدیر و تشکر کرد و گفت: خوشبختانه سال گذشته در ارزیابیهای به عمل آمده، کارگروه سلامت آموزش و پرورش کردستان جزو 6 استان برتر کشور بوده است.
وی به تجارب ارزنده در حوزه سلامت و امور بهداشتی آموزش و پرورش استان پرداخت و «آموزش» را بهترین، در دسترسترین و سهلترین راهکار ممکن برای مقابله با ویروس کرونا عنوان کرد و بر آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بیشتر به دانش آموزان جهت ارتقاء سطح سواد سلامت آنان تاکید کرد.
مسئول کارگروه سلامت و امور بهداشتی پروژه مهر استان استفاده از ظرفیت برون سازمانی را از دیگر تجارب ارزنده در حوزه سلامت استان عنوان کرد و اظهارداشت: در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی کردستان و واحدهای تابعه تعامل بسیار خوبی با آموزش و پرورش داشتند.
وی همچنین به تعامل درون سازمانی با معاونت تربیت بدنی و سلامت استان بعد از ویروس کرونا نیز اشاره کرد و گفت: در ایام کرونا برنامههای حوره سلامت بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
این مقام مسئول از حوزه سلامت و بهداشت به عنوان حوزه پیشران و پیشتاز در نظام تعلیم و تربیت نام برد و گفت: خانوادهها میتوانند نقش انکار ناپذیری در تامین سلامت فرزندان خود در ایام کرونا داشته باشند.
خوشگوار با بیان اینکه خوشبختانه اعتبارات خوبی در سطح وزارت و استانداری به حوزه سلامت اختصاص داده شده است؛ گفت: سال گذشته حدود 500 سرویس بهداشتی مدارس ایجاد، بهسازی و نوسازی شد.
مسئول کارگروه سلامت و امور بهداشتی پروژه مهر استان در ادامه به بیان شرح وظایف اعضای کارگروه پرداخت و با بیان اینکه 16 وظیفه در شیوه نامه ابلاغی وزارت آموزش و پرورش برای این کارگروه در نظر گرفته شده است؛ تاکید کرد: باید تلاش کنیم نقش حوزه سلامت را پررنگ تر ببینیم و تا سطح مدارس این ماموریت ها را عملیاتی کنیم.
وی تعمیر، بهسازی و تجهیز سرویس های بهداشتی مدارس و پیگیری آن از طریق شهرستان ها و مناطق را از دیگر برنامههای کارگروه بر شمرد.
خوشگوار در ادامه به واکسیناسیون مجدد دانش آموزان و فرهنگیان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه واکسیناسیون دُز یادآور از هفته آینده آغاز خواهدشد، توصیه نمود افراد دُز یادآور را تزریق کنند.
این مقام مسئول بر استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در محیطهای عمومی تاکید کرد و گفت: بیشترین تلاش مسئولین نظام بر آن است که مدارس و دانشگاه ها در سال تحصیلی جدید به صورت حضوری بازگشایی شوند.
وی در بخش پایانی سخنان خود دو توصیه مهم داشت و با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی در حوزه سلامت از دغدغه های مهم معاونت تربیت بدنی و سلامت استان است، خروج نیرو از حوزه سلامت به هر دلیل را ممنوع عنوان کرد و اظهارداشت: در این زمینه این معاونت آمادگی دارد نیروهای مازاد مرتبط و نیمه مرتبط را در حوزه سلامت جذب و به کارگیری کند.
نظر شما