به گزارش خبرنگار شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سهشنبه) در ادامه نطق پیش از دستور خود در صحن مجلس با اشاره به مرحله دوم اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها، اقدام اخیر دولت در پرداخت یارانه جدید را خلاف قانون دانست و گفت: این اقدام جدای از اینکه خلاف صریح قانون است، متناسب با شرایط کشور نیز نیست و نه تنها کمکی به جلوگیری از گرانی نمیکند، بلکه آن را تشدید نیز میکند.
وی افزود: این اقدام کمکی به حل مسئله بیکاری نکرده و هیچ افق روشنی برای تولید کشور ترسیم نمیکند، لذا اگر دولت مجموعهای از این تصمیمات را با هم در نظر میگرفت، مجلس قطعا این اقدام را مورد توجه قرار میداد.
رییس قوه قانونگذاری کشورمان در ادامه سخنان خود تصریح کرد: چنین مجموعهای ملاحظه نشده است و گرنه مجلس چنانچه در گام دوم جلوگیری از تورم، کمک به رونق تولید و ایجاد اشتغال را ملاحظه میکرد، با این اقدام موافقت میکرد.
لاریجانی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی نمیتواند با طرحهای غیر کارشناسی که طوفان تورم ایجاد میکند، نظیر وضعیتی که در چند ماه گذشته رخ داد و ثروت مردم را تقلیل داد، موافقت کند.
وی همچنین گفت: اگر نگاهی اجمالی به اقدامات قدرتهای زورگو در مقابله با ملت ایران داشته باشیم، متوجه میشویم که نقطه کانونی مورد توجه آنها پیکره اقتصادی کشور است تا به توان اقتصادی کشور و تولید داخلی لطمه بزند.
رییس مجلس در ادامه سخنان خود یادآور شد: ملاحظه میکنیم آنچه رهبر معظم انقلاب در طلیعه سال نو فرمودند که همت ملت در افزایش تولید و رونق آن و حمایت از کار و سرمایه داخلی شود، با تحلیل شرایط نیروی انسانی، وضعیت کشاورزی و صنعت و رفتار قدرتهای زورگو راهبردی دقیق برای ملت خواهد بود.
لاریجانی همچنین تاکید کرد: اگر قوای سه گانه کشور در این جهت هم فکری صمیمانه داشته باشند و محور تصمیمات را رونق بخشی به تولید قرار دهند، تحریمها را به فرصتی برای جهش تولید بدل خواهند کرد؛ از تورم و گرانی جلوگیری و عامل اشتغال پایدار فراهم خواهد شد.
وی در پایان تصریح کرد که لازم است مجلس هشتم در ماههای پایانی خود به خصوص در تدوین بودجه سال 91 موضوع رونق تولید و افزایش بهرهوری را چه در کمیسیون تلفیق و چه در دیگر کمیسیونهای تخصصی محور تصمیمگیری خود قرار دهد و در تحقق این امر راهبردی هیچ مصلحتاندیشی سیاسی را در نظر نگیرد.
وی با بیان اینکه امروزه ایران عناصر مهم اقتدار برای سرافرازی ملت و ایجاد امنیت در منطقه را داراست، گفت: نیروی انسانی عظیم متخصص ظرفیت پایهای برای تحرک آتی کشور است، به شرط اینکه از ظرفیت تخصصی آنها استفاده شود و دارای شغل متناسب باشد.
رییس مجلس همچنین تصریح کرد: تنوع شرایط اقلیمی امکان خودکفایی در محصولات استراتژیک کشاورزی و دامی را فراهم کرده است و لازمه آن فراهم کردن زمینههای تولید بیشتر با بهرهوری بالاتر و استفاده بهینه از آن و پرهیز از واردات بیرویه اینگونه محصولات برای حمایت از تولید داخلی کشاورزی و دامی است.
لاریجانی همچنین گفت: مجلس هشتم با تدوین قوانین مهم در این زمینه پیشگام حرکتی راهبردی بوده است و در جهت ورود محصولات کشاروزی و دامی سختگیرانه برخورد کرد.
وی با بیان اینکه مجلس در قانون هدفمند کردن یارانهها سهم مشخصی از درآمد را برای حمایت از کشاورزان و دامداران اختصاص داد، گفت: این یک تصمیم راهبردی بود که مستقیما با عزت و اقتدار ملت مربوط است اما مسئولین اجرایی دقت لازم را برای تحقق این امر یعنی خودکفایی محصولات کشاورزی و دامی نداشتند لذا امسال با نامگذاری رونقبخشی به تولید باید همت خود را مصروف حمایت جدی از تولیدات کشاورزی کنند.
لاریجانی همچنین ادامه داد: ظرفیت صنعتی و معدنی کشور در طی سالهای پس از انقلاب بسیار امیدبخش است به خصوص بخشهایی از صنعت که جنبه زیربنایی داشته و با مدیریت صحیح متکی بر رانتهای دولتی نبوده است.
وی افزود: در بخشهایی از تولید صنعتی، از صادرات نسبتا مناسب برخوردار شدهایم، به ویژه با توجه به بازارهایی که در اطراف ایران وجود دارد، زمینه حرکت اساسی بودجه بدون نفت از طریق گسترش صادرات غیرنفتی مقدور است.
رییس مجلس لازمه این امر را اجرای صحیح قانون اصل 44 و حمایت معقول از تولید داخلی و تسهیل فضای کسب و کار دانست و اظهار داشت: در این زمینه نیز مجلس هشتم گامهای دقیقی برداشت و در جهت اجرای قانون اصل 44، کمیسیونی را مشخص کرد که مستمرا نظارت کند تا کارها درست انجام شود که چندین گزارش نیز از این کمیسیون ارائه شد.
لاریجانی افزود: همچنین مجلس در تسهیل فضای کسب و کار قانون مهمی را تصویب کرد تا شرایط بالا بردن توان تولید داخلی فراهم شود و هم در جهت حمایت از تولید داخلی در قوانین مختلف از جمله قانون معدن، قانون نفت و ... زمینههای لازم را فراهم کرد.
وی ادامه داد: اخیرا نیز طرح خاصی در زمینه حمایت از تولید داخلی در کمیسیون صنایع مورد بررسی است که امیدواریم هرچه سریعتر ارائه شود و انشاالله تا پایان مجلس هشتم به صورت قانون در بیاید.
رئیس مجلس با بیان اینکه در این زمینه ظرفیتهای مناسب صنعتی در کشور فراهم شده است، گفت: اما برخی اشکالات مدیریتی و نارساییها سبب شده که از این ظرفیت صنعتی استفاده بهینه نشود و بعضی از صنایع دچار رکود یا ایستایی شدهاند.
لاریجانی در ادامه سخنان خود یادآور شد: مجلس هشتم حتی در اجرای هدفمند کردن یارانهها دولت را مکلف کرد تا 30 درصد از درآمدها را مصروف حمایت از بخشهای تولیدی کند اما عدم اجرای درست این قانون همراه با برخی اشکالات دیگر در تخصیص تسهیلات بانکی به صنایع کشور، به تولید لطمه زده است.
وی ادامه داد: اگر مجلس در گام دوم هدفمند کردن یارانهها تامل دارد، به دلیل اصلاح وضع تولید، بهبود وضعیت اشتغال و بیکاری، جلوگیری از تورم و گرانی است تا با مشورتهای کارشناسانه و رسیدگی به گام نخست آنچه که مصلحت ملت است، مورد توجه قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما