به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، هاشم ناظمی جلال مدیرکل آموزش و پرورش کردستان عصر سه شنبه چهارم مرداد ماه در نشست ستاد ثبت نام دانشآموزان و نوآموزان کردستان، با تشکر از حضور ناظرین وزارتی در استان، ثبت نام دانشآموزان را یکی اقدامات مهم و دغدغه والدین که سرنوشت فرزندانشان با آن رقم میخورد، عنوان کرد و گفت: ثبت نام یک کار تربیتی است.
وی در ادامه به شرایط حاکم بر استان از جمله مرزی بودن، وجود روستاهای صعبالعبور و فعالیت مدارس شبانهروزی اشاره کرد و افزود: تلاش و توان اعضای ستاد ثبت نام، کاهش دغدغه اولیا و برقراری عدالت نسبی در ثبت نام دانشآموزان بوده است.
ناظمی جلال همچنین با اشاره به تنوع مدارس و دغدغه متولیان نظام تعلیم و تربیت، اظهار داشت: برای کمک به اولیای محترم ضرورت دارد این موضوع پیگیری و استانداردسازی لازم صورت گیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان ثبت نام به موقع دانشآموزان، رصد مسائل و مشکلات پیش رو را از اهم اقدامات تیم کاری استان عنوان کرد که سالهای متمادی در بخش مختلف منشأ اثر و خدمت بودهاند و گفت: تا این لحظه وضعیت ثبت نام دانشآموزان استان خوب بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با بازدید از مدارس و برنامههای نظارتی که قطعاً راهگشا بوده و موجب رفع نواقص خواهد بود، این موضوع به بازگشایی با نشاط مدارس در اول مهر ماه کمک نماید.
زمان ثبت نام اخذ وجه به غیر از هزینه بیمه و کتابهای درسی قانونی نیست
فرهادی کارشناس مسئول پاسخ گویی به شکایات وزارت و ناظر وزارتی ستاد ثبت نام هدف از برگزاری این نشست را هماهنگی جهت بازدید تیم وزارتی و استان از مدارس و نحوه تکمیل فرم های الف و ب عنوان کرد و گفت: فرم های وزارتی بعد از تکمیل باید در سامانه ثبت و بارگذاری شود.
وی با بیان اینکه فرم «ب» ویژه مناطق است که باید توسط مسئول تیم نظارتی اعزامی به شهرستان ها تکمیل شود، بر تکمیل دقیق آیتم های این فرم تاکید و گفت: مستند اقدامات ادارات آموزش و پرورش باید توسط ناظرین مشاهده و پیوست فرم ب شود و ناظر اطمینان حاصل کند که برنامه های مورد نظر محقق شده است.
فرهادی فرم «الف» را ویژه بررسی فعالیت مدارس عنوان کرد و با تاکید بر برگزاری جلسه توجیهی برای بازدید کنندگان قبل از حضور در مدارس، گفت: ضرورت دارد ناظران فرم مذکور را با دقت تکمیل کنند.
وی با توصیه به جمع آوری مشکلات مربوط به سامانه سیدا با همکاری و نظر خواهی از مدیران مدارس و پیوست آن به فرم الف، اظهار داشت: مجموع نظرات و مشکلات احصا شده جهت اقدام لازم به مرکز فناوری وزارت تحویل داده خواهد شد.
ناظر وزارتی ستاد ثبت نام با اشاره به تعریف کد QR به منظور نظر سنجی از اولیا، گفت: این کد باید چاپ و در محل مناسبی از مدرسه در معرض دید والدین نصب شود تا اولیا در نظر سنجی شرکت کنند، در صورتی که والدین فاقد گوشی هوشمند باشند، میتوانند نسبت به تکمیل حضوری فرم نظر سنجی اقدام و حداقل سه فرم تکمیل شده نظر سنجی ملاحظه شود.
وی گفت: مدیران مدارس باید نسبت به نصب بخشنامههای مربوط به ستاد ثبت نام، مشخصات و شماره تلفن اعضای ستاد ثبت نام استان و شهرستان، نشانی سامانه پاسخگویی به شکایات، شماره حساب مدرسه در تابلوی اعلانات و ویژه ثبت نام اقدام نمایند و این موارد در بازدیدهای ناظرین مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
فرهادی در خصوص وجوه قابل اخذ نیز با بیان اینکه در زمان ثبت نام اخذ وجه به غیر از هزینه بیمه و کتابهای درسی که به صورت گروهی ثبت سفارش میشود قانونی نیست، اظهار داشت: در بررسی این موضوع مدیران مدارس باید صورتحساب بانکی مدرسه را از تاریخ ۱۴۰۱٫۳٫۱ تا ۵ مرداد ماه جاری چاپ و ناظر پیوست فرم الف نماید.
وی یکی دیگر از موارد قابل پیگیری در بازدیدهای مدارس را بررسی مستندات محل سکونت دانشآموزان برای بررسی رعایت محدوده بندی در ثبت نام و رعایت حقوق مردم در این خصوص عنوان کرد و گفت: در هنگام مراجعه اولیای محترم ضمن رعایت شأن و منزلت والدین و تکریم مراجعین، امکانات رفاهی لازم پیش بینی و ضمن فاصله گذاری و در صورت ضرورت ارایه نوبت، تلاش شود تا رضایت مردم جلب گردد، چون رضایت مردم از خواسته های دولت محترم سیزدهم بوده و رضایت مردم اعتبار نظام است و همه وظیفه داریم به هم نوعان و والدین احترام بگذاریم.
تکمیل تمام مولفهها و شاخصهای موجود در فرم الف و تایید آن به مهر مدرسه، رعایت نحوه اخذ وجوه، ثبت اطلاعات دانش آموزان در سامانه سیدا توسط مدیران مدارس از دیگر تاکیدات ناظرین وزارتی ستاد ثبت نام در این نشست بود.
در ادامه این نشست تنی چند از اعضای ستاد ثبت نام سوالات، مسائل و چالش های پیش روی ثبت نام دانشآموزان را مطرح و ناظرین وزارتی در این خصوص پاسخگویی و رهنمودهای لازم را ارائه کردند.
کامیل محمدی رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات استان نیز با اشاره به اهمیت ثبت نام دانشآموزان و دغدغه والدین در این خصوص، گفت: تمام اقدامات و فعالیتهای پروژه مهر از جمله ساماندهی نیروی انسانی، فضا، کلاس بندی و ... به ثبت نام دانشآموزان بستگی داشته و ثبت نام دانشآموزان، نقطه پیوند خانه و مدرسه است.
وی در ادامه گزارشی از اهم اقدامات ستاد ثبت نام دانشآموزان استان ارایه کرد و صدور ابلاغ اعضای ستاد ، طرح موضوع ثبت نام در جلسه مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق تابعه و شورای معاونین استان، برگزاری جلسات توجیهی مدیران مدارس در شهرستان ها و با موضوع ثبت نام، ارسال شیوه نامه به واحد های اداری و آموزشی، تعریف کد QR برای مدارس به منظور دریافت گزارشهای مردم و نظارت همگانی بر ثبت نام دانش آموزان را از اقدامات مهم استان بر شمرد.
محمدی از دریافت و پاسخ گویی به ۲۳۸۸ گزارش مردمی واصله از طریق سامانه پاسخگویی به شکایات خبر داد و اظهار داشت: از طریق ارسال دستورالعمل، کانال.های فضای مجازی، نصب تراکت،اطلاعیه و انجام مصاحبه تلویزیونی اطلاع رسانی لازم به والدین انجام شده است.
رییس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات استان با اشاره به بازدید ناظرین استانی و شهرستانی از مدارس، گفت: تاکنون ۱۳۶۴ مدرسه معادل ۵۰ درصد مدارس استان بازدید و در سامانه نظارتی بارگذاری شده است.
محمدی در پایان با بیان اینکه با سعه صدر همکاران به شکوائیه های مردم (حضوری، تلفنی و سامانهای) پاسخ گویی دقیق صورت گرفته است، تصریح کرد: در خلال این اقدامات با متخلفین احتمالی مطابق ضوابط و مقررات برخورد شده است.
وی هم چنین از همکاری و همراهی کلیه اعضای ستاد نظارت استان به جهت پیگیری و رصد برنامه های ستاد ثبت نام تشکر کرد.
گفتنی است؛ ناظرین وزارتی طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه پنجم و ششم مرداد ۱۴۰۱ ضمن بازدید از مدارس و حضور در شهرستانها و مناطق، عملکرد واحدهای اداری و آموزشی استان در راستای ثبت نام دانشآموزان و مسایل و مشکلات مربوط به این حوزه را بررسی و در جلسه پایانی گزارش نتایج بازدیدها ارایه و جمع بندی خواهد شد.
نظر شما