۳۵ هزار رای قلع در مشهد داریم که قابل اجرا نیست

ارجائی گفت:بیش از ۳۵ هزار رای قلع در مشهد داریم که قابل اجرا نیست، مردم را گرفتار کردیم و قوه‌ قضائیه می‌تواند این موضوع را حل کند، در ماجرای پادگان اگر حمایت قوه‌ قضاییه نبود این مشکل حل نمی‌شد، در این زمینه نیز درخواست حمایت داریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «سید عبدالله ارجائی» در اولین نشست تخصصی رئیسان کمیسیون‌ های حقوقی شورای شهر اظهار کرد: مشهد در مقایسه با کلان‌شهرهای دنیا عمری ندارد و جوان است، عمر این شهر کمتر از هزار و ۳۰۰ سال و عمر برخی از شهرهای اطراف در حدود ۶ هزار سال است، دلیل اصلی آن نیز وجود بارگاه مطهر امام رضا (ع) است که از یک باغ خصوصی به یک کلان‌شهر با جمعیتی نزدیک به ۳.۵ میلیون نفر و زائر و مسافری در حدود ۱۰ برابر جمعیت خودش تبدیل شده است.

 

شهردار مشهد افزود: برخی از شهرها، از به هم پیوستن چند روستا تشکیل شده و برخی کارگاهی هستند و در اطراف صنایع شکل می‌گیرند، برخی دیگر نیز بر اساس سیاست دولت‌ها به وجود می‌آیند اما در مشهد، بعد از دفن پیکر امام رضا (ع)، شیعیان به این محدوده آمده و مجاور شدند لذا این شهر باید با فلسفه ذاتی خود که امام رضا (ع) است همگام باشد زیرا این فلسفه در کالبد، فرهنگ و اقتصاد مشهد وجود دارد.

 

وی بیان کرد: حکومت‌های محلی نمی‌توانند در چارچوب ملی و بین‌المللی شهرها را مدیریت کنند، حتی نمی‌توان با نظام مشهد، شهری مانند یزد یا رشت را مدیریت کرد به همین دلیل دامنه اختیارات شوراها و شهرداری‌ها باید وسیع‌ تر از امروز باشد تا این وجوه تمایز را درک، برای آن برنامه ارائه کرده و مدیریت کند.

 

ارجائی ادامه داد:اما امروز این‌گونه نیست و حدود اختیارات شوراها و شهرداری ها متناسب با وظایفشان نیست همچنین سقف انتظارات مردم نیز با بودجه معادل نیست و باید به این توجه داشت تا بتوان شهر را با مقتضایات خودش اداره کرد.

 

شهردار مشهد خاطرنشان کرد:ساختار های بالادستی باید بین شوراهای و سازمان‌های بالادستی هماهنگی ایجاد کنند و امروز شاهد کاهش اختیارات هستیم، پیشنهاد می‌کنم این جمع تبدیل به کمیسیون دائمی شود تا قوانین را تبیین کنند.

 

وی اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که امروز وجود دارد عدم تناسب وظایف با اختیارات است و مداخلاتی که در امور اجرایی شوراها انجام می‌شود، هیات‌های تطبیق در تمامی کشور جایگاه خودشان را می‌دانند و وارد مصوبات می‌شوند که این بدعت اختیار مردم بر سرنوشتشان را تهدید می‌کند مصوبات باید رد یا تصویب شود چرا که تبصره و شرط گذاشتن اصلا پذیرفته نیست و اگر این روال جاری کشور شود باید بگوییم نظام شورایی دیگر کارکرد اصلی خودش را ندارد و باید جلوی انحراف گرفته شود.

 

ارجائی عنوان کرد: بعضی وقت‌ها نیاز به اصلاح فرآیندها داریم و این فرآیندها درون و بیرون از مدیریت شهری است؛ مثلا در مشهد بیش از ۷۰ درصد پروانه‌های صادره سر از کمیسیون در می‌آورد اما این به معنای متخلف بودن ۷۰ درصد مردم نیست بلکه به این معنا است که طرح توسعه و تفصیلی دچار مشکل و نیازمند بازنگری است و نمی‌شود ۷۰ درصد مردم متخلف باشند.

 

شهردار مشهد گفت: رای قلع صادر برای ۱۰ سانتی متر از نمای یک ساختمان صادر می‌شود آن هم برای خانه‌ای که چندین میلیارد برای ساخت آن هزینه شده، آیا این صلاح است، برای طبقه منفی سه یک هتل آپارتمان حکم قلع صادر شده است، این مورد چگونه امکان پذیر است.

 

وی ادامه داد: بیش از ۳۵ هزار رای قلع در مشهد داریم که قابل اجرا نیست، مردم را گرفتار کردیم و قوه‌قضائیه می‌تواند این موضوع را حل کند، در ماجرای پادگان اگر حمایت قوه‌قضاییه نبود این مشکل حل نمی‌شد، در این زمینه نیز درخواست حمایت داریم.

 

ارجائی بیان کرد: رای قلعی که صادر می‌شود قابلیت اجرا ندارد یعنی نمی‌توانیم پایان کار صادر کنیم و تنظیم سند و معاملات رسمی انجام نمی‌شود و این یعنی پرونده پشت پرونده و گرفتار شدن مردم برای مشکلی که ما برایشان ایجاد کرده‌ایم لذا باید سرچشمه بسته و قوانین با نیاز مردم هماهنگ شود.

کد خبر 1200485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha