درس‌های عاشورا در  مراسم‌های عزاداری اباعبدالله(ع)تبیین شود

حجت الاسلام مروی گفت: گذشت زمان، فشارها و خباثت های دشمنان هیچ گاه نتوانسته از عظمت و شکوه عزاداری امام حسین(ع) بکاهد و آثار و عظمت عاشورا آنچنان زبان و قلب‌ها را تسخیر کرده که عزای اباعبدالله(ع) روز به روز زنده‌تر و نام حضرت پر رونق تر می درخشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین «احمد مروی» شامگاه جمعه (۷ مرداد) در مراسم اذن عزا و آئین تعویض پوش ضریح منور و پرچم گنبد حرم مطهر رضوی و اهداء پرچم به هیئت های مذهبی که در بارگاه قدسی امام رضا(ع) برگزار شد، پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) و حضرات معصومین(ع) را صاحبان حقیقی عزاداری محرم و صفر دانست و ابراز کرد: عظمت مجلس عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) و ادب اسلامی اقتضا می‌کند، ورود به عزای امام حسین(ع) با اذن صاحبان این عزا باشد.



تولیت آستان قدس رضوی در ادامه بر اهمیت تبیین درس‌های عاشورا در برگزاری مراسم‌های عزاداری اباعبدالله(ع) تأکید و ابراز کرد: گذشت زمان و فشارها و خباثت های دشمنان هیچ گاه نتوانسته از عظمت و شکوه عزاداری امام حسین(ع) بکاهد و آثار و عظمت عاشورا آنچنان زبان و قلب‌ها را تسخیر کرده که عزای اباعبدالله(ع) روز به روز زنده‌تر و نام امام حسین(ع) پر رونق تر از گذشته می‌درخشد.

 

وی با بیان اینکه نور اباعبدالله الحسین(ع) خاموش شدنی نیست، ابراز کرد: حماسه عاشورا تجلی عزت است و سراسر نهضت امام حسین(ع) تا شهادت آن حضرت، تحقق مفهوم عزت و درس ارجمندی و شرافت است؛ لذا در عزاداری‌ها باید مراقب بود که مبادا کلامی و سخنی به زبان بیاوریم که با عزت حسینی منافات داشته باشد، مبادا مطلبی خوانده و بیان شود که عزت حسینی را خدشه دار کند.


حجت الاسلام مروی با بیان اینکه در روضه ها و مرثیه ها باید روحیه شجاعت، فداکاری، ایثار، از خودگذشتی و ایستادگی در برابر ظالمین و مستکبرین بروز و ظهور داشته باشد، تصریح کرد: نهضت عاشورا عزت آفرین و آزادی بخش است و به جامعه حیات هدیه می‌کند؛ عاشورا ترویج اسلام و ایمان حقیقی و امام حسین(ع) جلوه ای درخشنده از انسان با ایمان است، لذا در عزاداری‌های آن حضرت ایمان حقیقی باید ترسیم و تعریف شود.


وی با بیان اینکه روضه خوانی‌ها و مرثیه سرایی‌های محرم و صفر باید از کتب معتبر نقل شود، اظهار کرد: هر روضه‌ای و هر خواب و نقل ضعیفی که با عزت و عظمت اباعبدالله(ع) در تضاد است را نباید در مجالس امام حسین(ع) نقل کرد؛ روضه‌ها و مرثیه سرایی ها باید از منابع و کتب معتبر و مستند باشد.



تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به سیره و تأکیدات حضرات معصومین(ع) در برپایی مجالس عزاداری امام حسین(ع)، تصریح کرد: نگاهی به زندگی ائمه اطهار(ع) نشان می‌دهد که آن حضرات همواره مردم را به ذکر مصیبت‎های امام حسین(ع) و برگزاری هر گونه عزاداری آن حضرت، سفارش می‌کردند که نشان دهنده اهمیت نهضت حسینی در بقای اسلام است.


وی همچنین در این مراسم به بارش‌های شدید باران که اخیرا سبب وقوع سیل در مناطقی از کشور و جان باختن و مفقود شدن تعدادی از هموطنان شده است، اشاره کرد و گفت: جان باختن تعدادی از هموطنان عزیزانمان در حادثه ناگوار جاری شدن سیل در برخی نقاط کشور را تسلیت عرض می‌کنم و در جوار بارگاه قدس رضوی از خداوند متعال برای این عزیزان رحمت الهی و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.

انتهای پیام/

کد خبر 1200993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha