به گزارش خبرگزاری شبستان،گروه قرآن و معارف، به نقل از روابط عمومی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، مجید نامجو گفت: براساس شواهد تاریخی، عضد الدوله دیلمی در سال ۳۷۱ (ه ق) بنا و حرم بزرگ و باشکوهی برای سالار شهیدان ساخت و قسمتهای زیادی از بنا را تجدید کرد.
وی با بیان اینکه اولین طرح توسعه حرم سالار شهیدان را ایرانیان در عصر آل بویه اجرا کردهاند ادامه داد: عضد الدوله تقریبا هزارسال پیش برای نخستین بار، در هر چهار سمت حرم امام حسین(ع)، رواقها و شبستانهایی ساخت و قبه و رواقها را به زیبایی تزئین کرد.
نامجو گفت: این عرض ارادت ایرانیان طی یکهزارسال ادامه یافته به طوریکه بسیاری از ابنیه کنونی اعتاب مقدسه یادگار ارزشمند از فرهنگ و هنر و معماری ایرانی اسلامی است.
وی گفت: هم اکنون نیز هنرمندان، استادکاران، کارگران و مهندسان ایرانی سه طرح بزرگ توسعه را در حرم مطهر مولای متقیان در نجف، حرم سیدالشهدا(ع) در کربلا و حرم امامین جوادین علیهم السلام در کاظمین در دست اجرا دارند.
وی اظهار داشت: پروژه توسعه حرم امام علی(ع) مزین بنام صحن و شبشستان حضرت زهرا(س) که بزرگترین طرح عمرانی در حال ساخت جهان اسلام به شمار میرود با زیربنای بیش از 220هزارمترمربع تقریبا تمام شده و بسیاری از بخشهای آن تحویل مسئولان عتبه مقدس علوی شده است.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات افزود: در کربلا نیز فاز نخست از طرح جامع توسعه حرم مطهر حسینی مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) با زیربنای 135هزارمترمربع در مرحله نازک کاری و اجرای نما و تاسیات قرار دارد.
وی به سومین طرح توسعه در حال اجرا در عتبات اشاره کرد و گفت: طرح توسعه زیر سطحی حرم مطهر امامین جوادین علیهما السلام مزین بنام صحن امام محمد باقر(ع) با بیش از 5هزارمترمربع وسعت با کاربری زیارتی و خدماتی نیز در شهر کاظمین در حال اجراست.
نامجو با اشاره به فرارسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سالار شهیدان از تمامی ارادتمندان اهل بیت دعوت کرد تا بخشی از نذر این ایام خود را به توسعه حرم مطهر حسینی که به تعبیر شهید سلیمانی عمل کوثرانه و صدقه جاریه است، اختصاص دهند.
علاقهمندان برای مشارکت در فیض توسعه حرمهای مطهر میتوانند با مراجعه به سایت ستاد توسعه و بازسازی عتبات به نشانی www.atabat.org و درگاه پرداخت آنلاین، نذر خود را به میزان دلخواه پرداخت کنند.
نظر شما