به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی دفتر شعر و موسیقی، علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود رسانه ملی درباره مراسم تجلیل از 20 شاعر و نینواز گفت: تلاش داریم برنامههای ماهانهای تدارک ببینیم که به موسیقی نواحی و شعر میپردازد؛ در اولین برنامه که ماه گذشته برگزار شد از آلبوم استاد دولتمند خالف خواننده پرآوازه و شهیر تاجیکستان رونمایی کردیم؛ این آلبوم تلفیقی از شعر و موسیقی بود.
وی در ادامه راجع به زمان برگزاری این مراسم توضیح داد و گفت: قرار است روز سه شنبه ۱۱ مرداد ماه همزمان با چهارم ماه محرم، دومین برنامه را ساعت 15 الی 17 در سالن کوثر سازمان صدا و سیما برگزار کنیم. درصددیم یک برنامه تولیدی باشد تا شبکهها هم از آن استفاده کنند؛ اسم این برنامه را «نای و نی» گذاشتهایم و همانطور که گفتم در آن از 20 شاعر برجسته و نینواز برجسته دعوت شده و قرار است از این عزیزان تقدیر کنیم.
قزوه درخصوص افرادی که در این مراسم از آنها تجلیل خواهد شد، گفت: در بین این عزیزان فقط یک شاعر پاکستانی داریم و بقیه دوستان از برجستهترین استادان ایرانی هستند؛ استاد دکتر سیدعلی موسوی گرمارودی، استاد علی انسانی، قادر طهماسبی همچنین شاعرانی همچون نغمه شاهسوندی، سیداحمد شهریار از پاکستان، مرتضی امیری اسفندقه، عبدالجبار کاکایی، سعید بیابانکی، سعید حدادیان و بنده به عنوان شاعر در خدمت عزیزان خواهم بود.
وی همچنین به اسامی نینوازان حاضر در این مراسم اشاره کرد و افزود: در جمع نینوازان امیر سیاوشپور، حسین قاسمزاده، امیر آزاد، مرتضی صناعی، حسن علیتبار، سعید فهیمی، منوچهر قیوم، جمشید قلیپور سیاوش اسدپور و حسین مشکان حضور دارند؛ بهعلاوه در این مراسم از استاد حسن ناهید، نوازنده چیرهدست و استاد کیانینژاد تجلیل خواهیم کرد.
مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود رسانه ملی درباره ادامهدار بودن این برنامهها خاطر نشان کرد: در ادامه قصد داریم سراغ استادان دوتارنواز خراسانی، شروهخوانی بوشهر، موسیقی سیستان و بلوچستان، تنبور نوازان کرمانشاه و دف نوازان کردستان برویم و از تمام نواحی موسیقی ایران بهرهمند شویم.
وی تاکید کرد: ما در کنار پرداختن به موسیقی پاپ، سنتی و موسیقی نواحی باید به شعر و موسیقی کشورهای همسایه و همزبان همچون تاجیکستان، پاکستان و افغانستان نیز بپردازیم. زمانی که موسیقی نواحی با موسیقی پاپ تلفیق شود، رنگ و بوی تازهای خواهد داشت؛ همیشه نباید موسیقی ما از غرب بهره بگیرد و به موسیقی غرب نگاه داشته باشیم؛ موسیقی مشرق زمین در مقایسه با موسیقی غرب چیزی کم ندارد.
قزوه در پایان ضمن توضیح درباره برنامههای حال حاضر دفتر شعر و موسیقی و سرود رسانه ملی خاطر نشان کرد: برنامههای ما در راستای تلفیق شعر و موسیقی و نزدیک کردن شعر و موسیقی به یکدیگر است؛ هرچه این دو به هم نزدیکتر باشند موسیقی و شعر قویتری به وجود میآید؛ ضمن آنکه دفتر ما این روزها با اسم شعر و موسیقی و سرود است و قبل از آن سرود و موسیقی بود و هماکنون شعر هم به آن اضافه شده است؛ بنابراین پرداختن به شعر جزئی از کار و وظیفه ما در دفتر شعر و موسیقی و سرود رسانه ملی است.
نظر شما