قانون حمایت از اطفال و نوجوانان نقطه عطفی در تاریخ حقوق کودکان ایران است

حجت الاسلام هادی گفت: قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در سال ۱۳۹۹ به تصویب رسید و لازم اجرا شد که این قانون نقطه عطفی در تاریخ حقوق کودکان ایران محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، رییس پژوهشگاه قوه قضائیه در کارگاه آموزش حقوق اطفال و نوجوانان کودکان ویژه مدیران و کارکنان بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه در ماده ۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان ۳ تکلیف برای سازمان بهزیستی مشخص شده و بهزیستی تنها نهادی است که قانون گذار همه نهادها و وزارتخانه‌ها را مکلف کرده تا با سازمان بهزیستی همکاری کنند زیرا سازمان بهزیستی و نهادهای استانی آن متولی اصلی وضعیت کودکان در وضعیت مخاطره آمیز هستند که این یک جایگاه ویژه‌ای است.

 

حجت‌الاسلام‌ مهدی هادی در تشریح اهمیت و ضرورت شناخت وضعیت‌های مخاطره آمیز، اظهار کرد: قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در سال ۱۳۹۹ به تصویب رسید و لازم اجرا شد که این قانون نقطه عطفی در تاریخ حقوق کودکان ایران محسوب می‌شود.

 

وی افزود: قانون حمایت از اطفال و نوجوانان ظرفیت بالایی دارد که وجهه حمایتی آن نیز بسیار پررنگ است و این قانون  جدیدترین قانونی است که  در مورد کودکان نوشته شده‌است و دستگاه‌های مختلف اعم از وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها را درگیر کرده تا باهم برای بهبود وضعیت کودکان اقدام کنند.

 

این مسئول با بیان اینکه به جرات می‌توانیم بگوییم اگر قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و ایین‌نامه‌ها و قوانین مختلف مربوط به اطفال و نوجوانان را در نظر بگیریم، درصورت حذف نام سازمان بهزیستی عملا قانونی برای اجرا وجود ندارد، عنوان کرد: سازمان بهزیستی مهم‌ترین سازمانی است که در حمایت از اطفال و نوجوانان نقش ایفا می‌کند.

 

وی افزود: در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان ۵۱ ماده وجود دارد که ماده ۳ مرکز ثقل قانون حمایت از اطفال و نوجوانان است، تصریح کرد: مهم‌ترین ماده قانون حمایت از اطفال و نوجوانان ماده ۳ است که وضعیت مخاطره امیز را تعریف کرده و مصادیق وضعیت مخاطره آمیز را نیز بیان می‌کند.

 

هادی با بیان اینکه در قانون ۱۴ مصداق در ۱۴ بند به عنوان وضعیت‌های مخاطره آمیز ذکر شده که برای این وضعیت مخاطره امیز دو راه‌حل بیان می‌شود که یکی از آن‌ها بحث مداخلات و یکی بحث حمایت‌ها است، ادامه داد: قانون مهمی در سال ۱۳۹۹ تصویب شد که مهم ترین ماده ان ماده ۳ است که بیانگر وضعیت‌های مخاطره آمیز است و در کنار وضعیت مخاطره امیز مهم‌ترین موضوعی که با ان مواجه هستیم وجود نهاد یا سازمانی به نام سازمان بهزیستی و ادارات متناطر در استان‌ها است.

 

مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان نیز در سخنانی اظهار کرد: درحال حاضر پارک‌ها متناسب با وضعیت کودکان ساخته نمی‌شود،فرهنگسرای متناسب با فهم و زیست کودک نداریم و بازی های متناسب کودک ساخته نشده است.

 

حسین نجفی با بیان اینکه حتی در شهرسازی برخی از شهرک‌های تازه تاسیس شده فضایی برای زیستن و تعامل اجتماعی وجود ندارد، افزود: متاسفانه بیشترین آسیب‌های اجتماعی متعلق به برخی مناطق خاص است. همچنین درحال حاضر پارک‌ها متناسب با وضعیت کودکان ساخته نمی‌شود، فرهنگسرای متناسب با فهم و زیست کودک نداریم و بازی های متناسب کودک ساخته نشده و در بازی‌های کامپیوتری عمده بازی‌ها متعلق به کودک نیست و به کودک در جهت ایجاد خلاقیت و کودکی کردن اجازه نمی‌دهد.

 

این مسئول تصریح کرد: در مهندسی فرهنگی بخشی را به حقوق کودک اختصاص داده‌ایم و به حقوق کودک درون خانواده پرداخته‌ایم که توجه  خانواده  به کودک یکی از مسایل اصلی کودکان است.

 

وی افزود: به بسترهای رشد کودک پرداخته‌ایم و سعی داریم بسترهای اجتماعی تربیت را در آن ایجاد کنیم. همچنین به بهسازی و بهبود پارک ها نیز پرداخته‌ایم تا کودک به راحتی در آن دنیای خود را شکل دهد.

 

نجفی با بیان اینکه  وظیفه ما است تا بسترهایی را فراهم و محیط‌هایی را ایجاد کنیم و آنجایی که حق کودک ضایع می‌شود از باب تحصیل، تربیت، زیستن و ... را پیگیری کنیم، ادامه داد: پیگیر رفع سوتغذیه ناشی از فقر هستیم و تلاش می کنیم  مسئله کودک و مادران باردار را تحت پوشش را در الویت قرار دهیم تا بتوانیم به  یکی از حقوق کودکان  جامه عمل بپوشانیم.

 

این مسئول عنوان کرد: ما سعی داریم یک رصد جدی از وضعیت موجود یعنی آنچه که کودک در حوزه فرهنگی، سبک زندگی، زیستی و مصرف می‌کند داشته‌باشیم تا سیاست گذاری ها برای حمایت از حقوق کودک را حول این پایش انجام دهیم.

 

در ادامه سلمان حسینی مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز خاطرنشان کرد: بهزیستی جزو معدود دستگاه‌هایی است که به طور مستقیم در مسیر مربوط به آسیب کودک همچون کودک ازاری، فرار کودکان از منزل، کودکان در معرض اسیب اجتماعی و آسیب دیدگان اجتماعی دخالت می‌کند و  قانون حمایت از اطفال و کودکان یاریگر بهزیستی است.

 

کد خبر 1201923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha