به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «لطف اله سیاهکلی» در نشست وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با دستگاه های اجرایی و تشکل های مردم نهاد که امروز (پنجشنبه ۱۳ مرداد) در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در خصوص باغستان سنتی، چه کسانی که موافق میراث و چه کسانی که مخالف میراث هستند همه در حفظ باغستان، اقتصادی بودن آن و امنیت آن اتفاق نظر دارند.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اختلاف در روش است و ما این روش را از میراث می بینیم که روش آن اشکال دارد و در پاسخ به نیازها «نه» می گوید، میراث باید دستورالعمل داشته باشد و وقتی «نه» می گوید مشکل مردم باقی می ماند.
وی تأکید کرد: ما باید نیاز باغدار را پاسخ دهیم اگر پاسخ ندهیم شک نکنیم با گذاشتن اسم میراث بر باغستان نمی توانیم آن را حفظ کنیم و حتی نابود می کنیم.
سیاهکلی در ادامه تصریح کرد: در خصوص بافت های فرسوده، مخالف هستیم نام بافت قدیمی را بافت تاریخی گذاریم، در این بافت ها، بناهای تاریخی هم وجود دارد، بناهای زیر ۱۰۰ سال که فاخر نیستند را چرا باید تاریخی بنامیم یا در بازار قزوین سقف حلبی وجود دارد می گویند میراث است و اجازه نداده درست کرده و این امر مشکلاتی را به دنبال داشته است.
وی گفت: نباید اسم میراث بر بناها گذاشته و بعد رها کنیم، باید منطق داشته و برای حل مسئله، راهکار داشته باشیم؛ همچنین در خصوص اینکه میراث بر بنایی دست گذاشته و فرد خلع ید می شود، درست نیست و باید تعیین تکلیف صورت گیرد.
در ادامه شهردار قزوین اظهار کرد: ما اعتقاد به حفظ باغستان سنتی داریم و چهار تا پنج برابر هم باغ مدرن در شهر قزوین داریم و تولیدات مدرن با آبیاری قطره ای داریم ولی سوء مدیریت در مورد آثار میراثی داریم.
«مهدی صباغ» افزود: سازمان باغستان در جهت احیای این باغستان تشکیل شده که در آبیاری کمک می کند و با توجه به اینکه یک تا ۲ سال گذشته کمبود آب بوده، آب کانال خریداری شد و اقدامات مختلفی انجام شده است.
وی یادآور شد: باغدار امروز متضرر است و درختان باغ وی بریده شده و پسته و بادام این باغ ها را می برند و از طرفی هم توسعه شهری نمی شود، انجام داد و مشکلات حمل و نقل داریم و لازمه اش این است سوء مدیریت میراثی برداشته شود و میراث کلمه ای نباشد باعث ویرانی آثار شود.
نظر شما