سید مصطفی آقامیرسلیم در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که امام حسین (ع) شهید امر به معروف بودند، مسئولان در عمل و اجرا چگونه باید این مهم را پیاده کنند، گفت: مهمترین مسئله در این موضوع ارایه الگوهای موثر است؛ بر فرض مثال اگر من به عنوان نماینده مجلس شروع به امر به معروف کردم باید من خود عمل کننده به معروف باشم وگرنه صحبت کردن من اگر من خودم خلاف معروف عمل کنم اثری جز منفی ندارد. نهی از منکر هم همین گونه است، اگر می خواهیم منکری از جامعه برداشته شود باید مراعات کنم و مرتکب آن منکر نشوم وگرنه سخنرانی و موضع من نمی تواند اثرگذار باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: البته در بحث امر به معروف و نهی از منکر مدارجی وجود دارد که باید رعایت شود یعنی از عمل بلافاصله نمی شود شروع کرد. اولین مرحله این است که خود من ته دلم قبول داشته باشم که این رفتار ناشایست است، بعد نهی کنم، سخن ملایم و اثرگذار به گونه ای که با شخصیت کسی که مرتکب منکر شده است، صحبت کنم و به گونه ای باشد که آن فرد صداقت را در وجود من ببیند. در واقع خودم الگو و نمونه ای از این لحاظ باشم.
وی ادامه داد: قدم سوم از این مدارج در اختیار حکومت است یعنی اگر قرار است عدم رعایت معروفی به ثبات و امنیت اجتماعی ما صدمه بزند باید دولت به کمک مردم وارد عمل شود از اشاعه منکرهایی که به مردم ضرر می زند، جلوگیری کنیم.
وی بیان کرد: عملکرد ما در این موارد رضایت بخش نیست. الان اهمیت مسایل معیشتی بر اذهان عمومی ارجحیت دارد و کسی از مسئولان در مورد اینکه چرا در فلان رفتارشان آن گونه عمل می کنند و چرا از فلان موضوع دنیوی برحذر نیستند.
نظر شما