دکتر طاهره مازوچی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شمال استان اصفهان گفت: عاشورا اوج و تبلور سلامت معنوی است آنجا که خداوند در آیه "يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلى رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً..." اشاره به نفس راضیه مرضیه دارد.
عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی کشور افزود: مقامی که در آن معشوق از عاشق کمال رضایت را دارد و عاشق نیز در کمال خشنودی است و حالی خوش تر از این در جهان نیست و مراد از نفس مطمئنه در این آیات امام حسین (ع) است و آن حضرت مصداق اتم و اکمل آن به حساب آمده است و این همان اوج سلامت معنوی است.
مازوچی ادامه داد: اسطوره سلامت معنوی در عاشورا است. عاشورا یعنی تسلیم امر الهی بودن؛عاشورا درس آرامش و صبر در مقابل دنیایی از مصیبت هاست. عاشورا یعنی کمال عزت نفس و اینها همه کلید واژه های سلامت معنوی هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: در کربلا الگوهای انسانی بسیاری هستند که تجسم سلامت معنوی بلکه اوج سلامت معنوی هستند.
طاهره مازوچی ادامه داد: عاشورا تنوع الگوها برای تمامی بشریت است. زنانی که در مقابل دنیایی از بلاها ایستادند. زینب (س) که ام المصائب است و چون کوه ایستاده است و با خطبه خود یزید و یزیدیان را خوارو ذلیل می کند. مادرانی چون ام وهب و غلامانی چون جون و آزادگانی چون حربن یزید ریاحی. الگوهایی در تمامی سنین از علی اصغر شش ماهه تا حبیب ابن مظاهر 75 ساله. اینها الگوهای انسانی هستند که حتی مرزهای سلامت معنوی را درنوردیدند.
وی افزود: عاشورا دانشگاه سلامت معنوی است که معلمش امام حسین (ع) و یاران باوفایشان هستند و شاگردانش تمام بشریت از ابتدا تا انتهای خلقت. فریاد هل من ناصر امام حسین (ع) نه برای کمک برای خودش بلکه برای بیداری و نجات انسان ها در طول بشریت است.
عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی کشور تصریح کرد: راه رسیدن به سلامت معنوی، شاگردی در مکتب امام حسین (ع) است.
نظر شما