"خیام" ماهواره سنجشی با دقت بالاست

زارع پور با بیان اینکه "خیام" ماهواره سنجشی با دقت بالاست، گفت: این افتخار بزرگی است برای متخصصان ایرانی که در کنار متخصصان کشور روسیه که بیش از ۶ دهه در این زمینه تجربه و دانش دارند قرار بگیرند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عیسی زارع پور امروز (چهارشنبه ۱۹ مرداد) در حاشیه نشست هیات دولت با بیان اینکه ما در وزارت ارتباطات از فیبرهایی نوری که کف اقیانوس ها می خوابد  و اینترنت را منتقل می کند ظرفیت داریم تا فضا و ٣۶ هزار کیلومتری زمین بنابراین دامنه مأموریت وزارت ارتباطات  بسیار گسترده است، گفت: یکی از حوزه‌های کاری ما هوا و فضا است که در قالب سازمان فضایی ایران بحث توسعه صنعت فضایی دنبال می کنیم و هم  شورای عالی فضایی که ریاست آن بر عهد رییس جمهور است و من به عنوان نایب رییس پیگیر  توسعه صنعت فضایی در کشور  هستم. ما در کنار توسعه صنعت بومی فضایی  یعنی ساخت ماهواره‌های بومی و ایستگاه‌های زمینی و سایر موارد در جاهایی که خلأ داریم هنوز به لحاظ فناوری نیاز به همکاری کشورهای صاحب نام در این حوزه داریم.

 

زارع پور درباره ماهواره خیام توضیح داد که این ماهواره،ماهواره سنجشی با دقت بالاست که دیروز از پایگاه فضایی که متعلق به روسیه است به فضا پرتاب شد که بزرگ‌ترین پایگاه فضایی دنیاست. این افتخار بزرگی است برای متخصصان ایرانی که در کنار متخصصان کشور روسیه که بیش از ۶ دهه در این زمینه تجربه و دانش دارند قرار بگیرند.

 

وزیر ارتباطات با بیان اینکه ماهواره ابزاری برای سنجش با دقت بالاست و کاربردهای متنوعی دارد از بحث ارتقا بهره برداری در کشاورزی تا پایش سطح کشت و پایش در مبارزه با زمین خواری و منابع طبیعی کشور و کاربردهای گوناگون که به مرور درباره آن صحبت خواهد شد، گفت: این ماهواره با همکاری مشترک بین ایران و روسیه شکل گرفت، کار اصلی درباره ساخت ماهواره از پنج سال قبل شروع شده بود اما مشکلات جدی وجود داشت که برای پرتاب ماهواره در دولت سیزدهم با دیپلماسی فعال و با بیش از ۴۰۰ ساعت نشست و ده ها نشست مشترک بین طرف ایرانی و روسیه برگزار شد و در نهایت توانستیم با این دیپلماسی فعال در سایه روابط خوب این ماهواره را با یک ماهواره بر مطمئن و سایز ۲ پرتاب کنیم.

 

وی با بیان اینکه امروز چهار بار سیگنال آن را در ایستگاه زمینی ماهدشت دریافت کردیم، گفت: ما این کاری که از پنج سال قبل آغاز شد با دیپلماسی فعال کار ناتمام را تمام کردیم و به نتیجه رساندیم و از آن را از یک قرار داد صرفا خرید یک محصول تبدیل کردیم به یک قرارداد انتقال فناوری.

کد خبر 1204343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha