به گزارش خبرگزاری شبستان، بیست و سومین نشست از مجموعه درس گفتارهایی درباره سهروردی با عنوان «بازجست اندیشه سهروردی در گاهان زرتشت» روز چهارشنبه ۲۶ مرداد در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار میشود.
با این که سهروردی دانشمند و فیلسوفی از سدهی ششم هجری است و ظهور زرتشت در پایان هزارهی دوم و آغاز هزارهی اول پیش از میلاد اتفاق افتاده است، شباهت بین باورهای این دو متفکر ایرانی نه نادیده گرفتنی است و نه انکار کردنی. شاید این شباهت به خمیرهی ازلی که سهروردی خود به وجود آن قائل بوده بر میگردد. در این جستار قصد داریم چند مورد از این شباهتها را برشمریم. یکی از شناختهشدهترین آنها، شباهت بین سلسله نوری سهروردی یا انوار قاهره برین و امشاسپندان است که این خود شامل نورالانوار و مزدا اهوره نیز میشود. نیز میدانیم که مبحث عشق یکی از مباحث اصلی در حکمت اشراق است که در جایجای گاهان به ویژه در مورد «اشه» به خوبی آشکار است.
موضوع خیر و شر نیز از مواردی است که شباهت فراوانی با نور و ظلمت در اندیشه سهروردی نشان میدهد و همینجاست که نوع نگاه وحدانی که در آثار سهروردی به چشم میخورد با وحدانیت گاهانی قابل قیاس خواهد شد.
نشست «بازجست اندیشه سهروردی در گاهان زرتشت» با حضور و سخنرانی مینا کامبین همراه است.
اینبرنامه روز چهارشنبه ۲۶ مرداد از ساعت ۱۵ برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند آن را از صفحه مجازی مرکز فرهنگی شهر کتاب دنبال کنند.
نظر شما