باید از برخورد ترجمه ای با علوم انسانی غرب پرهیز کرد

مدیر گروه فقه و حقوق دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که توانسته است آموزه های وحیانی را به درستی برای دنیا ترجمه کند، گفت : باید از برخورد ترجمه ای با علوم انسانی غرب پرهیز کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، حجت الاسلام دکتر سعدی، مدیر گروه فقه و حقوق دانشگاه امام صادق(ع) امروز(16 فروردین) در آئین آغازین جشنواره قرآنی دانشجویان کشور در فرهنگسرای آیت الله خاتمی (ره) اردکان با اشاره به اهمیت آموزه های وحیانی و نیاز اساسی بشر به دین گفت: وحی برترین منبع معرفت است که اگر این منبع حیاتی از زندگی انسان جدا شود، ادامه حیات برای او به خطر خواهد افتاد.

وی با استناد به متن قرآن و مد نظر قرار دادن آیاتی از کلام وحی به تبیین رسالت انبیا از دیدگاه قرآن پرداخت و گفت: رسالت انبیا برای تعلیم علوم خاصه دنیایی به بشریت نبوده است بلکه پیغمبران برای بازکردن افقی از آنچه که عقل منهای وحی نمی تواند به آن دست پیدا کند، رسالت یافته اند.

وی لازمه مدیریت حیاتی بشر را بهره گیری از وحی عنوان کرد و با تشریح تفاوت مفهومی حیات و معیشت از دید قرآن بیان کرد: اساس مدینه (تمدن)در ادبیات قرآن برمبنای تفاوت مفهومی حیات و معیشت شکل گرفته است و تمدن مد نظر قرآن تمدن حیاتی است نه معیشتی.
 

وی با اشاره به نوشته های جامعه شناسان غربی، گفت: "رنه گنون" خالق کتاب سیطره کمیت درکتاب خود به وضعیت اسفناک حیات بشری در غرب اشاره کرده و گفته است که در دنیای غرب کیفیت و محتوا به کمیت تبدیل شده بگونه ای که ادبیات حاکم بر علوم انسانی غرب ادبیات کم و مادی است.
 

حجت الاسلام سعدی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که به برکت انقلاب توانسته است آموزه های وحیانی را به درستی برای دنیا ترجمه کند.
 

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکیدات رهبر معظم انقلاب(مدظله) در زمینه طرح علوم انسانی بر مبنای آموزه های وحیانی را مد نظر قرار داد وخاطر نشان ساخت: باید از برخورد ترجمه ای با علوم انسانی غرب پرهیز کنیم اینکه سه مولفه اصلی نظام ارتباطات غرب یعنی غفلت، خشونت و سکس را حذف کنیم و با مشروع سازی بخواهیم علوم ارتباطات اسلامی را تعریف کنیم ،صحیح نیست.
 

مدیر گروه فقه و حقوق دانشگاه امام صادق(ع) در همین زمینه نظام سازی را مدنظر قرار داد و اظهارداشت: چنین نظام سازی باید بر قرآن و آموزه های وحیانی کاملا منطبق باشد.
 

حجت الاسلام حسینی، امام جمعه اردکان نیز در این مراسم با تقدیر از تلاش های صورت گرفته برای برگزاری این جشنواره قرآنی در اردکان و گرامیداشت ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا(س)همراهی قرآن و اهل بیت را بعنوان دو اصل جدا نشدنی برای سعادت انسان اجتناب ناپذیر ذکر کرد و اظهارداشت: برداشت مفهومی و محتوایی از قرآن زمانی صورت می گیرد که ما نسبت به اهل بیت(ع) معرفت داشته باشیم.

 

حجت الاسلام حسینی با بهره گیری از روایات و احادیث پیامبر اعظم (ص)دریافت ارزش های قرآن را منوط به شناخت ائمه معصومین دانست و افزود: کسانی که به اهل بیت اعتقاد ندارند از بسیاری از زیبایی ها و ارزش های قرآن محرومند و تنها ظاهر قرآن را دریافت کرده اند.

حسین غفوری، دبیر بیست و هفتمین جشنواره قرانی دانشجویان کشور و رییس مجتمع آموزش عالی شهرستان اردکان اظهارداشت: 280نفر از دانشجویان منطقه 4کشوراز استانهای اصفهان ،چهار محال و بختیاری ،مرکزی و یزد در این دوره از مسابقات در سه رشته حفظ ،قرائت و تفسیر باهم رقابت می کنند.

وی تاکید کرد: نتایج این مسابقه 18فروردین ماه در مراسم اختتامیه اعلام خواهد شدکه از هررشته 3نفر به مسابقات قرآن کشوری راه خواهند یافت.

گفتنی است، برگزاری نمایشگاه و کارگاه آموزشی از دیگر برنامه های افتتاحیه این جشنواره بود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 120559

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha