ضرورت استفاده از ظرفیت سمن ها برای تحقق همه جانبه سلامت در جامعه

بختیاری با اشاره به اینکه سمن‌ها حلقه اتصال مردم و دولت هستند، گفت: برای تحقق همه‌جانبه‌ی سلامت در جامعه، لازم است از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بخش غیردولتی از جمله سمن‌ها و تشکل‌ها استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در آئین نکوداشت روز ملی تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی اظهار کرد: سلامت فقط به معنای فقدان بیماری نیست بلکه در یک نگاه جامع که هم‌اکنون در دنیا مطرح است، همه‌ی ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی را دربرمی‌گیرد و ما به عنوان متولیان سلامت باید این نگاه جامع و همه‌جانبه به شاخصه‌های سلامت را داشته باشیم و در این خصوص همکاری بخش غیردولتی و تشکل‌های سلامت‌محور ضرورت دارد.

 

حسن بختیاری با بیان اینکه در دنیا ۲۵ الی ۳۰ درصد حوزه سلامت توسط بخش دولتی و مابقی به صورت غیردولتی پشتیبانی می‌شود، خاطرنشان کرد: از آنجایی که سمن‌ها توسط گروه‌های مردمی مدیریت می‌شوند، جلب اعتماد عمومی در آنها بیشتر است و با توجه به تنوع گرایش‌ها و تخصصی شدن فعالیت آنها، با صرف هزینه‌ی کمتری می‌توان به نتایج مطلوب دست یافت.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر شناسایی دقیق مشکلات حوزه سلامت و پرهیز از موازی‌کاری تشکل‌ها و خیریه‌ها، بر لزوم برنامه‌ریزی صحیح برای حل مشکلات تاکید کرد.

 

بختیاری ضمن اعلام آمادگی در خصوص استفاده از همه‌ی ظرفیت‌ها و امکانات دانشگاه‌علوم پزشکی زنجان برای انعکاس فعالیت‌ها و توانمندی‌های‌تشکل‌های مردمی و خیریه‌های استان، افزود: در این خصوص لازم است در رسانه‌های استان نیز بسترسازی مناسبی‌صورت گیرد چرا که شفاف‌سازی در این زمینه، باعث ایجاد اعتماد و همچنین اشاعه‌ی فرهنگ نوع‌دوستی در جامعه می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: خداوند متعال در آیه ۱۸ سوره حشر می‌فرماید "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ" یعنی "ای اهل ایمان، خداترس شوید و هر نفسی نیک بنگرد تا چه عملی برای فردای قیامت خود پیش می‌فرستد، و از خدا بترسید که او به همه کردارتان به خوبی آگاه است" و این نشان می‌دهد آنچه که برای ما ماندگار خواهد بود، توشه‌ای است که برای آخرت می‌فرستیم.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه با قرائت آیات ۱۹ و ۲۰ سوره حشر، ابراز امیدواری کرد: همه‌ی خیرین و نیک‌اندیشان به واسطه‌ی کارهای خیر و عملکرد مثبت خود، مصداق این آیات شریفه و از فائزون باشند.

 

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان نیز در سخنانی اظهار کرد: لازم است مسئولین، بسترها و زمینه‌های حضور و مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف را فراهم کنند و در این خصوص تسهیلگر و کمک‌کننده باشند.

 

حسین نجفی انقلاب اسلامی را از بزرگترین انقلاب‌های تاریخ بشریت عنوان کرد و افزود: وقوع انقلاب و تداوم آن با حضور و مشارکت مردم رقم خورد و همه‌ی وقایع اجتماعی از جمله عزاداری‌ها، جشن‌ها و خیریه‌ها به صورت جمعی و قائم به حضور مردم است.

 

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان انقلاب اسلامی ایران را مبتنی بر فرهنگ ایثار و شهادت دانست و گفت: این فرهنگ نیاز به فهم جمعی دارد که در دوران کرونا نیز به خوبی نمود پیدا کرد.

 

در ادامه این مراسم، فاطمه بشیرموسوی، مسئول هماهنگی سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان به ارائه‌ی گزارشی از فعالیت سمن‌ها و موسسات خیریه استان و حوزه فعالیت تشکل‌های مردم نهاد سلامت شهرستان‌های تابعه پرداخت و گفت: در حال حاضر ۸۳ تشکل مردم‌نهاد سلامت در حیطه‌های مختلفی از جمله آموزشی، پیشگیری، توانبخشی، پروژه‌های عمرانی، تامین تجهیزات و مددکاری در سطح استان فعالیت می‌کند.

 

وی به برشماری زمینه‌های مشترک همکاری سمن‌ها و خیریه‌های سلامت با دانشگاه علوم پزشکی زنجان پرداخت و اظهار کرد: ارائه تجربیات موفق و الگوها و ایده‌های برتر، همکاری در بحران‌ها و بلایا، همکاری در ارزیابی و پایش سلامت، برگزاری برنامه‌های آموزشی و توانمندسازی، همکاری در کمپین‌های سلامت و معرفی داوطلبان و خیرین سلامت جهت تقدیر و فرهنگسازی از جمله این زمینه‌ها است.

کد خبر 1205660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha