به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، «سیدجواد هاشمی مهر» امروز در نشست ستاد جوانی جمعیت با تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان و همچین گرامی داشت ورود آزادگان به ایران اسلامی، گفت: در نظام اسلامی و یک دولت انقلابی در حال فعالیت هستیم، رهبر معظم انقلاب در سالیان اخیر در حوزه جوانی جمعیت و افزایش ازدواج تاکید فرمودند و انتظار این است در این حوزه در استان تلاش و کوشش لازم صورت گیرد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه کاهش نشاط، کم شدن جمعیت در سن کار، رو به زوال رفتن فرهنگ ایرانی و اسلامی از جمله مشکلات هستند، اظهار کرد: نداشتن فرزند زمینه ساز مشکلاتی روحی و عاطفی برای قشر بانوان به ویژه در دوران سنی بالاتر می شود.
وی به قوانین ابلاغی برای فرزند آوری و وظایف دستگاه ها اشاره کرد و افزود: دستگاه ها با تلاش و تشکیل کارگروه ها در زمینه ازدواج گام بردارند.
هاشمی مهر با اشاره به وظایف دانشگاه ها و ضرورت توجه به برنامه های پژوهشی در حوزه خانواده و در نظر گرفتن اعتبارات برای این طرح ها، یادآور شد: راه اندازی مشاغل خانگی و مشاغل خرد در روستاها باید مورد توجه بوده و در این راستا اداره کار باید اقدامات لازم را داشته باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: آموزش های قبل و بعد از ازدواج برای موفقیت در امر ازدواج باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ضرورت توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی و جلوگیری از نفوذ فرهنگ غربی در خانوادهها را یادآور شد و ادامه داد: توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی میتواند در افزایش ازدواج و فرزند آوری موثر واقع شود.
***«رضا خردمند»، معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد هم با بیان اینکه در حوزه صندوق اعتباری هنر برای همه کسانی که ازدواج می کنند30 میلیون وام دو درصد به آنها تعلق می گیرد، گفت: در حوزه کارکنان 30 میلیون وام دو درصد و فرزند اول 500 و فرزند دوم یک میلیون هدیه می گیرند.
***معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم باروی و رشد جمعیت را تا سال 97، 2 و یک دهم درصد اعلام کرد و گفت: رشد جمعیت در استان با توجه به بافت قومی و قبیله ای کمی نگران کننده است.
«محمدمهدی بانشی» ازدواج به موقع و ازدواج به سمت سن بالا، ارتقای آگاهی زوجین در ابتدای زندگی زناشویی، کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول، ارتقای دانش و نگرش و رفتار باروری خانواده ها در پیشگیری از ناباروری و ارتقای دانش و نگرش و رفتار باروری خانواده ها در پیگیری از سقط از عوامل موثر بر ارتقاء نرخ کلی باروی را دانست.
وی به پرداخت هزینه های ۹۰ درصدی ناباروری اشاره کرد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد یک استان محروم بوده و پرداخت همان ۱۰ درصد هزینه های ناباروری زیاد است.
بانشی درصد سالمندان در سال ۹۲ را ۵ و هشت دهم درصد دانست و افزود:در شهرستان هایی مانند چرام و لنده درصد سالمندی بالا رفته و شهرستان های مهاجرپذیری مانند بویراحمد درصد سالمندی پایین آمده است.
***دهقان، مدیرکل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد هم به برگزاری کارگاه آموزشی قبل و بعد از ازدواج، فرزند پروری و مهارت های فرزند آوری، ساخت کلیپ های آموزشی در خصوص معایب ناباروری و مراکز مشاوره فرزندآوری را از جمله برنامه ها دانست و گفت: از ظرفیت نخبه ها برای برنامه های آموزشی و فرهنگی در حوزه جمعیت استفاده می شود.
***معاون فرهنگی و اجتماعی تبلیغات اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به گفتمان سازی و برطرف کردن گره های ذهنی برای فرزند آوری اشاره کرد و گفت: افراد پردرآمد جامعه تک فرزند و دو فرزند هستند، یعنی در گره های ذهنی قرار دارند.
حجت الاسلام موسوی نیا مهاجرت روستاها به شهرها را از عوامل افزایش تجرد دانست و گفت: جوانان در روستاها با حداقل هزینه ها می توانستند ازدواج کنند، اما با مهاجرت به شهرها و افزایش هزینه های ازدواج مجرد ماندند.
***مدیرکل جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد هم به موضوع بیوتروریسم اشاره کرد و گفت : حوزه بیوتکنولوژی و تغییر محصولات کشاورزی و ژنتیکی بر روی موضوعات باروری تاثیرگذار است.
معتمدی پور با بیان اینکه کشورهای پیشرفته محصولات تغییر ژن یافته را به سمت دیگر کشورها صادر می کنند، افزود: روش های غیر اخلاقی برای صادرات محصولات تغییر ژن یافته بر روی موضوعات باروری تاثیرات منفی دارد.
**«سیده عاطفه السادات مدبرنژاد»، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم به مراکز درمانی ناباروری بی بی حکیمه (س) اشاره کرد و اینکه باید زمینه احداث این مراکز در یاسوج و دیگر شهرها فراهم شود، گفت: بانک ها ضمن رعایت قوانین، تسیهل در امر پرداخت ازدواج داشته باشند تا زمینه های فرزند آوری بیشتر شود.
نظر شما