خبرگزاری شبستان-خراسان شمالی-شیروان؛ مسجد جامع شیروان با قدمت بیش از ۹۰ سال یکی از قدیمی ترین مساجد شهرستان شیروان است که در مرکز شهر واقع شده و به همین لحاظ محوریت بیشتر برنامه های شهرستان در ادوار مختلف بوده، همچنین این مسجد از پایگاه های مطمئن مردم در مبارزات انقلابی بوده است. این مسجد در اوایل انقلاب اسلامی یکی از پایگاه های موثق و مطمئن مردم در مبارزات علیه نظام شاهنشاهی بود که تعدادی شهید هم تقدیم انقلاب کرده است و در زمان جنگ تحمیلی محل حضور و اعزام رزمندگان به جبهه های حق علیه باطل و جمع آوری کمک های مردمی بوده است. این مسجد متبرک به حضور پیکر پاک و مطهر شهدای گلگون کفن در زمان تشییع پیکر آنان بوده است.
شهرستان شیروان دارای مردمی انقلابی، متدین و ولایی است و به خاطر توجه به آحاد مردم به تقید و انجام تکالیف نماز، روزه و پرداخت زکات و غیره، به دارالمصلین شهرت یافته است که برنامه های متنوع فرهنگی، عمرانی، سیاسی، اجتماعی و غیره دارد. نمازهای یومیه در مسجد جامع به صورت جماعت اقامه و ادعیه های مختلف، دعای توسل، دعای کمیل، ندبه، زیارت عاشورا، آل یاسین با حضور مردم در مسجد برگزار می شود.
این مسجد مقدس دارای دو پایگاه بسیج شهداء «برادران» و ام الشهداء «خواهران» می باشد که در بصیرت بخشی و جذب نیرو برای بسیج و مشارکت در برنامه های مسجد نقش آفرینی چشمگیری دارد، تقریبا تمامی برنامه های شهرستانی، استانی و غیره به میزبانی مسجد جامع برگزار می شود و در مناسبت های مختلف ملی و مذهبی برنامه های متنوع فرهنگی مذهبی دارد.
هیئت بقیه الله(عج) مسجد جامع با تلاش و حضور نوجوانان، جوانان و سایر آحاد مردم نقش آفرینی می کند، خیرین نیک اندیش در انجام پروژه های عمرانی مسجد مانند چایخانه حضرت رضا(ع)، درمانگاه شهید برات محمد زهرایی و غیره لحظه ای مسجد را تنها نگذاشته اند و همیشه در این امور همراهی داشته اند.
میزبانی این مسجد از معتکفین عزیز در ماه مبارک رمضان یکی دیگر از موارد فعالیت های این جایگاه مقدس شهرستان محسوب می شود، هیئت امنای هفت نفره مسجد همیشه همراه و هم دوش انجام برنامه های محوله می باشند و در راستای صله رحم و پاسداشت مناسبت های مختلف، جویا شدن از احوالات نمازگزاران بیمار، مراسم پاسداشت سالروز ورود آزادگان به میهن و دهه فجر و غیره فعال و پیشرو است.
مسجد جامع، پایگاه پرورش و تربیت قاریان قرآن، مکبرین، موذنین و حافظان قرآن کریم است که برنامه های اوقات فراغت متنوع فرهنگی، آموزشی، ورزشی و غیره از طرف پایگاه های خواهران و برادران مسجد جامع همیشه برپاست.
رییس موسسه قرآنی بشارت شیروان گفت: مساجد در صدر اسلام نقش های بسیار فراوانی در جامعه آن روز داشتند که از جمله این نقش ها می توان به محل عبادت، اعتکاف، سخنرانی پیامبر اکرم(ص)، اهل بیت(ع)، علما، دانشمندان و بحث های علمی اشاره کرد.
«حسینعلی ظفری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان برگزاری انتخابات و انتصابات، خواندن خطبه عقد و ازدواج، اعزام نیرو به جبهه های جنگ، جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی برای فقرا و نیازمندان، اسکان افراد بی خانمان، محل برگزاری بسیاری از مراسم ها و غیره را از دیگر نقش های مهم مساجد در جامعه عنوان کرد.
رییس موسسه قرآنی بشارت شیروان خاطرنشان کرد: اما در عضر حاضر با توجه به گسترش وسایل ارتباط جمعی گوناگون و وابستگی اکثر افراد جامعه به این وسایل به ویژه در قشر جوانان از قبیل تلفن همراه، رادیو، تلویزیون، رایانه، سینما، کافی شاپ ها، گیم نت ها، ماهواره و غیره تنوع فراوان در برنامه های آنان موجب دوری اقشار مختلف جامعه از اماکن مذهبی به ویژه مساجد شده است.
ظفری اضافه کرد: در گذشته بسیاری از افراد مبتلا به آسیب های اجتماعی (سارقین، معتادین، مفسدین، افراد شراب خوار، بی حجاب، بدحجاب، آستین کوتاه، مو بلند و غیره) و به صورت مصداقی امثال فضیل بن عیاض و علی گندابی و غیره با حضور در پای منبر علما و خطیبان از مسیر اشتباه خود توبه کرده و اصلاح می شدند اما در عضر حاضر چنین افرادی حق ورود به این مکان را برای اصلاح ندارند و از ورود آنان توسط هیئت امنای اکثر مساجد ممانعت به عمل می آید.
وی تصریح کرد: بیشتر هیئت امناهای مساجد ما متاسفانه به مدرسه پیرمردها و خانه سالمندان شبیه است لذا اگر می خواهیم نقش مساجد در جامعه کنونی پر رنگ شود ابتدا باید هیئت امنایی ایده پرداز، خلاق، جوان با روابط عمومی بالا و دیدگاه باز و از اقشار و تخصص های مختلف از جمله (روحانی، فرهنگی، پزشک، نظامی، ورزشکار،حسابدار، عمران، یک نفر خانم و غیره) در ترکیب آن در نظر گرفت.
وی عنوان کرد: اکثر قریب به اتفاق مساجد ما فقط در زمان برگزاری نمازهای روزانه به روی نمازگزاران باز است و مابقی اوقات درب آن بسته است و اگر یک مسافری بخواهد در ساعات غیر اذان در آنجا نماز بخواند با درب بسته روبرو می شود.
این فرهنگی بازنشسته شیروانی بیان کرد: اکثر مساجد ما متاسفانه برای درآمدزایی متکی به برگزاری مجالس ترحیم هستند و هیچ منبع درآمد دیگری ندارند و همین امر موجب شده است تا توانایی برگزاری مناسبت های مختلف ملی، مذهبی، تجلیل از فعالین مساجد و غیره را نداشته باشند که پیشنهاد می شود در محل ورودی مساجد مغازه هایی برای درآمدزایی مستمر ایجاد شود و یا کارگاه ها و فروشگاه هایی راه اندازی کنند.
ظفری ادامه داد: سخت گیری ها و برخوردهای نامناسب برخی از هیئت امناهای مساجد باعث شده است تا جوانان از مسجد گریزان شده و در بیرون از مساجد برای خود هیئت های عزاداری غیرقابل نظارت راه اندازی کنند که لازم است برای آشتی و بازگشت هیئت ها با مساجد تدابیری اندیشیده شود.
لازم به ذکر است؛ به پیشنهاد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با تصویب وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی در اجلاس تهران، هفته جهانی مسجد از سیام مردادماه برابر با 21 اوت، همزمان با سالگرد آتش زدن مسجدالاقصی توسط رژیم صهیونیستی اسرائیل، آغاز می شود و به مدت یک هفته ادامه دارد.
نظر شما