دانشگاه ملایر نسبت به دانشگاه های دیگر فرصت های بهتری در حوزه دانش بنیان دارد

محمدی منش گفت: دانشگاه ملایر نسبت به دانشگاه های دیگر فرصت های بهتری در حوزه دانش بنیان دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر «ابراهیم محمدی منش » در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه دانشگاه ملی ملایر اولین دانشگاه جامع و نگین علمی این شهرستان و دومین دانشگاه جامع استان همدان است گفت: رشته تحصیلی شامل 14  رشته در مقطع دکتری، 43 رشته کارشناسی ارو 38 رشته کارشناسی است

 

رئیس دانشگاه ملی ملایر افزود: در راستای توسعه همه جانبه دانشگاه، تلاش های فراوانی برای اخذ مجوز رشته های جدید انجام پذیرفته و سرانجام دانشگاه ملایر به دانشگاه جامع ارتقاء پیدا کرد.

وی بیان کرد: در این دانشگاه  ۶ هزار دانشجوی ایرانی و خارجی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری در قالب هفت دانشکده عمران و معماری، فنی و مهندسی، منابع طبیعی و محیط زیست، علوم پایه، علوم ریاضی و آمار، ادبیات و علوم انسانی و کشاورزی و پژوهشکده انگور و کشمش مشغول به تحصیل هستند

وی با بیان اینکه دانشگاه ملایر ظرفیت پذیرش یک هزار دانشجوی جدیدالورود در مقطع کارشناسی را دارد، افزود: در سال تحصیلی پیش رو دو رشته علوم قرآن و حدیث و برنامه ریزی درسی برای نخستین بار در مقطع کارشناسی در دانشگاه ملایر دانشجو می پذیردو همچنین در  حال حاضر دانشگاه  ۱۸۷ عضو هیات علمی شامل چهار نفر استاد تمام، ۴۰ نفر دانشیار، ۱۲۰ نفر استادیار و ۱۲ نفر مربی دارد.

محمدی منش  ظرفیت دانشگاه برای تامین خوابگاه دانشجویان را یک هزار و 600 نفر دانست و گفت: امسال باید سه هزار دانشجو در خوابگاه ها اسکان داده شوند و با تامین خوابگاه ۳۲۰ دانشجو توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، برای اسکان یک هزار  دانشجوی دختر و پسر مشکل داریم.

 

رئیس دانشگاه ملایر با تاکید بر اینکه این دانشگاه از نظر امکانات خوابگاهی خوابگاه های دولتی دانشگاه جزء پنج دانشگاه برتر کشور است، گفت: : متاسفانه در زمینه خوابگاه های استیجاری وضع خوبی نداریم..و با توجه به  تعطیلی خوابگاه های خودگردان دانشگاه طی سال اخیر، به علت افزایش چند برابری اجاره بها و تبعات اجتماعی اجاره کردن منزل برای دانشجو، باید تلاش کنیم تا خوابگاه های خودگردان دوباره به چرخه بازگردند.

وی تعداد دانشجویان، ویژه بودن شهرستان و رشته های متنوع را از جمله نقاط قوت دانشگاه برشمرد و اضافه کرد: دستور وزیر علوم برای استقلال کامل دانشگاه ملایر اخذ شده و مراحل اداری استقلال کامل آن در حال شکل گیری است.

 

 اعتبارات خوب سفر ریاست جهوری به دانشگاه ملایر

محمدی منش از تخصیص یکصد  میلیارد تومان اعتبار برای دانشگاه ملایر طی سفر ریاست جمهوری به استان همدان خبر داد و گفت: این اعتبار شامل ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی، تکمیل و تجهیز ساختمان دانشکده فنی و مهندسی، دیوار کشی دانشگاه و هشت میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل خوابگاه متاهلی و اخذ مجوز توسعه گلخانه و کارگاه علوم دامی به چهار برابر است..

 

وی با اشاره به متوقف شدن پروژه مهمانسرای اساتید به مدت چند سال، تصریح کرد: این پروژه را با اعتباری افزون بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از محل اوراق به خوابگاه متاهلی با ۱۲ سوئیت تغییر کاربری دادیم.

 

که مبلغ هشت میلیارد تومان اعتبار طی سفر ریاست جمهوری به استان همدان برای تکمیل و تجهیز این خوابگاه مصوب شده  که در  صورت تخصیص اعتبار این پروژه که در حال حاضر 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد  تا مهرماه سال آینده به بهره برداری می رسدکه  پس از بهره برداری، نخستین خوابگاه متاهلی در کشور خواهد بود.

 

 جذب دانشجویان بومی

وی با بیان اینکه جذب دانشجوی بومی رونق شهر را به دنبال دارد گفت: از همه ظرفیت ها و زیرساخت های موجود دانشگاه در تامین نیازهای دانشجویان، استفاده می شود و این دانشگاه با امکاناتی که دارد نیازهای یک دانشجو را تامین می کند..

 

محمدی منش با تاکید بر ضرورت تحصیل یک دانشجو در شهر محل سکونت خود گفت: جذب دانشجوی بومی از نظر مالی و فرهنگی  به نفع خانواده است چراکه علاوه بر حذف هزینه های اضافی تحمیل شده به خانواده ها، آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد.

 

رئیس دانشگاه ملایر با بیان اینکه جذب دانشجوی بومی بار مالی اضافی بر دولت تحمیل نمی کند، مطرح کرد: تحصیل دانشجو در محل سکونتش، سبب می شود دانشگاه از نیروی جوان بومی پر شده و چنین دانشجویانی، پس از اتمام تحصیل تلاش می کنند به شهر خود خدمت کنند.،

 راه اندازی میکروسکوپ  پیشرفته به دست جوان ملایری

  وی  اشاره به راه اندازی یک دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی، اظهار کرد: این دستگاه براساس نیاز تخصصی دانشگاه در سال ۲۰۰۹ از کشور آلمان خریداری و وارد دانشگاه شد اما پس از آن به علت اعمال تحریم ها، دانشگاه به مدت ۱۲ سال نتوانست آن را راه اندازی کند.

محمدی منش با بیان اینکه این دستگاه به ارزش ۲۰ میلیارد تومان تنها دستگاه موجود در غرب کشور است، خاطرنشان کرد: کاربرد دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی عکس برداری از سطوح در اندازه اتم است و در رشته های فیزیک، شیمی، زیست شناسی و تمام تحقیقات بر پایه ذرات نانو کابرد دارد.

 

وی تاکید کرد: امسال یک جوان بومی و فارغ التحصیل مقطع دکتری در همین دانشگاه، این دستگاه را که ۱۲ سال بدون استفاده بود، راه اندازی کرد.

 

محمدی منش در ادامه با تاکید بر اهمیت وجود نیروی متخصص در صنعت، مطرح کرد: اگر نیروی متخصص نباشد، صنعت توسعه پیدا نمی کند و در حال حاضر کشور به ویژه شهرستان ها به شدت به نیروی توانمند و متخصص محتاج است.

 

وی با بیان اینکه تاکنون دانشگاه ملایر آنچنان که باید وارد فازهای نوآوری و دانش بنیان نشده است، تصریح کرد: بهره برداری از پژوهشکده انگور و کشمش در سال گذشته، بازدید از صنایع و آغاز برخی فعالیت های پژوهشی از جمله اقداماتی است که با هدف ایجاد فضای دانش بنیان در دانشگاه در حال انجام است.

 

محمدی منش با بیان اینکه در فراخوان امسال ۱۰ عضو هیات علمی جذب می‌کنیم، افزود: دانشگاه ملایر نسبت به دانشگاه های دیگر فرصت های بهتری در حوزه دانش بنیان دارد چراکه به واسطه عمر کم دانشگاه، هنوز ساختارها به صورت کامل شکل نگرفته بنابراین به دنبال وارد کردن دانشگاه به جامعه هستیم تا اقدامات و فعالیت های دانشگاه صرفا چاپ مقاله نباشد.

 

  راهاندازی شرکت های دانش بنیان

محمدی منش از ایجاد دو شرکت دانش بنیان و راه اندازی یک مرکز نوآوری در دانشگاه خبر داد و افزود: یک مرکز پژوهشی در زمینه معدن نیز در حال راه اندازی است و فعالیت های پژوهشکده انگور و کشمش نیز به سمت علمیاتی شدن و واقعی شدن پیش می رود.

 

رئیس دانشگاه ملایر با اشاره به اینکه اخذ مجوز ایجاد پژوهشکده انگور و کشمش و جذب دانشجو و آغاز کار مطالعاتی در این پژوهشکده، به معنای افتتاح آن نبوده است، ادامه داد: با پایان عملیات عمرانی این پژوهشکده ساختما سال گذشته با حضور وزیر علوم افتتاح شد.

 

وی با اشاره به اینکه مجوز راه اندازی پژوهشکده انگور و کشمش ۱۰ سال قبل اخذ شده و شروع به جذب دانشجو کرده است، بیان کرد: پژوهش های انجام شده در این پژوهشکده تقاضامحور است و رساله دکتری دانشجویان بر اساس تقاضای کشاورزان و ارتباط با جهادکشاورزی تدوین می شود.

 

محمدی منش اظهار کرد: نظارت بر اجرای طرح فراز از دو سال گذشته، فعالیت سه تاکستان تحقیقاتی و فروش گونه های مختلف انگور به جهاد کشاورزی از جمله اقدامات انجام شده در پژوهشکده انگور و کشمش است.

 

رئیس دانشگاه ملایر در ادامه نسبت به ایجاد هر پژوهشکده مورد نیاز بخش تولید و صنعت ظرف یک ماه مشروط به عقد قرارداد آن واحد صنعتی با دانشگاه اعلام آمادگی کرد و افزود: نتایج دستاوردهای دانشگاه زود بازده نیست بلکه باید فکر ایجاد شود سپس با تربیت نیروی متخصص سرمایه گذاری اتفاق بیفتد.

وی در بخش دیگری به حضوری شدن کلاس های دانشگاه در فروردین ماه سال جاری اشاره و بیان کرد: دانشگاه ملایر نخستین دانشگاهی بود که با وجود مشکلاتی در حوزه تامین خوابگاه و حمل و نقل ۱۰۰درصد بازگشایی شد.

 

محمدی منش حضور دانشجو در دانشگاه را مایه رشد شهر دانست و خواستار حمایت همه دستگاه ها به ویژه شهرداری در حوزه حمل و نقل و تسهیل رفت و آمد دانشجویان به دانشگاه با حمایت سازمان اتوبوسرانی و شهرداری و همچنین جمع اوری حیسوانات و سگ های ولگرد از اطراف دانشگاه شد

 

 وجود دور برگردان سمت دانشگاه خطر آفرین است

وی وجود یک دوربرگردان به سمت جاده اراک را یکی از عوامل خطرآفرین برای دانشجویان و کارمندان دانشگاه دانست و تاکید کرد: بسیاری از رانندگان از این دوربرگردان برای ورود به دانشگاه استفاده می کنند که خطرات بسیاری را بدنبال دارد.و جان دانشجویان برای ما بسیار ارزشمند است و نمی پذیریم حتی برای یک دانشجو مشکلی پیش بیاید.

 

محمدی منش همچنین بر تعامل بین رسانه ها و دانشگاه تاکید کرد و گفت: .شکل گیری فرهنگ، رفع مشکلات و انتقال درست نقاط قوت و ضعف جامعه را از اهمیت های کار رسانه ای و خبری است افزود: خبرنگار می تواند در جریان آینده کشور موثر باشد.

 

کد خبر 1207792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha