پایین نگهداشتن سطح آموزش‌های هنرستان‌ها یک عارضه است

حمیدی با بیان اینکه پایین نگهداشتن سطح آموزش‌های هنرستانی یک عارضه جدی است، گفت: کشور ما جزو ۱۰ کشور دارای جاذبه‌های توریستی و جز پنج کشور اول جهان به لحاظ برخورداری از معادن و منابع زیرزمینی است اما دولتمردان و ما صنعتگران به این مسائل نمی پردازیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «رضا حمیدی» در دومین نشست هم‌اندیشی توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای که در سالن همایش‌های دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید منتظری برگزار شد بیان کرد: با گسترش صنعتی شدن کشورها نیاز به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای افزایش یافت. در اکثر کشورهای جهان نیروی انسانی در سه سطح کارگر، تکنسین و مهندس عملی و اجرایی تعریف شده اما در کشورهای جهان سوم به این مساله دیرتر توجه شد. حتی این سطح‌بندی با واکنش‌های منفی روبه‌رو شد که عارضه مدرک گرایی نتیجه آن است.

 

رئیس مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با نقد فرهنگ مدرک‌گرایی در ایران ادامه داد: استعمار موجب تجلی این عارضه در جامعه ما شده است. اگر ما به ۱۰۰۰ دندان‌پزشک نیاز داشته باشیم اما ۱۰ هزار دندان‌پزشک تربیت کنیم، به کشور خیانت کرده‌ایم. در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور به گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای توجه بسیاری شده است. مقام معظم رهبری نیز با توجه به برنامه‌های اقتصادی کشور بر نیاز به گسترش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای تاکید کرده‌ است.  

 

وی با تاکید بر اینکه پایین نگهداشتن سطح آموزش‌های هنرستانی یک عارضه جدی است، ادامه داد: امروز تعداد زیادی از صنایع کشور و استان از مدرن‌ترین ماشین‌آلات و دستگاه‌های تولیدی استفاده می‌کنند اما فارغ‌التحصیل هنرستانی که با ماشین ۵۰ سال پیش آموزش دیده است، چگونه می‌تواند در این کارخانه وظیفه خود را انجام دهد؟ هنرستان‌ها باید به تجهیزات روز مجهز شوند. در کنار این موضوع تربیت مربیان آموزش‌های مهارتی نیز از ضروریات امروزه است.

 

حمیدی بیان کرد: کشور ما جزو ۱۰ کشور دارای جاذبه‌های توریستی و همچنین جز پنج کشور اول جهان به لحاظ برخورداری از معادن و منابع زیرزمینی است. از نظر تولید فرش دستبافت، زعفران، فیروزه و... نیز ایران جزو کشورهای اول جهان است اما دولتمردان و ما صنعتگران زیاد به این مسائل نمی‌پردازیم.  


وی تاکید کرد: تعداد هنرآموزان هر رشته‌ای باید متناسب با نیاز کشور باشد. مقام معظم رهبری این موضوع را بیان کرد که تعداد دانشجویان آموزش‌های عالی کشور متناسب با نیاز کشور نیست.

انتهای پبام/

کد خبر 1209316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha