زارع گفت: اطمینان از استمرار و پایداری انتقال گاز در غرب کشور و بهره‌گیری از این نعمت در طول شبانه روز از اهداف عمده منطقه ۷ گاز همدان محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، مدیرمنطقه ۷ عملیات انتقال گاز در جمع برخی از رسانه‌های استان همدان گفت: منطقه هفت عمليات انتقال گاز ايران بعنوان یکی از مناطق ده‌گانه پس از مقدمات تشکیل در سال 87 در تاریخ اول اردیبشهت ماه 1388 بطور رسمی آغاز بکار کرد. ستاد این منطقه در شهر همدان واقع است و شش استان غربی کشور شامل استان‌های مرکزی، لرستان، همدان، کردستان، کرمانشاه، ایلام و بخشی از آذربایجان غربی، زنجان و قزوین در وسعتی معادل 150 هزار کیلومتر مربع تحت پوشش خود قرار می‌دهد و انتقال مستمر گاز به این استان‌ها را با توجه به شرایط بد آب و هوای سرد منطقه در دستور کار قرار داده است. حدود 5000 کیلومتر خطوط انتقال معادل 14 درصد کل کشور در سایزهای مختلف که حداکثر تا 56 اینچ می باشد در حال بهره‌برداری می‌باشد. منطقه 7 عملیات انتقال گاز ایران به عنوان یکی از مناطق استراتژیک در شرکت انتقال گاز ایران دارای بالاترین نرخ رشد و توسعه بین مناطقه ده‌گانه کشور می‌باشد.

مهدی زارع افزود: خطوط لوله ششم و نهم سراسری و به عبارتی کریدور انتقال گاز غرب کشور در این منطقه واقع شده است. درحال حاضر در این منطقه برای نگهداری، تعمیرات، پایش و استمرار انتقال گاز، هشت مرکز بهره‌برداری خطوط لوله در شهرهای همدان – کرمانشاه – اراک- بیجار – خرم آباد – ایلام – سنندج و کوهدشت فعال هستند که علاوه بر بهره‌برداری از خطوط لوله، سرویس‌دهی به 268 شیر خودکار و 136 ایستگاه حفاظت از زنگ، بخشی از خدمات این مراکز می‌باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر منطقه هفت عملیات انتقال گاز دارای تاسیسات تقویت فشار گاز بر روی خط 56 اینچ ششم سراسری، تاسیسات تقویت فشار گاز همدان و تاسیسات تقویت فشار گاز بیجار بر روی خط 48 اینچ سوم آذربایجان و همچنین تاسیسات تقویت فشار گاز اراک روی خطوط 30 و 36 اینچ غرب کشور بوده و به منظور برداشت گاز از خطوط ششم و نهم سراسری نیز دارای 4 ایستگاه کنترل فشار می‌باشد.

مهدی زارع با بیان اینکه 9 تاسیسات تقویت فشار گاز روی خطوط ششم و نهم سراسری در شهرهای پلدختر، صحنه، دهگلان و دیواندره احداث خواهدشد، افزود: همچنین در این منطقه عملیاتی یک  تاسیسات اندازه‌گیری گاز در نفت شهر به منظور صادرات گاز به کشورهای همسایه در حال فعالیت است که یک سوم گاز صادراتی کشور فقط از طریق این تاسیسات صورت می‌پذیرد.

وی همچنین به معرفی مراکز بهره‌برداری خطوط لوله پرداخت و گفت: مرکز بهره‌برداری خطوط لوله همدان دارای 1020 کیلومتر خط انتقال در اندازه 2 الی 48 اینچ می‌باشد به طوری که تاسیسات اساسی بهره‌برداری خطوط لوله همدان به صورت پراکنده در محدوده عملیاتی واقع در استان‌های همدان و بخشی از کرمانشاه و قزوین می‌باشد.

مدیر منطقه ۷ عملیات انتقال گاز انتقال پاک، ایمن، پایدار بهره‌ور گاز طبیعی را از اهم وظایف این منطقه دانست و گفت: تعمیرات و نگهداری خطوط و تاسیسات جهت اطمینان از عملکرد مخصوصاً در ماه‌های سرد سال، کنترل و نظارت مستمر در طول شبانه روز جهت اطمینان از تامین گاز استان‌ها، شهرها و روستاهای تابعه، سرویس و نگهداری به موقع تاسیسات و تجهیزات طبق برنامه‌های مدون جهت پیشگیری از هرگونه نقص احتمالی و قطع گاز، دریافت فشار گاز ورودی شهرها در طول شبانه روز جهت آگاهی از افت فشار احتمالی و رفع هرگونه اشکال توسط اکیپهای آماده از اقدامات منطقه 7 گاز همدان به شمار می‌رود.

وی ایمن‌سازی خطوط جهت بهره‌برداری در تمامی سال مخصوصاً ماه‌های سرد سال، اتصال خطوط (inter connection ) جهت جلوگیری از افت فشار و متعادل کردن فشار خطوط هنگام مصرف بیش از حد در فصل سرما و نظارت بر عملیات اتصال نهایی خطوط انتقال جدید شهرها، روستاها و صنایع عمده و نیز بهره‌برداری و سرویس‌دهی در هنگام مصرف را از سایر اقدامات و وظایف این منطقه دانست.

زارع با بیان اینکه اطمینان از استمرار و پایداری انتقال گاز در غرب کشور و بهره‌گیری از این نعمت در طول شبانه روز از اهداف عمده منطقه 7 گاز همدان محسوب می‌شود، گفت: افزایش بهره‌مندی مردم منطقه از سوخت پاک و بالا رفتن سطح رفاه نسبی با توجه به شرایط آب و هوایی سرد منطقه، سعی در تقویت و انتقال به موقع انتقال گاز جهت صنایع عمده و نیروگاه‌ها و امکان تاسیس صنایع عمده و مطرح در استان‌های همدان، کرمانشاه، مرکزی، لرستان، سنندج و ایلام، افزایش رشد اقتصادی استان‌های غرب کشور و اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم در این استانها نیز از سایر اهداف به شمار می‌رود.

وی، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، افزایش سطح ایمنی و رفع مخاطرات با توجه به فشار بالای در خطوط انتقال گاز و تاسیسات، افزایش نیروی انسانی متخصص و به کارگیری نیروهای درون سازمانی، افزایش دانش پرسنل از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی، استفاده بهیه از امکانات و تاسیسات، تعیین و واگذاری بخشی از فعالیت‌های منطقه به بخش خصوصی، مقاوم سازی تاسیسات و ساختمان‌های موجود منطقه، کنترل و بهبود اثرات مخرب زیست محیطی در فرآیند عملیات منطقه ونهادینه کردن تحقیق و پژوهش، منابع انرژی و اصلاح الگو مصرف در بخش صنعتی (فرآیندی) و غیر صنعتی(مصرفی) را از دیگر اهداف عمده منطقه 7 گاز همدان دانست.

کد خبر 1212728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha