« نظریه‌های فلسفی و جامعه‌شناختی در هنر» به چاپ هفتم رسید

هفتمین چاپ کتاب «نظریه‌های فلسفی و جامعه‌شناختی در هنر» تالیف و ترجمه علی رامین توسط نشر نی منتشر شد.

 خبرگزاری شبستان،گروه اندیشه، نشر نی هفتمین چاپ کتاب «نظریه‌های فلسفی و جامعه‌شناختی در هنر» ترجمه و تألیف علی رامین را در ۴۵۶ صفحه و بهای ۲۰۰ هزار تومان منتشر کرد. چاپ نخست این کتاب در سال ۱۳۹۰ به قیمت ۸,۶۰۰ تومان منتشر شده بود. کتاب دو بخش کلی دارد؛ بخش نخست شامل ۶ مقاله مفصل در حوزه جامعه شناسی هنر و بخش دوم نیز شامل ۱۱ مقاله در حوزه فلسفه هنر است. مقالات بخش نخست کتاب به ترتیب عبارتند از: «نگاه جامعه شناسانه به هنر» دیوید اینگلیس، «هنر و نظریه اجتماعی: مفاهیم و رهیافت‌ها» آستین هرینگتون، «ارزش زیباشناختی و ارزش سیاسی» آستین هرینگتون، «تولید هنر و ساختار اجتماعی اقتصادی» آستین هرینگتون، «مروری بر جامعه شناسی هنر» ورا زولبرگ و «نظریات گئورگ زیمل» مونیکا بتسلر.

 

عناوین مقالات بخش دوم کتاب نیز به این شرح است: «نقش نظریه در زیباشناسی» موریتس وایتس، «زیباشناسی افلاطون» علی رامین، «ارسطو و فن شعر» علی رامین، «زیباشناسی فلوطین» علی رامین، «فلسفه هنر در سنت تجربه گرایان انگلستان» علی رامین، «در باب معیار ذوق» دیوید هیوم، «اجمالی درباره کانت و هگل و نظریه‌های کلاسیک هنر» علی رامین، «فرم معنادار» کلایو بل، «تجربه زیباشناختی، هرمنوتیک و مساله تعریف هنر در قرن بیستم» علی رامین، «نقد هستی شناسانه هنر» علی رامین و «هستی شناسی هنر ژاپن» علی رامین.

 

جامعه شناسی هنر نسبت به فلسفه هنر، علم جوان‌تری است، با این اوصاف اما در سال‌های اخیر مناظره‌ها و گفت‌وگوهای بسیاری میان جامعه‌شناسان و فیلسوفان هنر وجود داشته است. در دهه‌های اخیر نیز جامعه‌شناسان هنر فعالیت بسیاری داشتند و نظرات مهمی را درباره «رابطه سیاست با هنر یا رابطه دین و اخلاق با هنر مطرح کرده‌اند. به نظر می‌رسد هدف رامین از تدوین و ترجمه این کتاب طرح آرای بزرگان این دو علم بوده است. همچنین می‌توان این کتاب را یک آنتولوژی در موضوعات فلسفه و جامعه شناسی هنر دانست. ویژگی مهم در این کتاب این است که در حدود ۲۰ کتاب مهم این حوزه در سطح جهان نیز در آن مطرح شده و نظریات نویسندگان آنها که از نظریه پردازان استتیک و فیلسوفان برجسته جهان معاصرند، تحلیل و شرح شده است. مطالعه این کتاب برای کسانی که فرصت مطالعه پیرامون موضوعات فلسفه و جامعه شناسی هنر را ندارند، اما می‌خواهند از تمامی نظریات جدید مطرح شده در این دو حوزه باخبر شوند، کفایت می‌کند.

 

علی رامین تحصیلات خود را در زمینه‌های علوم سیاسی و اقتصاد در ایران و دانشگاه لنکستر انگلستان به پایان برده است. او مدت‌ها در دانشگاه تهران به تدریس جامعه‌شناسی هنر اشتغال داشت. مشهورترین ترجمه علی رامین «تاریخ هنر» ارنست گامبریچ است که برای نخستین بار در اواخر دهه ۷۰ شمسی منتشر شد و تاکنون (۱۴۰۱) به چاپ چهاردهم رسیده است. چاپ‌های نخستین این کتاب با شمارگان بالای سه هزار نسخه منتشر می‌شد و از چاپ پنجم تا دهم آن آن با شمارگان دو هزار نسخه به مخاطبان عرضه شده است. این کتاب به عنوان یکی از منابع درسی دانشجویان همه رشته‌های هنر معرفی شده است. رامین همچنین «تاریخ جهان» گامبریچ را نیز ترجمه کرده که این کتاب نیز امسال به چاپ نهم رسیده است.

 

«مبانی فلسفه هنر» نوشته آن شپرد، «چیستی هنر» نوشته اسوالد هنفیک، «هنر مدرن» نوشته نوربرت لینتن، «خداوندان اندیشه سیاسی» نوشته ویلیام‌تامس جونز، «تأملاتی در حکومت انتخابی» نوشته جان استوارت میل و «آزادی و سازمان: پیدایش و سیر تکوین سوسیالیسم، لیبرالیسم، رادیکالیسم، ناسیونالیسم» نوشته برتراند راسل، از مهم‌ترین ترجمه‌های منتشر شده علی رامین است. از میان کتاب‌های تألیفی منتشر شده رامین نیز می‌توان به؛ «فلسفه تحلیلی هنر» و «مبانی جامعه شناسی هنر» اشاره کرد.

 

کد خبر 1213683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha