نشست بررسی وضعیت اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی برگزار شد

نشست بررسی وضعیت اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی با حضور انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، نشست بررسی وضعیت اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی و راهکارهای موجود صبح امروز شنبه 19 شهریور توسط انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی برگزار شد.

 

حمیدرضا اعتدال مهر، عضو هیئت مدیره کسب و کارهای فضای مجازی در این نشست گفت: پنج سال پیش و در زمانی که اتحادیه تشکیل شد همه فکر می کردیم پروانه کسب باعث می شود خیلی از مشکلات حل شود چرا که ما هیچ نوع ظرفیتی نداشتیم و صدور کسب و کار توسط اتاق اتحادیه با راهکارهای قدیمی مواجه بود. با صدور پروانه بانک ها و ادارات این کسب و کارها را به رسمیت شناختند اما امروز که پنج سال از این طرح گذشته است، آزمون و خطاها مشخص شده است البته باید توجه داشت که ساختار اتحادیه این اشتباه ذاتی را دارد که ریاست اتحادیه می تواند بدون اعضای هیئت مدیره کارش را پیش ببرد.

 

وی تصریح کرد: دستورالعمل های اتاق اصناف چکش خورده است و وجود یک رسایت برای امضای کسب و کارها کفایت می کند و با توجه به نو بودن کسب و کارهای اینترتنتی دبیرخانه می تواند آسیب زننده باشد و این تصمیم بسیار اشتباهی بود که گرفته شد و ما مسئولیت این تصمیم اشتباه را می پذیریم.

 

اعتدال مهر ادامه داد: یک تیم پنج نفره به عنوان هیئت مدیره نمی تواند مسئولیت کل اتحادیه را به عهده بگیرد. بنده نمی توانم به عنوان عضو هیئت مدیره فیلترینگ یک سایت متناظر با پلمپ کردن یک مغازه ببینم. اصرار برای ادامه این مسیر ریل گذاری برای تکرار این اتفاقات است.

 

وی گفت: تناظر اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی با هیچ کدام از هشت هزار اتحادیه کسب و کارهای کشور قابل قیاس نیست و اگر ما خواسته هایمان را مطرح کنیم احتمالا به اتاقی مثل اتاق بازرگانی می رسیم.

 

وی خاطرنشان کرد: وزارت صمت و اتاق اصناف امروز ایده ای دارند که این ایده برای کسب و کارهای اینترنتی غلط است و می تواند صنف ما را سلاخی کند. بر فرض مثال بنده به عنوان رییس اتحادیه نمی توانم کسب و کار را با فیلتر اداره کنم و به آنها بگویم برای جواز باید این مسئله را بپذیرند. بنده 20 سال کسب و کار اینترنتی اداره کردم و نمی توانم بقیه را با این روش اداره کنم که پروانه کسب بگیرند.

 

رضا قربانی، عضو هیئت صنفی نظام صنفی رایانه (دفتر تهران) نیز در این زمینه گفت: وقتی راجع به صنف صحبت می کنیم، فضای صنفی ای که قانون نظام صنفی که متعلق به 1350 است، تعریف می کنیم. این قانون صنف را به چهار دسته کار توزیعی، خدماتی، خدمات فنی و تولید کوچک و متوسط تقسیم می کند و با قانونی که سقف اش محدود است و درکی از تکنولوژی ندارد نمی توانیم برخی از اصناف را اداره کنیم.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور 500 هزار واحد صنفی داریم که وارد فضای تکنولوژی نشده اند، گفت: ما 100 هزار کسب و کار در حوزه اینترنت و فضای مجازی داریم، یک میلیون درگاه داریم و یکی از دلایل طنزآمیز رشد این کسب و کارها این بوده است که دلایلی از آنها برای تشکیل شان نخواستیم.

 

وی تصریح کرد: ما الان درگیر این هستیم که دولت درگیر این کسب و کارهاست. فضای تنظیم گری در دنیا جلوتر رفته است و ما می خواهیم قانون حجره داری را برای فضای تکنولوژی اجرایی کنیم که این اشتباه است.

 

وی ادامه داد: فضای کسب و کارهای بزرگ کاملا جدا است و مسایل و مشکلات شان حقوق مصرف کننده یا مسایل دیگر است اما در کسب و کارهای کوچک و متوسط که پرسنل 50 و یا زیر 500 نفر هستند که البته باید درآمد آنها را برای تعریف شان ببینیم، فضا متفاوت است. در این کسب و کارها حتی ممکن است خانمی که یک کسب و کار اینستاگرامی راه انداخته است نیز تعریف شود.

 

وی مشکلات مالیاتی، بیمه و تامین اجتماعی را از دیگر مسایل این کسب و کارها عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر رییس اتحادیه می تواند هر کاری که می خواهد انجام دهد. ما باید با اصلاح قانون فعالیت رییس را کم کنیم و همه مجموعه فعالیت ها با همراهی صنف باشد. در شرایط آرامش انتخابات را با سرعت برگزار کنیم.

 

قربانی با بیان اینکه با دو پاره شدن اتحادیه مخالف هستیم و باید مسایل کسب و کارها را صنف انجام دهد، وزارت صمت نمی تواند در این مسئله ورود کند و یا اگر قرار است مسئله تکرار شود باید از پایین شود. در بلندمدت ما تغییر قوانین را خواستاریم که البته از این مسئله نیز می ترسیم اما چاره ای نداریم و باید قانون تغییر کند چرا که ادبیات اصناف ربطی به فضای کسب و کارهای اینترنتی ندارد.

 

جعفر محمدی، عضو هیئت مدیره نظام صنفی رایانه (دفتر تهران) نیز در این نشست گفت: ما در بحث کسب و کارهای اینترنتی با اتحایدیه  و صنف سر و کار داریم. ماهیت اتحادیه حاکمیتی است و اصناف در شرایط مقابل هستند که با شرایط مجوز مبارزه می کنند. الان اتفاقی که افتاده است، این است که اتحادیه ای داریم که حاکمیت  انتظار دارد فضا را مدیریت کند ولی ما انتظار داریم که شرایط را درست کنند و این دو با هم قابل جمع نیست. مهمترین وظیفه اتحادیه مجوز است و جایی که مجوزها مشخص است، اتحادیه ها خوب عمل می کنند. جایی که مجوزها مشخص نباشد، اتحادیه به مشکل بر می خورد.

 

وی اضافه کرد: مشکلاتی که الان وجود دارد، ماهیتی است. ما معتقدیم وقتی نقش بخش خصوصی کمتر شود، نقش اتحادیه بیشتر می شود.

 

وی با انتقاد از تدوین آیین نامه جدید برای اتحادیه گفت: این آیین نامه تکمیل کننده پازل طرح صیانت است و ما در مجموع قدرت گرفتن اتحادیه را به نفع کسب و کارها نمی بینیم چرا که قدرت و سیطره گروهی از حاکمیت را بر کسب و کارها ایجاد می کنند.

 

وی تاکید کرد: راهکار ما این است که هرچه سریع تر انتخابات برگزار شود و در مرحله بعد نیز اجرای ساختارها صورت گیرد.

 

رضا الفت نسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی نیز در این نشست گفت: اتحادیه زمانی شکل گرفت که قرار است اسنپ را پلمپ کنند و در این زمینه دستوری صادر شده بود در نهایت یک مجوز دفتری و کافی نتی به اسنپ دادند و ادامه فعالیت اش را انجام داد. مشکلات زیادی برای کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای بزرگ بود که ما سعی کردیم با تشکیل اتحادیه این مشکلات را حل کنیم تا کسب و کارها رشد کنند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر هشت هزار و 200 اتحادیه در کشور داریم که قبل از به وجود آمدن این اتحادیه همه داعیه دار اداره کردن کسب و کارهای اینترنتی بودند. دولت امروز به خودش اجازه داده است که در این زمینه ورود کند و این بسیار خطرناک است.

 

وی تاکید کرد: اتاق اصناف دیجیتال و هر تشکل جدید کار خوبی است اما ما باید ساختار قانون گذاری را بشناسیم. نسبت به وضعیت فعلی باید اعضا موضع گیری قاطع انجام دهند. ما با برگزاری انتخابات مشکلی نداریم ولی تایید صلاحیت اعضا برای حضور در انتخابات 7 الی 9 ماه طول خواهد کشید و این کار را بسیار سخت می کند. ما باید تلاش کنیم که انتخابات در سریع تر زمان برگزار شود تا بعد از این مرحله دنبال راه حل برای حل مشکلات باشیم.

 

حسین اسلامی، عضو هیئت مدیره نظام صنفی رایانه در شهر تهران گفت: قانون فعلی پاسخگوی فعالیت کسب و کارهای اینترنتی نیست و شرایط و متقاضات ما همانند سایر کسب و کارها نیست. ما نیاز به قانون خاص برای کسب و کارهای اینترنتی داریم. ما اتحادیه هستیم و برای اینکه مشکلات را حل کنیم باید به اتحادیه درخواست برگزاری قانون انتخابات در فرصت کوتاه را بدهیم و امیدوارم در این رابطه با درخواست ما موافقت شود.

 

وی تصریح کرد: اختلافات داخلی اتحادیه توانسته است به جریانات خارج خط دهد. ما باید سعی کنیم این اختلافات را کم کنیم چرا که اگر این اختلافات را کم کنیم در مورد اختلافات مان با حاکمیت نیز به نتیجه می رسیم.

 

عادل طالب، عضو هیئت مدیره انجمن کسب و کارهای اینترنتی نیز در این جلسه گفت: ما معتقدیم باید هرچه سریع تر انتخابات برگزار شود و بحث صلاحیت سنجی هفت ماه طول نکشد.

 

 

 

کد خبر 1214452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha