شهید مدنی؛ نعمتی بزرگ برای مردم همدان/ دستگیری از مردم و تواضع ویژگی شاخص دومین شهید محراب

چهل و یک سال پیش در چنین روزی آیت الله مدنی، نماینده امام خمینی در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز توسط منافقان کوردل ترور شد تا افتخار عنوان دومین شهید محراب انقلاب را به خود اختصاص دهد.

 

خبرگزری شبستان- همدان، اشرفی طاهرپور: شاید اگر بگوییم شهدای محراب کشورمان، میراث ماندگار اولین شهید محراب امیرالمومنین(ع) هستند گزافه نگفته باشیم. شاید اگر بگوییم الگوگیری آنها از مکتب عاشورا و قیام امام حسین(ع) راز حفظ و احیای فرهنگ و اسلام ناب محمدی(ص) است بی راه نباشد.

امروز سخن از شهید محرابی است که تسلیم بودن در برابر حق، عشق به اهل بیت(ع) و مهرورزی به بندگان خدا را سرلوحه زندگی اش قرار داده بود. مردی که هنوز و حتی تا همیشه نام نیکش در یک شهر عطر خاصی به آن داده و هیچ کسی نمی تواند منکر خوب بودنش باشد.

همین که پس از گذشت سالیان سال، وقتی اسم دومین شهید محراب "سید اسدالله مدنی تبریزی" را در شهر همدان که موطنش نیست می آوری همه از او به نیکی یاد می کنند و از انسان دوستی، غمخوار بودن فقرا و ایتام و مردمداری اش می گویند یعنی آیت الله مسیر راستی و درستی را به خوبی شناخته بود و راز ماندگاری اش در قلب یک شهر همین است.

سالگرد شهادت این سید بزرگوار بهانه ای شد تا پای صحبت های یارانش بنشینیم، همان هایی که غمخواری اش برای مردم را لمس کرده، اشک هایش برای اهل بیت(ع) را دیده و اصرارش برای به کرسی نشاندن حرف حق را زندگی کرده بودند.

یکی از یاران شهید مدنی با تاکید بر اینکه رفتار ایشان را باید در صحنه عمل پیاده کنیم و افکارش باید در اعمال ‌مان متجلی شود، افزود: آیت الله مدنی بسیار خدوم بود و همیشه مراقب بود به مردم سخت نگذرد و در همه حال حواسش به مردم بود.

«محمدعلی همایونی»  ادامه داد: تاسیس دارالایتام، درمانگاه، مسجد و موسسه قرض‌الحسنه مهدیه توسط ایشان که برخی با همکاری بازاریان انجام شد نشان دهنده این است که وی مرد عمل بود نه شعار، به عبارتی آیت ‌الله مدنی ابتدا کارها را عملی می ‌کرد سپس شعار می‌داد و حرف می ‌زد.

 

وی با بیان اینکه خدمت کردن به مردم در راس کارهای ایشان بود، تصریح کرد: شهید مدنی حقیقتی از انقلاب و ترجمانی از ارزش‌های انقلاب بود که نه تنها برای مردم بلکه برای بزرگان انقلاب نیز میزان محسوب می ‌شد.

همایونی با اشاره به اینکه بدون شهید مدنی انقلاب در همدان راه نمی‌ افتاد، اظهار کرد: در واقع انقلاب در همدان راه افتاده و به بن‌بست خورده بود، در آن زمان انقلاب راه انحرافی پیش گرفته بود و شهید مدنی به عنوان یک حقیقت سکان انقلاب را در دست گرفت و حرکت کرد.  

یار شهید مدنی با تاکید بر اینکه در دوران انقلاب هر ارزشی که در همدان مشاهده می ‌شد آیت‌ الله مدنی در راس آن قرار داشت، مطرح کرد: کارهایی که ایشان می‌کرد برای مردم و بزرگان میزان بود و اگر آن میزان نبود بد سلیقگی اتفاق می‌ افتاد.

وی با اشاره به اینکه بعضی از بزرگان از ایشان الگو می‌ گرفتند، بیان کرد:  شهید مدنی در اجرای احکام با کسی تعارف نداشت و معتقد بود احکام اسلام باید به درستی پیاده شود، همچنین برای امر به معروف و نهی از منکر جدی و دقیق اهمیت ویژه‌ای قائل بود و همیشه پشت تریبون درباره کار خلاف و نادرست صحبت می ‌کرد. 

همایونی در ادامه با بیان اینکه ایشان به جوان‌ها بهای زیادی می ‌داد، افزود: با توجه به اینکه آن زمان بنده در سنین جوانی بودم اما از طرف آیت‌ الله مدنی به چند سمت انتخاب شدم که از جمله آنها مسئول راهپیمایی ‌های همدان، نماینده ایشان و مسئول جهاد همدان بود.

همایونی در ادامه به خاطره ای از شهید مدنی اشاره کرد و گفت: زمانی که مسئول جهاد همدان بودم برای سمیناری به تهران دعوت شدم که شهیدان رجایی و بهشتی و حجت ‌الاسلام موسوی ‌اردبیلی هم حضور داشتند، پس از اینکه به همدان برگشتم درب جهاد بسته بود از نگهبان علت را پرسیدم گفت اختلافی به وجود آمده و آیت ‌الله مدنی گفته‌اند باید درب جهاد بسته باشد.

وی با بیان اینکه از چند مسئول کمیته هم سوال کردم و ایشان فرمودند ما جهاد نمی‌خواهیم و دربش را ببندید، افزود: آنها توضیح دادند که به اشتباه جمله ای از امام خمینی(ره) در تراکت زده اند که سخن امام نیست، امام(ره) فرموده بود مسئله ای به نام خان در اسلام وجود ندارد و اینها زده اند مسئله ای به عنوان مالکیت در اسلام وجود ندارد.

همایونی توضیح داد: سپس حاج احمد به شهید مدنی زنگ زده و وقتی ایشان موضوع را به بچه ها گفته آنها پاسخ دادند اشتباه شده است، آیت ‌الله مدنی هم در جواب گفته اشتباه یعنی چه؟ من با شنیدن این صحبت ‌ها به دوستان گفتم اصل مطلب را برای ایشان شرح می‌دادید و آنها در پاسخ گفتند جرات نکردیم و شما با ایشان صحبت کن.

 

این یار شهید مدنی افزود: از اتاق بیرون آمدیم، به توصیه مسئول دفتر ایشان قرار شد سر ظهر دوباره او را ملاقات کنیم، ظهر به محضر آیت‌ الله مدنی رفتیم و من گفتم ما نیامده‌ ایم از اشتباه خود دفاع کنیم بلکه آمدیم راه حلی پیدا کرده و اشتباه را جبران کنیم بنابراین شما راهنمایی کنید چه کاری انجام دهیم تا جبران اشتباه شود.

همایونی تصریح کرد: ایشان با شنیدن این صحبت ‌ها تغییر حالت داد و گفت چه پیشنهادی دارید؟ گفتم پیشنهاد می کنم از طریق رادیو و تلویزیون مصاحبه ای انجام دهم و بگویم اشتباه از طرف جهاد است گفت نه اینطور قضیه بزرگ می شود گفتم اطلاعیه ای بدهیم و بگوییم اشتباه از طرف ما بوده است گفت این هم راهش نیست.

وی اضافه کرد: شهید مدنی فرمودند شما ماموریت داری به قم و به خدمت آیت ‌الله گلپایگانی بروی و موضوع را تشریح کرده و عذرخواهی کنی اما اگر مسئله حل نشد باید به تهران و خدمت آقای رجایی بروی و برای ایشان توضیح بدهی و باز هم اگر نشد به محضر حاج احمد آقا برسی که خوشبختانه مشکل در قم حل شد. 

همایونی در ادامه با اشاره به اینکه شهید مدنی بسیار متواضع بود، اظهار کرد: ایشان به موقع متواضع بود و حتی زیر پای اشخاص یا برای بدرقه کردن آنها تمام قد برمی خاست اما به جای خود هم روی مسائل ایستادگی می کرد تا میزانش پیاده شود بنابراین می توان گفت ایشان جمع اضداد بود.

وی با بیان اینکه آیت ‌الله مدنی با تدبیر در مواقعی که باید سکوت می‌کرد، توضیح داد: ایشان اولین کسی بود که متوجه جریان انحراف بنی صدر شد، بنی صدر اوایل انقلاب در تهران در اوج محبوبیت بود و از عناصر بسیار مهم شورای انقلاب محسوب می شد، همان زمان گفت می خواهد به همدان بیاید روزی که بنی صدر به همدان سفر کرد شهر تعطیل شد و همه از جمله بازاریان و روحانیت به استقبال او رفتند.

همایونی ادامه داد: همان روز به شهید مدنی گفتم شما به استقبال آقای بنی صدر نمی روید؟ گفت خیر گفتم ایشان عضو شورای انقلاب و یکی از نخبگان شورا است گفت این عناوین ارزشی ندارند و اگر شما می خواهید به استقبال او بروید مانعتان نمی شوم.

 

 

وی با اشاره به اینکه بنده هم به استقبال نرفتم اما از رفتار ایشان تعجب کردم، عنوان کرد: در مدت حضور بنی صدر در همدان به شهید مدنی گفتم نمی خواهید به دیدار ایشان بروید گفت ملاقات با وی چه لزومی دارد؟ دو سه روز بعد بنی صدر پیام داد که می خواهد به دیدار وی بیاید وقتی به آیت ‌الله مدنی گفتم زمانی را برای ملاقات با بنی صدر تعیین کنید گفت او با مردم هیچ فرقی ندارد و هر زمان که بخواهد می تواند به اینجا بیاید و در نهایت بنی صدر هم نیامد. 

همایونی افزود: تا زمانی که بنی صدر عزل و خبرش منتشر شد شهید مدنی چیز منفی درباره وی نگفت، در واقع ایشان و آیت الله دستغیب در شیراز جزء معدود افرادی بودند که تا زمان عزل بنی صدر سخن منفی درباره اش نگفتند.

وی ادامه داد: شهید مدنی روز عزل بنی صدر در مسجد جامع همدان به منبر رفت و گفت من از روز اول می دانستم که این آدم چه کاره است اما وظیفه نداشتم بگویم و چون انسان منحرفی بود او را نپذیرفتم.

همایونی با بیان اینکه مردمداری آیت ‌الله مدنی زبانزد بود، مطرح کرد: ایشان همیشه می گفت هر کسی با هر قیافه ای می خواهد من را ملاقات کند به او اجازه دهید، وی با افراد طوری برخورد می کرد که حتی مردم کارهای خلافشان را هم به او می گفتند و با ایشان احساس راحتی می کردند.

وی با اشاره به اینکه کمک کردن و دستگیری از مردم از جمله کارهای مردمی شاخص ایشان بود، اظهار کرد: آیت‌ الله مدنی به تمام معنا نعمت بزرگی برای همدان و از نعمت های ناب انقلاب بود.

اگر چه شهید مدنی نمادی از ایثار، شهادت، شهامت، آزادگی، صداقت، معنویت، پایمردی، صبوری و بسیاری از خصوصیات ناب بود اما قبل از همه اینها، شخصیتی بود که درس انسانیت را در مکتب عشق آموخته بود. در واقع آنچه " شهید سید اسدالله مدنی" را در همدان به بزرگمردی فراموش نشدنی تبدیل کرد انسانیت ناب او بود و نام نیکویی که تا ابد از وی در یاد همدانی ها باقی است ثمره انسان بود آیت الله است.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1214730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha