ساماندهی تشکل های مردمی در مساجد؛ مهم ترین دستاورد سال 90

مسئول ناحیه شهید نواب صفوی ساماندهی صحیحِ تشکل های مردمی در مساجد را مهم ترین دستاورد سال 90 دانست و گفت: هماهنگی گروه های مردمی در حمایت از برنامه های اجتماعی و فرهنگی از سوی مساجد بر کسی پوشیده نیست.

حجت الاسلام ماشاءالله عباسی، مسئول ناحیه شهید نواب صفوی مرکز رسیدگی به امور مساجد مهم ترین دستاورد این ناحیه در سال 90 را ساماندهی خوبِ تشکل های مردمی در مساجد دانست و به خبرنگار شبستان گفت: هماهنگی گروه های مردمی که توسط مساجد در سال گذشته در راستای حمایت از برنامه های اجتماعی و فرهنگی، راه پیمایی ها و گردهمایی ها در روزهای ملی و مذهبی انجام گرفت در تقویت پایه های نظام جمهوری اسلامی تاثیر بسزایی داشته و تشویق و ترغیب نمازگزاران برای شرکت در انتخابات و در نتیجه شرکت گسترده در موضوع انتخابات مجلس شورای اسلامی در ادامه این امر بوده است.


وی با بیان اینکه ناحیه شهید نواب صفوی مناطق 10، 11، 16 و 19 شهرداری را تحت پوشش دارد و به امور مساجد مستقر در این مناطق رسیدگی می کند، گفت: در ناحیه شهید نواب صفوی 412 مسجد وجود دارد که عمدتاً به صورت فعال در هر سه نوبت نماز جماعت را با حضور امام جماعت برگزار می کنند. همچنین در برخی از مساجد روستایی نیز مساجدی به صورت فعال و نیمه فعال با توجه به تعداد جمعیت آن روستا وجود دارد.


حجت الاسلام عباسی ادامه داد: در سال 90 در منطقه 11 کلنگ ساخت مسجد صاحب الزمان در زمینی به مساحت هزار و 250 متر در انتهای خیابان زربافیان زده شد و این اقدام از فعالیت های چشمگیر ناحیه شهید نواب صفوی در سال گذشته بوده است.


وی سپس با تاکید بر این که مساجد ناحیه شهید نواب صفوی عمدتاً مساجدی قدیمی و کم مساحت هستند، افزود: بسیاری از مساجد به علت قدمت زیاد به بازسازی، مرمت و یا توسعه نیاز دارند که به علت کمبود بودجه و نبودن امکانات این اقدامات و رسیدگی ها عملی نیست.


وی گفت: با وجود کمک های مردمی، هزینه های ساخت و ساز و یا تعمیرمساجد فراهم نمی شود و لازم است دولت برای رفع این مشکلات راهکارهای سازنده ای ارائه دهد.
 

مسئول ناحیه شهید محلاتی مشکل پرداخت قبوض را مهم ترین چالش مساجد در سال 90 عنوان کرد و گفت: قبوض مساجد، مبالغ بسیار سنگین و مسئله مشکل سازی برای مساجد محسوب می شود و به علت عدم توانایی پرداخت این قبوض، اغلب مساجد با مشکل قطعی آب، برق و گاز مواجه هستند.


حجت الاسلام عباسی با تاکید بر این که این بی توجهی دولت به مساجد که خانه های مردم هستند موجب دل زدگی مردم از مسئولان می شود، خاطر نشان کرد: با توجه به این که مردم به دلیل هزینه های بالای معیشتی توانایی پرداخت هزینه های مساجد را ندارند لازم است دولت در این راستا یارانه قابل توجه تری را برای رفع این مسئله در نظر بگیرد.

 

وی با اشاره به اینکه تغییر مدیریت مرکز رسیدگی به امور مساجد و انتصاب مسئول جدید در سال 90 تحولات چشمگیری را در ساماندهی و سازماندهی تشکیلات مساجد رقم زده است، گفت: ساختار تشکیلات امور مساجد تغییراتی را در سال گذشته در پی داشته است که با ایجاد مدیریت های کارامد در واحدهای اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد، حوزه ها تغییر سازمانی پیدا کردند و تبدیل به نواحی با ساختارهای جدید شدند.


وی با بیان اینکه در ساختار جدید، نواحی و تشکیلات اجرایی مساجد در هم ادغام شده اند، ادامه داد: با به هم پیوستن مراکز رسیدگی به امور مساجد مناطق شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز با عنوان های جدید شروع به فعالیت کردند و این ادغام باعث تقویت ساختار تشکیلاتی آن ها بیش از گذشته شد.


مسئول ناحیه شهید نواب صفوی با اشاره به این که نواحی رسیدگی به امور مساجد تقریباً چهار تا پنج منطقه را تحت پوشش دارد، تصریح کرد: همه نواحی رسیدگی به امور مساجد که با نیروهای تخصصی نظارت و اداره می شوند تعداد قابل توجهی از مساجد را تحت پوشش دارند و به صورت تشکیلات اداری به امور آنان رسیدگی می شود.


حجت الاسلام عباسی تقویت معاونت فرهنگی مساجد را از تحولات چشمگیر در سال 90 دانست و گفت: در جهت تقویت معاونت فرهنگی که با همکاری سازمان جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی و با ارائه برنامه های متنوع سازماندهی شد جلسات و گردهمایی هایی شکل گرفت که در آن ها ائمه جماعات با وظایف و برنامه های جدید توجیه شدند.

پایان پیام/



 

کد خبر 121595

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha