«اسحاق خسروپناه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارکرد: ورودی سد گلیل سال گذشته 300 هزارمترمکعب و امسال 200 هزارمترمکعب بوده که شاهد 30 درصد کاهش ورودی و سال گذشه خروجی آن 150 هزارمترمکعب و امسال 200 هزارمترمکعب بوده و با توجه به تنش های آبی شدید از ابتدای خردادماه امسال تاکنون ورودی آب این سد صفر بوده است.
مدیر امور منابع آب شیروان بیان کرد: همچنین سال گذشته از محل این سد 150 هزار مترمکعب آب به کشاورزان تحویل داده شد که سال گذشته این میزان 200 هزارمترمکعب بود.
خسروپناه خاطرنشان کرد: به دلیل دو سال خشکسالی پیاپی و کاهش بارندگی ها حجم آب سد گلیل واقع در بخش سرحد این شهرستان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 25 درصد کاهش داشته است.
وی اظهارکرد: اکنون حجم آب این سد یک میلیون و 100 هزار مترمکعب است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته، یک میلیون و 500 هزارمترمکعب بود.
خسروپناه افزود: در سال 1400-99، بیش از 36 درصد کاهش بارندگی و 1401-1400، بیش از 25 درصد کاهش بارندگی در شهرستان داشتیم که باعث شده مخزن این سد نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه برابر کاهش داشته باشد.
وی عنوان کرد: منطقه حفاظت شده گلیل در ۸۰ کیلومتری شمال شیروان و در مرز میان ایران و ترکمنستان واقع است و سد خاکی گلیل واقع در این منطقه سرسبز با هسته رسی، توان ذخیره سه میلیون مترمکعب و تنظیم سالانه دو میلیون و ۷۶۰ هزار متر مکعب آب را دارد.
این سد در ۹۰ کیلومتری شمال شیروان واقع است که آب مورد نیاز ۲۵۰ هکتار از کشتزارهای روستاهای میلانلو و تخت چرمه را تامین می کند.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در سال های اخیر دوران خشکسالی و کمآبی سختی را به خود دیده و حتی در مناطق مختلف به ویژه تعدادی از روستاها مردم برای تامین آب شرب با مشکل مواجه شده اند.
نظر شما