به گزارش شبستان، مهدکودک اولین اجتماعی است که کودک وارد آن می شود و تعامل با گروه همسالان را تجربه می کند. کودکان در مهد کودک علاوه بر دریافت آموزش های پایه با چگونگی رفتار با دیگران آشنا می شوند و طبق گفته محققان اغلب این آموزش ها تا دوران میانسالی در ذهنشان باقی می ماند.
مهد کودک و آموزش هایی که کودک دریافت می کند، در شکل گیری رفتار اجتماعی او تأثیر بسزایی دارد و توجه به آموزش ها در این مقطع و نهادینه کردن نوع رفتار و حتی فرهنگ و اصول اجتماعی از اهمیت خاصی برخوردار است.
با افزایش تعداد مهدهای کودک در دهه اخیر نوعی رقابت میان آن ها شکل گرفت و آموزش های ارائه شده در آن ها ارتقا پیدا کرده و وارد فصل جدیدی شد، بطوری که در بسیاری از آن ها آموزش حرکات موزون و آواز به یکی از بخش های ثابت آموزشی اضافه شد.
در پی گسترش چنین آموزش هایی نصر، مدیرکل بهزیستی استان تهران در خصوص برنامههای آموزشی مهدهای کودک در تهران گفت: تمامی برنامهها تدوین شده به مهدهای کودک ارسال شده اند به طوری که مهدها حق آموزش برنامههای غیراخلاقی را ندارند.
وی افزود: یکی از اصلیترین برنامههای سازمان بهزیستی در سال جاری کنترل برنامههای آموزشی در مهدهای کودک است به طوری که باید این برنامهها در راستای موازین اسلامی و شرعی باشد.
نصر تاکید کرد: متاسفانه در سالهای اخیر برخی از مهدهای کودک برنامههای آموزشی غیراخلاقی از جمله رقص و آواز به کودکان آموزش دادهاند به طوری که امسال با مهدهای متخلف برخورد شدیدی صورت میگیرد.
همچنین رخساره افضلی، کارشناس مسئول مطالعات و برنامهریزی وزارت آموزش و پرورش در خصوص بحث آموزش در مهد کودک و پیش دبستانی ها به شبستان گفت: از سال 84 آموزش و پرورش متولی آموزش پیشدبستانی در رده سنی 4 تا 6 سال شد که از سال گذشته این قانون در کشور اجرایی و نظارت بر پیشدبستانیها به عهده آموزش و پرورش قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه آموزش در این دوران رسمی نیست و برای حضور کودکان در آن اجباری وجود ندارد ،در این مورد از سوی بعضی والدین سهلانگاری شده و از طرفی در برخی از حوزهها به عنوان یک نیاز اجتماعی به آن پرداخته شده است.
فضلی اظهار کرد: اگر آموزشها در دوران پیشدبستانی و مهد کودک بر مبنای معیارهای همهجانبه و توسط متخصصان و کارشناسان انجام شود تأثیرات چشمگیر پایداری را در دوران دبستان و حتی تا میانسالی دارد.
وی به لزوم وجود شاخصهای مهم آموزش در پیشدبستانی و مهدکودک ها تأکید کرد و گفت: مهمترین چیزی که در مراکز پیشدبستانی و مهد کودک ها باید مورد توجه قرار گیرد غنی بودن محیط یادگیری و ایجاد فرصت، قرار دادن کودکان در معرض محرکهای حسی و حرکتی و مواجه کردن او در محیط یادگیری فعال است. همینطور مسائل آموزشی باید با زندگی اجتماعی ارتباط داشته تا رشد همهجانبه را به دنبال داشته باشد.
این کارشناس آموزش به ویژگی معیارهای مناسب آموزشی اشاره کرد و گفت: رشد جسمی حرکتی، رشد عاطفی اجتماعی، رشد شناختی، رشد زبان و گفتار، رشد خلاقیت و مهمترین مسئله رشد زمینه دینی و اخلاق باید در آموزشها گنجانده شود تا بتواند تأثیرگذاری مثبت آموزشی را به دنبال داشته باشد.
کارشناس مسئول مطالعات و برنامهریزی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اختلالات یادگیری دوران دبستان در پیشدبستانی و مهد کودک قابل حل است تصریح کرد: بر اساس پژوهشهای انجام شده اختلال یادگیری، بیش فعالی، اختلال سلوک و بسیاری از مشکلات دانشآموزان در دوران دبستان در با کارشناسی و مداخله مؤثر قابل بهبود است. شروع به کار مشاوران در مدارس ابتدایی نیز که از سال گذشته آغاز شده است گام بسیار مؤثری در آموزش محسوب میشود و با گسترش آن در تمامی مدارس کشور شاهد تأثیر قابل قبول آن خواهیم بود.
گرچه آموزش از دیدگاه والدین در جایگاه خاصی برای والدین قرار دارد، اما نباید نیاز کودکان به بازی و سرگرمی ها تحت الشعاع قرار گیرد و در این محور هم وجود چهارچوب هایی مطابق با هنجارهای اجتماعی و اصول اسلامی یک ضرورت محسوب می شود.
پایان پیام/
نظر شما