مسجدی که حال و هوای سال‌های جنگ را حفظ کرده است

اعزام مستمر نیروهای بسیجی جان برکف، تامین مایحتاج جبهه‌ها و اعزام گروه فرهنگی تبلیغاتی به خط مقدم به منظور تقویت روحیه و معنویت رزمندگان از جمله فعالیت‌های مسجد نبی اکرم(ص) در دوره دفاع مقدس بود؛ فعالیت‌هایی که هنوز هم ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد نبی اکرم(ص) جزو فعال ترین مساجد در منطقه ۱۴ تهران است که در عرصه های مختلف همیشه موفق عمل کرده، مسجدی که در خط مقدم مبارزه با طاغوت بوده و در مقابله با فتنه های منافقین و سلطنت طلب ها در اوائل انقلاب در دهه شصت و همچنین در مقابله با فتنه سال ۸۸ نیز خوش درخشیده است.

 

اعزام صد ها تن از نیروهای مسجد نبی اکرم(ص) به جبهه ها

مسجد نبی اکرم(ص) در دوره دفاع مقدس نیز از مساجد پیشرو و در حوزه های مختلف موثر بود. حجت الاسلام والمسلمین «ضیاء الدین نجفی تهرانی» در این باره به خبرنگار شبستان گفت: مسجد نبی اکرم(ص) از همان زمانی که دشمن بعثی صدام حسین به نمایندگی از استکبار جهانی جنگ علیه انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی را شروع کرد، با بسیج همه امکانات به دفاع از کشور پرداخت، مسجد نبی اکرم(ص) در دوره جنگ تحمیلی هشت ساله دشمن علیه ملت ایران، صدها تن از نیروهای خود به ویژه بسیجیان جوان را به جبهه ها اعزام کرد.

 

امام جماعت مسجد نبی اکرم (ص) افزود: از این مسجد بیش از ۷۰ شهید و ده ها جانباز و سه آزاده تقدیم انقلاب اسلامی شد که همه ساله در دو مناسبت هفته دفاع مقدس و ایام الله دهه فجر نام این ایثارگران به صورت ویژه در این مسجد زنده نگه داشته می شود. ضمن اینکه مراسم تقدیر از خانواده شهدا و ایثارگران نیز همه ساله در هفته دفاع مقدس انجام می شود.

 

زنده نگه داشتن یاد شهدا به طرق مختلف

وی اضافه کرد: مراسم دعای ندبه مسجد نبی اکرم (ص) هر هفته به یاد یکی از شهدای این مسجد برگزار می شود. کمک مومنانه و توزیع بسته های ارزاق و سایر کمک ها نیز در هر نوبت به یاد یک شهید صورت می گیرد. هر سال در  هفته دفاع مقدس نمایشگاه بزرگی در محوطه مسجد و حوزه علمیه و صندوق قرض الحسنه مسجد نبی اکرم (ص) برپا می شود.

 

نجفی ابراز کرد: کار دیگر اهالی این مسجد در زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا که به تعبیر مقام معظم رهبری کمتر از شهادت نیست، برگزاری مسابقه کتابخوانی با موضوع زندگینامه شهدا است. دیدار با خانواده شهدا نیز همه ساله در عید نوروز و هفته دفاع مقدس و دهه فجر انقلاب اسلامی انجام می شود.

 

وی تاکید کرد: حوزه علمیه مسجد نبی اکرم(ص) نیز همه ساله به صورت مجزا برنامه بزرگداشت یاد و نام شهدا را در محل این حوزه برگزار می کند. ضمن اینکه زائرسرای این مسجد در مشهد نیز در ایام دفاع مقدس با محیط آرایی و آذین بندی محل این زائرسرا و محوطه پیرامون آن رشادت های مردم ایران در دهه شصت را زنده نگه می دارد.

 

شوق عجیب دفاع از انقلاب و ناموس و وطن در میان مسجدی ها

«مجید رمضانی» نیز با بیان اینکه حدود ۱۹ سال داشت که از طرف مسجد نبی اکرم (ص) به جبهه اعزام شد، گفت: هر ماه نیروهای بسیجی این مسجد همراه با سایر نیروهای داوطلب از شهر تهران برای حفظ تمامیت ارضی کشور اعزام می شدند. شوق عجیبی در چهره مسجدی ها در دفاع از اسلام و انقلاب و ناموس و وطن بود، موضوعی که الآن نیز در میان اهالی مساجد دیده می شود.

 

عضو هیئت امنای مسجد نبی اکرم (ص) ادامه داد: هر هفته روزهای پنجشنبه کمک های مردمی اهالی این مسجد جمع آوری و از طریق ناحیه بسیج به دست سپاه محمد رسول الله (ص) می رسید. وقتی این کمک ها جمع آوری و مرتب و بسته بندی می شدند اشک از چشمان ما سرازیر می شد. وقتی مشاهده می کردیم عده ای یک کیلو برج، برخی دو سه کیلو سیب زمینی و پیاز و برخی نیز گوشواره های خودشان یا دختران شان را اهدا می کردند. در واقع هر کس هرچه در توان داشت در طبق اخلاص می گذاشت تا پشتیبانی از جبهه ها متوقف نشود.

 

وی گفت: خط کمک رسانی به جبهه ها در طول هشت سال حتی برای یک روز متوقف نشد و با وجود همه تهدیدات و تحریم های دشمنان مردم از راهی که انتخاب کرده بودند اصلا خسته نشدند. نقش مساجد در ارتقا و حفظ این روحیه بی نظیر بود و مسجد نبی اکرم(ص) نیز با مدیریت حاج آقای نجفی در این زمینه کارهای بزرگی انجام می داد.

 

اعزام مبلغان دینی از مسجد نبی اکرم(ص) به جبهه ها

«سید داود روحانی» نیز با بیان اینکه گروه فرهنگی مسجد نبی اکرم (ص) نیز در دوره جنگ تحمیلی بسیار فعال بود، گفت: به دلیل اینکه حاج آقای نجفی، امام جماعت مسجد نبی اکرم (ص) مسئولیت مهمی در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی داشتند، مرتبا گروهی از مبلغان دینی و مداحان از طرف این مسجد به جبهه ها اعزام می شد.

 

این مداح و عضو فعال شورای فرهنگی مسجد نبی اکرم (ص) اضافه کرد: در کنار اعزام نیرو و ارسال تجهیزات و کمک های نقدی و غیرنقدی، تقویت روحیه معنوی رزمندگان بسیار مهم بود که در این زمینه بسیاری از مساجد کشور از جمله مسجد نبی اکرم (ص) بسیار فعال بودند. جلسات و برنامه های قرآنی، روضه و سینه زنی و مناجات خوانی به صورت مرتب در خطوط مقدم برگزار می شد.

 

تجربه سال های دفاع مقدس در دوره شیوع بیماری کرونا

وی اضافه کرد: مسجد نبی اکرم (ص) دو بار دیگر پس از پایان جنگ تحمیلی، فضای جنگی را تجربه کرد؛ یک بار در مقابله با فتنه گران در سال ۸۸​ و یک بار دیگر در دوره شیوع بیماری کرونا. در سال ۸۸ دشمن به طرق مختلف برای آسیب زدن به آبرو و اعتبار انقلاب اسلامی اقدام می کرد که حوزه علمیه مسجد نبی اکرم (ص) از یک سو هر شب با برگزاری جلسات و برنامه های بصیرت افزایی به شبهات پاسخ می داد و نیروهای بسیجی نیز در تامین امنیت مردم فعالیت خوب و موثری داشتند.

 

روحانی خاطرنشان کرد: مسجد نبی اکرم(ص) نیز در دوره کرونا کاملا حال و هوای دوران دفاع مقدس را داشت به این معنا که شبانه روز اهالی آن به فکر تامین ماسک و سایر اقلام بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا و کمک رسانی به خانواده های نیازمند همسو با فرمایش مقام معظم رهبری درباره نهضت مواسات و همدلی بودند.

 

کد خبر 1218350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha