خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: کتاب «در قصر تنهایی» نوشته «حجت الاسلام دکتر مهدی خدامیان آرانی»، نویسنده ، مترجم و استاد حوزه و دانشگاه مشتمل بر 128 صفحه برای دومین بار از سوی انتشارات بهار دلها چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
حجت الاسلام خدامیان آرانی در کتاب« در قصر تنهایی» با زبانی روان و سلیس به مسئله صلح امام حسن (ع) پرداخته است. وی در مورد این کتاب اظهار داشته است: همیشه می خواستم بدانم چرا امام حسن (ع) از جنگ با دشمن کناره گیری کرد و با معاویه صلح نمود. راستش را بخواهید من در مورد حماسه کربلا خیلی چیزهایی شنیده بودم و تعجب می کردم که چرا امام حسن (ع) در مقابل دشمن استقامت نکرد. من می دانستم که حتما کار ایشان علت واضحی داشته است که من از آن بی خبر مانده ام.
این نویسنده و مترجم ادامه داد: سرانجام یک شب تصمیم گرفتم تا به عمق تاریخ سفر کنم و از رمز و راز صلح امام حسن (ع) باخبر شوم و اینچنین بود که سفر شش ماهه من آغاز شد و فهمیدم که من از چه حادثه بزرگی بی اطلاع بوده ام. کتاب «در قصر تنهایی» حاصل این سفر من است و خواننده می تواند با مطالعه آن از عظمت حماسه صلح امام حسن (ع) باخبر شود و به این باور برسد که اگر این حماسه نبود، اکنون از اسلام نیز خبری نبود.
کتاب «در قصر تنهایی» شامل داستان هایی است که عناوین آن عبارتند از: من فرزند پیامبر (ص) هستم، بیعت با خورشید، دو جاسوس با سکه های طلا، آیا آرزوی مرگ داری، پیراهن خونین خلیفه، سربازان سرخ می آیند، عروس زیبا در کجاست، پیش به سوی شام، فدایی سکه ها هستم، چرا هیچ کس جواب نمی دهد، بی وفاترین پسرعموی دنیا، فرمانده من کجا رفته است، فقط با شمشیر به دیدارت می آیم، تیر بر قلب خورشید، همه ما آماده کشتن تو هستیم، عشق یک میلیون درهم، ما زندگی را دوست داریم، در کمین خورشید نشسته ام، چرا یاران خود را رها کرده ای، آیا می خواهید به ثروت و ریاست برسید، در قصر مدائن تنها مانده ام، کاش دیگر روی شما را نبینم، حماسه ای بزرگ اما ناشناخته، متن صلح نامه، اگر یاران وفاداری داشتم، شمشیرها و نیزه ها را به مسجد بیاورید، در اوج مردانگی، کاش پیش از این مرده بودید، هر کس مرا می شناسد که می شناسد و به سوی مدینه می رویم.
حجت الاسلام خدامیان آرانی در سال ۱۳۵۴ در شهرستان آران و بیدگل دیده به جهان گشود. وى در سال ۱۳۶۸ وارد حوزه علمیّه شد و در سال ۱۳۷۲ در دانشگاه علامه طباطبائى تهران در رشته ادبیات عرب به تحصیل اشتغال یافت. وی دروس حوزه را تا مقطع خارج فقه و اصول در شهر مقدس قم ادامه داد و مدرک سطح چهار حوزه را از حوزه علمیه قم دریافت کرد. وی کتابهایی همچون ندای فاطمیه، چشمه جاوید،سرزمین یاس،صبح ساحل،12 مادر،فریاد مهتاب،مهاجر بهشت، راه روشنایی، دعای مادرم، نردبان آبی،شب تاریک و روز هجوم را به رشته تحریر در آورده است.
در بخشی از کتاب «در قصر تنهایی» می خوانیم: اکنون ماه ذی الحجه است و امام حسن (ع) نامه ای به معاویه می نویسد:« همانا پدرم علی ابن ابیطالب (ع) به دیدار خدا رفته و او مرا به عنوان جانشین خود معرفی کرده است. ای معاویه به خوبی می دانی که امر رهبری بر مسلمانان حق ما اهل بیت است؛ پس از تو می خواهم که از خدا بترسی و با من بیعت کنی و حکومت شام را به من بسپاری. بدان که اگر این پیشنهاد را قبول نکنی من همراه با سپاهی بزرگ به سوی تو خواهم آمد». نامه امام به دست معاویه می رسد، اکنون معاویه مشاوران خود را جمع می کند و از آنها می خواهد که به طرح نقشه ای با امام حسن (ع) بپردازند. طبق نقشه این نامه برای امام حسن (ع) فرستاده می شود:« ای حسن بن علی (ع) مگر فراموش کرده ای که در صفین ابو موسی اشعری پدر تو را از حکومت کنار زد. حال چگونه شده است که تو حق پدر خود را می طلبی در حالی که حق خلافت به من واگذار شده است».
در قسمت دیگری از کتاب «در قصر تنهایی» آمده است: لشکر معاویه در نزدیکی های شهر حلب اردو زده اند. معاویه منتظر است تا دیگر نیروهای کمکی از شهرهای مختلف شام به او ملحق بشوند. او می خواهد با لشکر 60 هزار نفری به عراق حمله کند. خبر به معاویه می رسد که کندی، فرمانده امام حسن (ع) در انبار سنگر گرفته است. معاویه از زیرکی امام حسن (ع) ناراحت می شود. آری دیگر عبور از انبار کار بسیار سختی می باشد. معاویه به فکر فرو رفته است. ناگهان فکری به ذهن او می رسد. آیا می دانید او چه تصمیمی گرفته است. او می خواهد فرمانده امام حسن (ع) را با پول و با مقام خریداری کند.
در بخش دیگری از این کتاب می خوانیم: معاویه برای اینکه بتواند سپاه بزرگی برای جنگ با امام حسن (ع) راه بیندازد، نیاز به بهانه ای دارد. آری این یک قانون است که اگر بخواهی با یک مکتب دینی مبارزه کنی باید تو نیز آن مکتبی تاسیس کنی و معاویه می خواهد به اسم دین به جنگ دین واقعی برود.
او یک برنامه ریزی دقیق انجام می دهد و در همه جا تبلیغ می کند که ما می خواهیم قاتل عثمان را به سزای عملش برسانیم.
ای مسلمانان خلیفه پیامبر مظلومانه و با لب تشنه شهید شد. ما باید انتقام خون مظلوم را بگیریم.
آری تبلیغات کاری می کند که مردم شام باور کنند امام حسن (ع) قاتل عثمان است.
خواننده عزیزم آیا موافقی با هم مقداری تاریخ را مرور کنیم و از قضیه قتل عثمان باخبر شویم و حوادث سال 35 هجری قمری را بررسی کنیم. آن زمان عثمان به عنوان خلیفه سوم در مدینه حکومت می کرد. او بنی امیه را همه کاره حکومت خود قرار داده بود و مردم برای اینکه بنی امیه بیت المال را حیف و میل می کرد از عثمان ناراضی بودند.
گفتنی است، کتاب «در قصر تنهایی» نوشته «حجت الاسلام دکتر مهدی خدامیان آرانی» برای دومین بار از سوی انتشارات بهار دلها در قطع رقعی چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما