به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم به نقل از آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، نشست کمیته همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش با حضور آیت الله سید محمد سعیدی امام جمعه قم و رئیس کمیته همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش، رحیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان قم، حجت الاسلام نیکزاد معاون وزیر آموزش و پرورش، روستا آزاد معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی و جمعی از مدیران آموزش و پرورش و حوزه های علمیه استان قم شب گذشته(دوشنبه۴مهرماه) در ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش برگزار شد.
نیکزاد مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه طلاب و روحانیان برای اثر گذاری و نقش آفرینی در آموزش و پرورش باید تلاش کنند، گفت: این یکی از رسالت های حوزه علمیه است که در سیستم تعلیم و تربیت کشور ورود داشته باشند زیرا رسالت های حوزه علمیه و آموزش و پرورش قابل انفکاک از هم نیست.
وی با بیان اینکه دشمن هم روی این مسأله حساس شده است و احساس خطر می کند، گفت: اگر حوزه علمیه و روحانیت در آموزش و پروش ورود نظام مند نداشته باشد نمی تواند به رسالت خود عمل کند و جامعه هم از این موضوع استقبال می کنند به صورتی که مدارسی که در برخی شهرها با مدیریت حوزویان است مورد استقبال مردم است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ما ۴۰ برنامه همکاری حوزه علمیه و مدارس را احصا کرده ایم، گفت: یکی از این برنامه ها پنجشنبه های بدون کتاب در مدارس است که با حضور روحانیت در مدارس اجرا شود و دانش آموزان به صورت اختیاری در این کلاس ها شرکت می کنند.
وی با بیان اینکه ما باید تمام انرژی و توان خود را به کار بگیریم تا فاصله که میان نسل جوان و ارزش های دینی به وجود آمده را کم کنیم، افزود: مسأله ای که کودکان و نوجوانان به شدت با آن درگیر هستند نگاه سطحی به مسائل است زیرا مباحث آموزشی ما با نگاه ماهوی به مسائل نیست و ذهن دانش آموز را پرسشگر بار نمی آوریم.
همچنین رحیمی نائب رئیس کمیته همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش با ارائه گزارشی از وضعیت آموزش و پرورش استان قم اظهار کرد: امسال با ۲۹۵ هزار دانش آموز سال تحصیلی را شروع کردیم و بیش از ۱۵ هزار دانش آموز تا به حال به جمعیت دانش آموزی استان قم افزوده شده و بر حسب دستور ثبت نام اتباع افغانستانی حدود ۱۵ هزار نفر دیگر هم به این جمعیت افزوده خواهند شد.
وی با بیان اینکه ۳۲ مدرسه به مدارس ما افزوده شد و مدارس ما به حدود هزار و ۵۰۰ مدرسه رسیده است، گفت: حدود ۲ هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش استان قم شدند و ۱۲۵ نفر هم در قالب سرباز طلبه جذب شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم افزود: ما امسال تابستان درب مدارس را بروی افرادی که صلاحیت داشتند برای تربیت دانش آموزان کار کنند باز کردیم و فضاهای آموزشی و ورزشی مدارس را در اختیار کانون های مساجد قرار دادیم.
وی گفت: در حال حاضر ۳۰ پروژه در قالب استاندارد سازی مدارس انجام شده است و حدود ۳۰ پروژه مدرسه سازی در حال تحویل است و این کارهای عمرانی در حالی اتفاق می افتد که هیچ تغییری در مناسبات دولت ما با دولت های دیگر اتفاق نیفتاده و تنها با تغییر دولت این تحولات روی داده است.
رحیمی با بیان اینکه ما ۵۳ مدرسه را با مساجد و محله های پیوند زدیم تا فعالیت های فرهنگی مشترک داشته باشند، افزود: در راستای کمیته همکاری ها در تمام مدارس در سال تحصیلی جاری ظهر ها نماز جاعت داریم و تمام مدارس ما از روز اول امام جماعت داشتند و ما در تدارک هستیم که همه مدارس ما منطبق بر مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش نماز را در وقت فضیلت آن برگزار کنند و نماز را بهترین کلاس تربیتی بدانند.
وی ادامه داد: تدارک دیده شده که در سال تحصیلی آینده مدارس ما حداقل یک وعده در هفته را در مسجد محله حضور پیدا کنند و به همراه اولیاء خود در نماز جماعت مسجد محل خود شرکت کنند و تدارک دیده شده که اولیاء در صبحگاه و نماز جماعت مدارس هم حضور پیدا کنند زیرا حضور آنها می تواند مشوق بچه ها به نماز باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم با بیان اینکه امسال در امتحانات نهایی رتبه استان قم از ۸ به ۶ رسیده است، گفت: در کنار همه کارهای تربیتی که انجام شده از کارهای علمی هم غافل نبودیم و ما در بین همه استان ها از لحاظ رتبه علمی اول شدیم که نشان می دهد هرچه به مسائل تربیتی توجه بیشتری شود مسائل علمی هم پیشرفت خواهد کرد.
وی افزود: ما اولین دستگاهی بودیم که مصوبه مجلس در رابطه با عفاف و حجاب را تبدیل به دستورالعمل کردیم و به اداره ها ابلاغ شد تا به صورت اقناعی روی حجاب و عفاف کار کنیم و دستور العمل ما هم مشحون از راهکارهای تشویقی و ترغیبی و اقناعی است.
وی با بیان اینکه قم می تواند الگوی سایر استان ها باشد، ادامه داد: ما امسال مبلغان امین را به همه مدارس استان اعزام کردیم تا بتوانیم فضای مطلوب و پیش برنده را در حوزه آموزشی و تربیتی برای نسل آینده رقم بزنیم، ضمن اینکه ما در کنار دانش آموزان از خانواده ها هم غفلت نکردیم و از دفتر تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه تقاضا کردیم که اساتیدی را برای مشاوره حوزه خانواده در اختیار ما بگذارند و درکنار آن از نیروی انتظامی هم برای برگزاری کلاس های شیوه مقابله با مسائل امنیتی در فضای مجازی کمک گرفتیم و آنها نیز همکاری خوبی با ما خواهند داشت.
نظر شما