به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان قم، آيتالله اعرافی امروز(شنبه9مهرماه) در دیدار حجت الاسلام والمسلمین خداداده رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و اعضای ستاد برگزاری جشنواره قرآنی مدهامّتان با تقدیر از فعالیت های ستاد کانون های مساجد کشور گفت: برگزاری مسابقات قرآنی مدهامتان یکی از کارهای بسیار خوب است که لازم می دانم از عوامل و مجریان این برنامه در سطح کشور تشکر کنم.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: تبیین جایگاه قرآن بعد از خود قرآن، در کلام حضرات معصومین(ع) تبیین شده و از زیباترین تصویرهایی که در باب قرآن انجام شده ، همان چیزی است که در کتاب شریف نهج البلاغه آمده است.
وی با بیان اینکه امیرالمؤمنین به خوبی در این کتاب جایگاه والای قرآن و پیامبر و اهل بیت(ع) را تبیین کرده اند ادامه داد: در یکی از خطبه ها امام علی(ع) حدود 50 وصف از قرآن می کنند و بیش از 15 تشبیه در این زمینه دارند.
آیت الله اعرافی گفت: تمام حقیقت قرآن را بی شک نمی توان با یک تشبیه ترسیم کرد و لذا حضرت تشبیه های گوناگون را مدنظر قرار داده اند. تشبیه قرآن به نور و آب و چشمه، مایه حیات، معدن و ... در نهج البلاغه وجود دارد.
وی با بیان اینکه همه این ها برای این است که نشان دهد این کتاب عالی ترین کتاب الهی است گفت: قرآن در کتب آسمانی در قله قرار دارد همان طور که پیامبر اکرم(ص) نیز نسبت به انبیای الهی در قله قرار دارند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: این ها دو قله در جهان هستند که خدا با همه اسما و صفات آن ها را با دو شکل تجلی داده است.
وی خطاب به دیدار کنندگان با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآنی در ایام ربیع الاول بسیار ارزشمند است چرا که قرآن را با پیامبر گره زده اید گفت:هر چه ما در خصوص قرآن تلاش کنیم باز هم کم است.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی، اقدامات وسیعی در باب قرآن کریم انجام شده است و درعرصه های گوناگون شاهد تحولات متنوعی بوده ایم.
وی با بیان اینکه در این چند دهه در قم چندین دوره تفسیر انجام شده که بعد از المیزان واقعاً مایه مباهات است گفت: در عرصه ها و قلمروهای نوین علوم انسانی و اسلامی نیز با محوریت قرآن کارهای خوبی انجام شده و نیز مراکز متعددی در این راستا تأسیس شده است.
آیت الله اعرافی افزود: پژوهش های قرآنی، مهدهای قرآنی، مراکز و مجلات قرآنی و رشته های متعدد از برکاتی است که پس از انقلاب اسلامی ایجاد شده و سرمایه عظیمی در اختیار ماست.
وی تاکید کرد: با وجود این تلاش ها ، هنوز کارهای انجام نشده بسیاری داریم که باید به آن اهتمام داشته باشیم به خصوص در بحث انس با قرآن هنوز باکمبودها و نواقصی روبرو هستیم که باید در صدد رفع آن ها برآییم.
مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: البته این سخن به معنای نفی تلاش های و کارهای خوب انجام شده نیست بلکه باید بر اساس آن هدف متعالی، گام های بیشتر و بهتری برداریم.
آیت الله اعرافی افزود: باید کاری کنیم که دل و جان و ضمیر ما با قرآن مأنوس شود و مساجد نیز محوریت این حرکت های قرآنی و فرهنگی باشد.
وی افزود: در حوزه و دانشگاه و آموزش و پرورش و محیط های عمومی و مساجد ، قرآن باید شمع جمع و پرچم برافراشته و خورشید نور افشان باشد و در سبک زندگی ما جای عمیق و ریشه دار باشد.
مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: قرآن علاوه بر آن که منبع فیاض علوم الهی و یک منبع بی پایان است در عین حال از هر نظر یک کتاب هنری است که با هنرهای متنوع می توان قرآن را تفسیر کرد.
وی تاکید کرد: از حیث معرفتی می توان به شکل های مختلف قرآن را تفسیر کرد اما همین محتوا را می توان در ظرف های متنوع هنری قرار داد و از این ظرفیت به درستی بهره بُرد.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه حدود ده هنر قدسی و مشهور را می توان در خدمت قرآن و بیان معارف آن قرار داد گفت: نهادها و ارگان ها مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می توانند وارد این عرصه شده و این هنرها را در خدمت قرآن در آورند.
وی تصریح کرد: اگر هنر قرآنی در مسابقات مورد توجه قرار گیرد بسیار می تواند مفید و مؤثر واقع شود.
مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: همه تدابیر ما باید در این جهت باشد که قرآن را در عمق ضمیر و دل و جان ببریم و نباید به یک سری کارهای تشریفاتی و سطحی اکتفا کرد و باید این مهم با ظرافت ها و دقت ها صورت گیرد.
وی با اشاره به میزبانی استان در مرحله کشوری مسابقات مدهامتان گفت: شیراز نقش کم نظیری در فرهنگ ایران و اسلام و تشیع دارد و باید از ظرفیت های دینی و حوزوی و فرهنگی آن دیار استفاده بهتر و بیشتری صورت گیرد، امیدوارم این مسابقات قرآنی باعث برکات بیشتری در منطقه فارس شود و بکوشیم که فرهنگ قرآنی را در ایران و جهان عمق ببخشیم.
نظر شما