ایران به موضوع تبادل زندانیان به عنوان یک موضوع انسانی نگاه می‌کند

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی درباره تبادل زندانیان آمریکایی طی روزهای گذشته گفت: جمهوری اسلامی ایران به موضوع تبادل زندانیان به عنوان یک موضوع انسانی نگاه می‌کند و این جدا از مباحث سیاسی است که بین ما و ۱+۴ در جریان است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان،‌ابوالفضل عمویی در جمع خبرنگاران در حاشیه جلسه علنی امروز یکشنبه(۱۰مهر)مجلس شورای اسلامی  در پاسخ به پرسشی درباره تبادل زندانیان آمریکایی طی روزهای گذشته گفت: جمهوری اسلامی ایران به موضوع تبادل زندانیان به عنوان یک موضوع انسانی نگاه می‌کند و این جدا از مباحث سیاسی است که بین ما و ۱+۴ در جریان است.با وساطت برخی از کشورهای منطقه در حاشیه خلیج فارس روند بخش‌هایی از تبادل زندانیان پیش رفته است. مهمترین نکته برای ما این است که برخی افراد از جمهوری اسلامی ایران نیز به صورت ظالمانه تحت بازداشت و زندان قرار گرفتند شرایط مالی این افراد نیز باید بهبود پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: هم‌چنین بخشی از منابع مالی جمهوری اسلامی ایران که بر اساس قوانین تحریم های یکجانبه و ظالمانه محدود شده است باید در اختیار جمهوری اسلامی ایران برای مصارف ملی قرار بگیرد؛ این یک مطالبه جدی است و فکر می‌کنیم که با ورود و دخالت سازمان ملل متحد و کشورهای دوست بتوانیم به یک تبادل‌نظر و گشایشی در این زمینه دست یابیم.

وی  در پاسخ به این سوال  که آیا با توجه به وجود نگاه سیاسی در آمریکا نسبت به تبادل زندانیان و همچنین آزادسازی برخی منابع مالی ایران، آیا می‌توان که در آستانه توافق برجام قرار داریم؟گفت: دو موضوع جداگانه مطرح است و واقعیت این است که متن مذاکرات با ۱+۴ حدود زیادی به پیشرفت رسیده است اما در چند موضوع که پیشتر نیز درباره آن صحبت شده بود مسائل باقی مانده است؛ جمهوری اسلامی ایران نظرات خود را که نظراتی فنی و منطقی است ارائه داده است اما به نظر می‌آید که طرف مقابل به دلیل شرایط داخلی خود و همچنین در پیش داشتن انتخابات، آمادگی حل و فصل موضوعات را ندارد.

وی افزود: از دید ما باید تحریم‌ها به صورت جدی و موثر و با ارائه تضمین برطرف شوند تا ما به یک توافق پایدار دست یابیم؛ بدون تضمین کافی و همچنین رفع موانع پایداری توافق جمهوری اسلامی به یک توافق صوری متمایل نیست. هرچند که فکر می‌کنیم که راه‌های تجارت خارجی ایران محدود به توافق نیست و اقدامات و گفت‌وگوهایی که در سمرقند بین رییس جمهور محترم کشورمان با مقامات کشورهای عمدتاً آسیایی شکل گرفت نشانه‌های دقیقی از گشایش در حوزه اقتصادی را نشان می‌دهد. همچنین عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان شانگهای را زمینه‌های توسعه روابط اقتصادی فراهم می‌کند و ما فکر می‌کنیم که همه اینها گام‌های موثری برای حل مشکلات اقتصادی مردم است که در یک بازه زمانی به پاسخ خواهند رسید.
 
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین در پاسخ به سوالی  درباره تاثیر اتفاقات در کشور کاهش علاقه‌مندی طرف مقابل به نتیجه رسیدن مذاکرات و ترغیب آنها به تحریم گفت: متاسفانه نقش دولت‌های مخالف جمهوری اسلامی را به صورت روشن و در اغتشاشات اخیر توسط بخشی از جریاناتی که اقدامات براندازانه را پیگیری می‌کردند، مشاهده و درک کردیم و به این موضوع نیز در گزارشی که وزارت اطلاعات منتشر کرد، به روشنی پرداخته شده بود.

وی بیان کرد: باید در نظر داشته باشیم که آنها دست از دشمنی با مردم ایران بر نداشته‌اند بلکه این قدرت مردم ایران است که می تواند حقوق ما را احیا کند، مهمترین مولفه برای احقاق حقوق مردم ایران اقتدار کشور است و این اقتدار بر پایه رضایت مردمی و اتکا به مردم کشور صورت می‌گیرد؛ در این چارچوب ایجاد نارضایتی و تلاش برای ناآرام سازی فضای عمومی حتماً ضربه‌ای به روند توسعه کشور است.

عمویی خاطر نشان کرد:  باید با ایجاد آرامش و رفع ابهاماتی که برای بخش هایی از مردم به وجود آمده است، مجدداً فضا آرام شود، در عین حال نیز حتماً باید واکنش موثری را نسبت به مداخلات کشورهای خارجی برای نا آرام سازی فضای داخل کشور نشان دهیم.

کد خبر 1220212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha