به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست رونمایی فراخوان بازارپردازی جام جهانی و فراخوان مسابقه ملی ارایه شخصیت پارسی صبح امروز سه شنبه 12 مهر با حضور مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی، محمدحسین فائزی مدیر کل ارشاد استان قزوین، سید امیر آقایی دبیر قرارگاه بازارپردازی فرهنگی شورای فرهنگ عمومی، علی جانباز، رییس حوزه هنری کودک و نوجوان، داود پرهیزکاری، سرپرست دبیر کلی فدراسیون فوتبال و احسان محمدی رئیس دپارتمان مسئولیت اجتماعی و بازی جوانمردانه در فدراسیون فوتبال ایران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
تولید محصولات فرهنگی درباره جام جهانی در دستور کار قرار گرفته است
در این نشست «سید امیر آقایی» دبیر قرارگاه بازارپردازی فرهنگی شورای فرهنگ عمومی با ارایه گزارشی از قرارگاه بازارپردازی فرهنگی شورای فرهنگ عمومی گفت: شورای فرهنگ عمومی با توجه به سبک زندگی، مدیریت مصرف فرهنگی قرارگاه بازارپردازی صنایع فرهنگی را تشکیل داد و در همین راستا ظرفیت نهادهای فرهنگی در توسعه مورد بررسی قرار داد و با تدوین برنامه ملی زیست بوم بازار پردازی فرهنگ قرارگاه ماموریت هایی را با نهادهای مختلف برای همکاری ها رصد کردند و در نهایت قرارداد همکاری امضا کردند.
وی افزود: در بر برنامه بازارپردازی جام جهانی که رویداد محوری ماست تمرکز بر اقتصاد فرهنگ و توجه به توسعه تولید تهیه کنندگان ارشد است که در این زمینه همکاری می کند. در این برنامه بهره برداری فرهنگی بسیار متنوع است و اقتصاد فرهنگ را بالا می برد؛ منتهی قاعده ای نبوده است که آن را جام جهانی متمرکز کند، توجه به این فضا یک ظرفیت فرهنگی به وجود می آورد. طبق مصوبه کارگروه فرهنگ و رسانه تولید محصولات فرهنگی درباره جام جهانی در دستور کار قرار گرفته است.
دبیر قرارگاه بازارپردازی فرهنگی شورای فرهنگ عمومی با اشاره به اینکه مهمترین هدف بازارپردازی تهران تولیدات فرهنگی با محوریت جام جهانی است، اظهار کرد: ما در موضوع بازارپردازی فرهنگی تمرکز داریم و در قرارگاه فعالیت ما برگزاری رویداد محوری بازارپردازی تهران است. 2 بخش مهم دارد یکی شخصیت پردازی پارسی برای جام جهانی که می تواند مروج فرهنگ باشند و دیگری تولید محصولات فرهنگی که در اختیار مخاطبان قرار بگیرد، مخاطبان هدف آن دو گروه هستند یکی تولیدکنندگان محصولات فرهنگی که محصولات با موضوع فوتبال تولید و در اختیار مخاطبان قرار می دهد دیگری نوجوانان، در همین راستا تولید کننده برترین شخصیت در حوزه فوتبال جایزه ای اهدا می شود.
چرا 10شخصیت برتر برای کودک و نوجوان ما ایرانی نیستند ؟
در این نشست «محمدحسین فائزی» مدیر کل ارشاد استان قزوین درباره مسابقه ملی ارایه شخصیت پارسی گفت: الان در موقعیتی هستیم که 10 شخصیت برتر برای کودک و نوجوان ما ایرانی نیستند این به دلیل ضعف تولید شخصیت در کشور بوده است؛ قرار است این مسابقه ملی شخصیت این هدف را دنبال کند و برای کودکان و نوجوانان ایرانی شخصیت های با هویت ایرانی اسلامی تولید کند.
«علی جانباز»، رییس حوزه هنری کودک و نوجوان نیز گفت: اگر بخواهیم به اتفاقات اخیر در کشور نگاه کنیم و مسئله جدی که نوجوانان در اعتراضات دارند و حضور نوجوانان در فعالیت های اجتماعی به مسئله هویت بر می خوریم به تعبیر ما هویت مهمترین مسئله نوجوانان امروز ماست اگر این هویت را بخواهیم به هویت ایرانی اسلامی تغییر دهیم باید مسیر را دنبال کنیم، اینکه نوجوان ما چه جست و جویی می کند. باید ببینیم چه نوع مصرفی دارد. نوع مصرف نوجوان امروز نوع مطلوب ما نیست. باید ببینیم رویای نوجوان ما امروز چیست اما می بینیم نوجوان برای خود رویایی قایل نیست همه اینها را می شود در این شخصیت تولیدی دنبال کرد. ما در حوزه هنری به کمک دوستان دفتر شخصیت پردازی در حوزه کودک و نوجوان راه اندازی کردیم ما مجموعه شکرستان را داشتیم که حرفی برای گفتن داشت. در سال جاری 16 انیمیشن رونمایی می کنیم. امسال فرصت خوبی است که جریان شخصیت پردازی برای مسئولان و تولیدکنندگان محصولات فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
در شرایط فعلی کشور فوتبال است که می تواند وفاق ملی ایجاد کند
«داود پرهیزکاری»، سرپرست دبیر کلی فدراسیون فوتبال نیز درباره بازارپردازی جام جهانی گفت: نیاز جامعه کنونی ما بحث فرهنگی است و با توجه به اتفاقات اخیر این مسئولیت ما را چند برابر می کند که در این حوزه بیشتر کار انجام دهیم.
وی با اشاره به حضور ایران در جام جهانی 2022 قطر توضیح داد: ما در فدراسیون فوتبال در یکی دو ماه اخیر جلسات متعددی را برگزار کردیم، در شورای فرهنگ عمومی، وزارت ارشاد، شهرداری، جزیره کیش، وزارت میراث فرهنگی و وزرات ورزش کارهایی انجام می شود اما در جاهایی موازی کاری انجام می شود. در واقع ما در فدراسیون فوتبال یک سری استانداردهای فیفا را داریم که دست و پای ما را بسته است و طرح های این گونه باید در قالب طرح ها و الزامات فیفا باشد. جام جهانی محصول فدراسیون فوتبال است که نه تنها فدراسیون باید از آن بهره ببرد بلکه کل کشور باید از آن بهره ببرد، در شرایط کنونی کشور نیاز است به این فضا ورود پیدا کنیم چون فوتبال است که می تواند وفاق ملی ایجاد کند.
وی تصریح کرد: موضوع جام جهانی و شور و نشاط اجتماعی که با آن در کشور ایجاد می شود اهمیت بسیاری دارد، همانطور که می دانید فوتبال یک پدیده بزرگ اجتماعی است و از منظر ایرانی و اسلامی نگاه شورای فرهنگ عمومی به این پدیده را باید تحسین کرد و همه دستگاه ها پای کار بیایند و در کنار فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش با ما همراه باشند.
«تا پای جان برای ایران» شعار رسمی تیم ملی ایران در جام 2022
در این نشست «احسان محمدی»، رئیس دپارتمان مسئولیت اجتماعی و بازی جوانمردانه در فدراسیون فوتبال ایران با اشاره به شعار تیم ملی در جام جهانی 2022 قطر گفت: کارگروه فرهنگی شعار «تا پای جان برای ایران» را به عنوان شعار رسمی تیم ملی ایران در جام 2022 انتخاب کرد؛ جام جهانی فرصت خوبی برای همه ماست؛ فدراسیون فوتبال خیلی درگیر داخل زمین است؛ بیرون زمین، تیم ملی مال مردم ایران است و ما هم یک سری دغدغه ها در این راستا داریم. در حوزه کارهایی که انجام شده است، اما دغدغه ما سرود تیم ملی ایران در جام جهانی است که مشخص شده و 4 نهاد متولی آن هستند اما این سرود هنوز در رسانه ها خوانده نشده است در واقع هنوز درباره سرود اجماع نشده است، فدراسیون می توانست ورود پیدا کند ولی کار تخصصی ما نبود. بحث های فرهنگی با ما نیست؛ دستگاه های متولی فرهنگ باید به ما خروجی بدهید که ما بتوانیم آن را وارد گوشت و خون فوتبال کنیم.
صنایع فرهنگی می تواند مشکلات اشتغال را حل کنند
در این نشست «مجید امامی» دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: ما اگر از مسیر مصرف نتوانیم با نوجوان و جوان ایرانی گفت و گو کنیم، حتما به صورت تک بعدی از راه شناخت و باور کاری نمی توانیم بکنیم، بخشی از نوجوانان ایرانی تحت تاثیر مصرف تکنولوژی قرار می گیرند، باید در این راستا گزینه ها متنوع باشد و متاثر از هویت فرهنگی ایرانی و اسلامی ما باشد، این یک ضرورت است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی خاطر نشان کرد: خالی کردن عرصه مصرف فرهنگی و گزینه های مصرف وضعیت را به گونه ای رسانده است که زبان فرهنگ رسمی با زبان فرهنگ عمومی فاصله گرفته است، ما می توانیم منطق مشترک را از طریق مصرف محصولات فرهنگی مشترک ارایه کنیم. تنها مسیر گفت و گو از طریق مصرف فرهنگی شایسته و فاخر امکانپذیر است؛ آنچه در فراخوان مسابقه ملی ارایه شخصیت پارسی انجام می شود با یکی از مجموعه های فرهنگی زیرمجموعه ارشاد و ارشاد قزوین و حوزه هنری نشان دهنده این عزم و نگاه است. اگر تعامل از طریق مصرف فرهنگی با جوان و نوجوان صورت گیرد، ظرفیت های فرهنگی ما بالا می رود. ما اگر زبان و قالب مان مبتنی بر شخصیت پردازی باشد، بسیاری از مشکلات ما حل می شود.
وی تاکید کرد: صنایع فرهنگی می توانند مشکلات اشتغال را هم حل کنند. ما می توانیم در بستر این فرهنگ مشترک بخش خصوصی را در حوزه فرهنگ و هنر که بیشترین ارزش افزوده را دارند با خود همراه کنیم. صنایع فرهنگی یکی از عرصه های حل مشکلات و بحران های اشتغال است.
در پایان این نشست از فراخوان بازارپردازی جام جهانی و فراخوان مسابقه ملی ارایه شخصیت پارسی رونمایی شد.
نظر شما