نقش امام حسن عسکری(ع) در پاسخ گویی به شبهات و مقابله با تحریف ها

ظهیری گفت: امام حسن عسکری(ع) رسالت مهمی در پاسخ گویی به شبهات و مقابله با تحریف ها داشتند.

معصومه ظهیری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان قم، با تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) اظهار داشت: امید است خداوند به برکت یادگاری که از ایشان باقی مانده است و همه ما منتظر آمدنش هستیم، با وجود حضرت امام زمان(ع) ،يَمْلَأُ اَلْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً بَعْدَ مَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً همه برکات و خیرات و عدل و عدالت ورزی برای ما نصیب شود و همه ما درک حضور و ظهور و قیام در رکاب ایشان را داشته باشیم.

 


این پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه افزود: امام حسن عسکری(ع) از جهت اجداد طاهرین و سلاله پاکشان و از نظر فردی یک خصوصیات مشترک می توان برایشان نام برد که در زیارت جامعه کبیره آمده که همه اینها نور واحد وَعادَتُکمُ الْإِحْسانُ وَسَجِیتُکمُ الْکرَمُ، هستند.

 


وی در مورد خصوصات حضرت امام حسن عسکری(ع) بیان کرد: ایشان در عبادت و خوشرویی و ارتباط با مردم و احسان و بخشش و رفاقت با شیعیان و از همه مهم تر صبر و پارسایی بی بدیل بوده است.

 


ظهیری عنوان کرد: ایشان از موطن اصلی شان یعنی مدینه تبیعد شده بودند و همان جایی که پدر بزرگوارشان در حصر و محاصره بودند به عسکری معروف شدند، یعنی در جایی که سربازان و سپاهیان را نگاه می داشتند در حصر بودند اما پارسایی و حسن خلقشان باعث شده بود اطرافیان مجذوب ایشان شوند و حضرت را می ستودند و حتی زندانبان ایشان تحت تاثیر عبادت و خوب بندگی کردن و ارتباط نیکو با دیگران و تحت تاثیر اخلاق و منش ایشان قرار گرفته بود.

 

وی تصریح کرد: اما عصر ایشان عصر سختی بوده است، یعنی در زمان امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع)، اوج دوران شبهات بود و یکی از دلایل این بود که ارتباط مردم با امام معصوم به سختی محقق می شد و چون در حصر بودند و حکومت یک خفقان شدیدی را ایجاد کرده بود و ایشان از مدینه نیز دور بودند چنین شبهاتی شکل می گرفت.

 


این کارشناس علوم دینی با بیان اینکه امام حسن عسکری(ع) رسالت مهمی در پاسخ گویی به شبهات و مقابله با تحریف ها داشتند خاطرنشان کرد: به رغم این فشارها امام حسن عسکری(ع) از طریق رابط هایی که داشتند تلاش می کردند پاسخگوی سوالات مردم باشند و این ارتباط را از طریق شبکه ای که از اصحاب و یارانشان چه شناخته شده و یا ناشناخته بودند ایجاد کردند.

 


وی اظهار داشت: به طوری که گاهی مسافرانی که برای کارهای تجاری سفر می کردند مردم سوالاتشان را در بار آنها قرار می دادند و بعد از اینکه امام حسن عسکری(ع) سوالات را ملاحظه می کردند به طریقی پاسخگو بودند و آن را به مردم می رساندند و حتی گاهی پاسخ سوالات را مخفی می کردند.

 


ظهیری با اشاره به اینکه پاسخگویی به شبهات نقش مهمی در زمینه سازی برای ظهور دارد گفت: مثلا در نقلی است که پاسخ را در یک نی قرار داده بودند که شخصی که حامل است به سبب حمل این پاسخ ها و نقل قول های امام در معرض خطر قرار نگیرد.

 


وی افزود: متاسفانه تحریف در زمان امام حسن عسکری(ع) به حدی رسیده بود که فردی به نام کندی کتاب "رد بر قرآن" نوشت و حضرت ایشان را فراخواند و فرمود اگر الان قیامت برپا شود و معاد در صحنه قیامت بر تو محقق شود بین خود و خدا می توانی ادعا کنی آن چه نوشته ای حق است و رد بر قرآن است که آن شخص با سخنان حضرت به شک و تردید افتاد و آن چه را که نوشته بود سوزاند و از بین برد.

 


این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: در زمان امام حسن عسکری(ع) و دوران پدر بزرگوارشان مشکلات زیادی وجود داشت و در این شرایط، زنان نقش ویژه ای داشتند؛ در طول تاریخ وقتی خلاءی وجود داشت نقش زنان بسیار تاثیر گذار و بهینه بود.

 


وی عنوان کرد: حتی مادر امام حسن عسکری(ع) که معروف به جده بود به نحوی که مردم گاهی سوالات خود را به این بانوی با کرامت ارجاع می دادند، در زندگی امام حسن عسکری(ع) نیز به این نحو بوده و حکیمه خاتون که عمه ایشان هستند در کنارشان رابطی بین امام و مردم به خصوص بانوان بود.

 


ظهیری تصریح کرد: همسر ایشان نرجس خاتون که نسب شان از طرفی به یکی از سران رم و از طرفی به یکی از حواریون حضرت عیسی(ع) می رسد نقش مهمی در این عرصه داشتند و به دلیل همراهی و همدلی و احترامی که حضرت برای ایشان قائل بودند و خداوند این شان را به ایشان داد که آخرین سلاله از فرزندان حضرت زهرا(س) و آخرین وصی از اوصیای پیامبر(ص) به وسیله او به دنیا آید.

 

 

وی خاطرنشان کرد: نرجس خاتون، این حمل را به سختی تحمل کردند به نحوی که در معرض خطر بودند و هر لحظه ممکن بود این فرزند مورد هجمه قرار بگیرد، اما خداوند یک بانو را مامور کرد که او را حمل کند و حمل بر او اشکار نشود و بعد از او نیز حضور حکیمه خاتون در شب تولد او و همراهی وی باعث این مساله شد که به وسیله ماموریتی که خداوند به چند زن سپرد آخرین وصی از اوصیای پیامبر(ص) متولد و حفظ شود.

 


این پژوهشگر علوم دینی ادامه داد: گویا در شرایط سخت این همدلی و همراهی زنان و نقش آفرینی آنان در خانواد ائمه(ع)، هم اسکان و آرامش را فراهم می کرد و هم سبب می شد به اینکه پیام امام به نیمی از پیکره جامعه که زنان بودند برسد.

 


وی اظهار داشت:حضرت خدیجه در کنار پیامبر(ص) و حضرت زهرا(ع) در کنار امام علی(ع) و زینب کبری در کنار دو برادر شان امام حسن و حسین و پس از کربلا و کریمه اهل بیت فاطمه معصومه در کنار امام رضا(ع) چنین نقش آفرینی داشتند.

 


ظهیری بیان کرد: امام حسن عسکری(ع) نیز که به ابن الرضا معروف اند حضور بانوانی چون حکیمه خاتون و نرجس خاتون و مادرشان جده که به اسم سوسن نیز معروف است در این نقش آفرینی و آرامش بخشی و ارتباط و فضای گرم خانواده تاثیر گذار بودند.

 


وی عنوان کرد:همچنین در شرایط سخت اجتماع که هجمه های تبلیغاتی حکومتی برای ایجاد شبهات در جامعه و پراکندگی امت، فراوانی داشت  امام حسن عسکری(ع) با تکیه در یک خانواده آرام و سالم زمینه ارتباط بیشتر با جامعه و سلامت جامعه و نقش هدایت مردم را می‌توانست ایفای نقش کند.

 


استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: به همین  دلیل درسی که از زندگی امام حسن عسکری(ع) می توانیم بگیریم این است که ما باید امانت داری برای امام معصوم باشیم که آنچه را که به عنوان خیر و برکت و هدایت و بزرگی و کرامت امت اسلام است در آن کوشا باشیم و سخت کوش باشیم  و از سختی ها نهراسیم ولو اینکه مشکلاتی مواجه باشیم بتوانیم تراث گران مایه اهل بیت(ع) را که زمینه خیر دنیا و اخرت و سعادت را برای ما فراهم می کند نیز نگهبانان خوبی برای این ارزشها و یادگارها و هم پیام رسان های خوبی باشیم.

 


وی خاطرنشان کرد: ولو به سختی و یا اینکه ایفای نقش را یک نفر داشته باشد در زمان معصوم گاهی یک صحابه ایشان تلاش می کرد به اینکه پیام امام را به تنهایی به شبکه یاران و شیعیان برساند.

 


ظهیری اظهار داشت: عصر امام هادی(ع) و امام حسن عسکری عصر ایجاد تشکل هایی بود که فرد به فرد  قریه به قریه و شهر به شهر می توانستند پیام ولایت و امامت و وصیت گران مایه اجداد طاهرینی که به پیامبر(ص) می رسید را حفظ کنند و از تحریف در امان دارند و برای مردمی که نسل عصر خودشان بودند تبیین کنند.

 


وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم یاران خوبی برای آخرین یادگار از سلاله زهرای مرضیه باشیم که خدا وعده داده مستضعفین زمین وارثین زمین هستند و این مستضعفین کسانی هستند که نسل صالح را تربیت می کنند، طبق آیه قرآن کریم وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ، یعنی خانواده سالم را می تواند نسل صالحین را تربیت کند.

 


این پژوهشگر حوزه عنوان کرد: و این نسل ضامن ایجاد زمینه عدالت برای آمدن مصلح کل در جامعه با صلاحیت ها و قابلیت ها . ظرفیت ها و بالندگی و ایجاد فضای همدلی می تواند فراهم کننده باشد.

کد خبر 1220922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha