موافقت مجلس با طرح استفاده از توان تولیدی و خدماتی

نمایندگان مجلس با یک‌فوریت طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات موافقت کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی سه‌شنبه 22 فروردین طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور را با 119 رأی موافق، 34 رأی مخالف و 22 رأی ممتنع به تصویب رساندند.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در ابتدای بررسی این طرح در سخنانی گفت: این طرح در راستای تأمین نظرات مقام معظم رهبری است که سال 91 را به نام سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام‌گذاری کردند در کمیسیون صنایع و معادن تهیه و تقدیم مجلس شد.

وی با اشاره به بررسی این طرح با حضور کارشناسان، مسئولان و همچنین وزیر صنایع و معادن اظهار کرد: این طرح قابلیت‌ها و ظرفیت‌هایی را برای شرکت‌های تابعه ایرانی و همچنین سرمایه‌گذاران خارجی برای استفاده از ابزارها و تکنولوژی فراهم کرده است.

یوسف‌نژاد تصریح کرد: اگر بخواهیم تولید خارجی را در داخل کم کنیم و به تولیدات داخلی توجه داشته باشیم این طرح این موضوعات را پیش‌بینی کرده است.

نورالله حیدری، نماینده اردل و فارسان در مخالفت با این طرح اظهار کرد: این طرح حرف تازه‌ای ندارد و نباید فکر کنیم با تصویب آن قدم مؤثری برای حمایت از تولید ملی برداشته‌ایم.

وی بیان کرد: بهتر است اجازه دهیم منویات مقام معظم رهبری در مورد تولید داخلی در طرح غنی و مؤثری در مجلس نهم دیده شود.

وی با بیان اینکه روح قالب در این طرح حمایت از تولید ملی نیست، یادآور شد: در یکی از مواد این طرح از شرکت‌های خارجی و نیمه‌خارجی حمایت شده است و حتی به دستگاه‌ها اجازه داده شده است که محصولات خارجی را خریداری کنند.

سیروس برنا بلداجی، نماینده بروجن نیز در موافقت با این طرح گفت: اساسی‌ترین هدف این طرح رونق‌بخشیدن، روان‌کردن، رفع موانع و کاغذبازی و بروکراسی است.

وی بیان کرد: این طرح زمینه‌های نرم‌افزاری رونق نیروهای مولد اقتصادی را فراهم می‌کند و راه‌های فرار از عمل به قانون قبلی که خیلی اثربخش بوده است را بسته‌ است.

برنا بلداجی تأکید کرد: با توجه به وضعیتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم این طرح می‌تواند در شتاب‌بخشیدن به حرکت اقتصادی کشور مفید باشد.

جهانبخش محبی‌نیا، نماینده میاندوآب نیز به عنوان دیگر مخالف این طرح تصریح کرد: معمولا طرح یا لایحه‌ای که به صحن علنی مجلس می‌آید باید دربرگیرنده اهدافی باشد که ما در این طرح که در حمایت از تولید ملی است اهدافی را برای حمایت از تولید داخلی نمی‌بینیم.

وی با طرح این سؤال که آیا این طرح برای تأمین واحدهای تولیدی چیزی را در وزن خود دارد، یادآور شد: در 16 الی 17 ماده این طرح چنین چیزی را مشاهده نکرده‌ایم.

وی همچنین با طرح این سؤال که آیا بروکراسی در راستای قدرت‌گرفتن تولید در این طرح کاهش می‌یابد یا نه و یا اینکه برای تجهیز واحدهای تولیدی این طرح چه راهکاری ارایه داده است، اظهار کرد: این طرح نه تنها این اهداف را ندیده است بلکه برای حل مسایل مربوط به تحریم نیز راهکاری نیندیشیده است و در واقع در خدمت تولید داخلی نیست.

محبی‌نیا تصریح کرد: انتظار نداشتیم به عنوان حمایت از تولید داخلی طرحی آماده شود که هیچ لنگرگاه و ستونی برای حمایت از تولید داخلی در آن دیده نشده است.

جعفر قادری، نماینده شیراز نیز در موافقت با این طرح خاطرنشان کرد: مجلس هشتم اگر بخواهد به یک مورد افتخار کند آن هم این طرح است.

وی با اشاره به سخنان محبی‌نیا که در مخالفت با این طرح سخن گفت، یادآور شد: گویا آقای محبی‌نیا از روال شکل‌گیری این طرح اطلاع ندارد که به این شکل انتقاد می‌کند.

وی اضافه کرد: حدود دو سال قبل ما از مرکز پژوهش‌ها خواستیم این طرح را مطالعه کند و در کمیسیون صنایع و معادن به مدت یک سال و نیم برای بررسی این طرح وقت گذاشتیم که امسال که سال تولید ملی است آن را به صحن علنی ارایه دادیم و به عنوان افتخار مجلس است.

قادری با تأکید بر اینکه کسی ادعا نمی‌کند که این طرح همه مشکلات تولید داخلی را حل می‌کند، گفت: در شرایطی که ما نیاز به ارز داریم چرا باید اجازه دهیم که بسیاری از کالاهای بنجول که امکان تولید‌شان در داخل کشور است، وارد شود و بازار داخلی را نابود کند و بعد از دولت انتظار ایجاد اشتغال داشته باشیم.

وی اضافه کرد: وقتی شرایط نابرابر است و امکان رقابت تولید داخلی با تولید خارجی نیست قطعا ما باید از تولید داخلی حمایت کنیم و این موضوع با شعار عملیاتی نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این طرح به یکباره از مجلس بیرون نیامده است بلکه یک سال و نیم است در کمیسیون بررسی شده است.

همچنین نماینده دولت در مخالفت با این طرح یادآور شد: این طرح نه تنها ضد تولید داخلی و کار است بلکه طرحی است که مشکلاتی را برای تولیدات داخلی نیز ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: این طرح، طرحی نیست که مشکلات جهان اسلام را حل کند.

نمایندگان پس از سخنان موافقان و مخالفان به یک‌فوریت این طرح رأی مثبت دادند و مجلس هم‌اکنون وارد بررسی جزییات این طرح 17 ماده‌ای شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 122099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha