به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، عباس محمدی در جمع خبرنگاران به مناسبت روز ملی روستا، اظهار کرد: مجموعه بنیاد مسکن نهادی است که از امام خمینی (ره) به یادگار مانده و خدماترسانی به افراد محروم و غالباً روستاییان را در دستور کار قرار داده است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با بیان اینکه تعداد کل روستاهای دارای سکنه استان ۹۰۴ روستا است، افزود: در ۷۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان مطالعه طرح هادی انجام گرفته و ۱۰۰ درصد روستاهای بالای 20 خانوار دارای طرح هادی می باشد. همچنین برای ۶۰ روستای زیر ۲۰ خانوار نیز تهیه طرح هادی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه 385 روستای استان بدلیل اتمام افق طرح هادی مورد بازنگری طرح هادی قرار گرفته است، ادامه داد: در سالهای آینده نیز بنا به تخصیص اعتبارات بازنگری طرح برای باقی روستاها انجام میشود. در سال 1400 از محل اعتبارات ملی حدود 10میلیارد تومان برای بازنگری طرحهادی 99 روستا اختصاص داده شده و برای 26 روستا نیز از محل استانی و خودیاری یک میلیارد و 872 میلیون تومان اختصاص داده شده است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه در 432 روستا معادل 63 درصد اجرای طرح هادی روستایی انجام شده است، تصریح کرد: زنجان در این بخش حدود 5 درصد از میانگین کشوری بالاتر است. تعداد 91 روستا در سال 1400 با اعتبار 109 میلیارد تومان بهسازی و همچنین از محل اعتبارات قیر رایگان نیز آسفالت 115 روستا با اعتبار 56 میلیارد و 300 میلیون تومان اجرا گردید.
محمدی یادآور شد: در بخش صدور اسناد مالکیت روستایی نیز 4926 واحد روستایی در سال 1400 سنددار گردیده که نسبت به برنامه حدود 234 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در حال حاضر تعداد 80310 واحد در کل استان دارای سند مالکیت می باشد که بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد .
وی به تهیه طرح روستاهای هدف گردشگری برای 8 روستا اشاره کرد و گفت: طرح بهسازی روستاهای هدف گردشگری برای 8 روستا انجام و برای چهار روستای دیگر نیز در دست تهیه است. همچنین ۷ روستای دارای بافت باارزش در استان داریم که یک روستا به بهره برداری رسیده و 2 روستا در دست اجرا می باشد.
این مسئول با اشاره به اینکه در زمینه مطالعات طرح توسعه پایدار منظومه های روستایی، تنها استان در کشور هستیم که در 19 بخش با همراهی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مطالعات انجام شده است، عنوان کرد: اجرای طرح منظومه در شهرستان طارم بعنوان طرح پایلوت کشوری از سال 99 در حال اجرا می باشد و در سال 1400 با توجه به برنامهریزی انجام شده ، اجرای طرح منظومه در بخش مرکزی شهرستان خدابنده از محل اعتبارات استانی شروع گردیده و تسهیلگری در دست اقدام می باشد . امید است با توجه به مطالعات انجام شده اجرای طرح منظومه در تمام بخش های استان ضمن تامین اعتبارات مورد نیاز عملیاتی گردد . بدیهی است اجرای طرح موصوف ضمن ارتقای شاخص اشتغال استان و جذب تسهیلات مورد نیاز از تبصره های قانونی ، توسعه پایدار روستاها را به ارمغان خواهد آورد .
نظر شما