فرونشست دشت قزوین مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد

آیت الله عابدینی گفت: فرونشست دشت قزوین موضوعی بسیار جدی است و این مسئله در استان بسیار جدی بوده و باید به آن توجه شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه قزوین، آیت الله «عبدالکریم عابدینی» در دیدار با سعیده خضیر سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین اظهار کرد: آب، خاک و هوا زیرساخت‌ های اساسی و بنیادین زندگی و محیط زیست را تشکیل می‌ دهند، اینها سه رکن اساسی زندگی زیستی ما هستند.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه کم ‌بارشی یکی از موضوعات جدی است، ادامه داد: در گذشته زمستان‌ها از جهت بارش شدید برف، طاقت ‌فرسا می‌ شد و به همین خاطر اگر زمستانی برف کمی می ‌بارید مردم خدا را شکر می‌کردند اما اکنون خبری از آن بارش ‌ها نیست و زمین از ذخایر گذشته خود مصرف می‌کند و ضروری است این مهم به نسل جدید منتقل شود.

 

وی عنوان کرد: قنات مانند حجامت عمل می ‌کرد و خون‌های زاید را از بدن بیرون می ‌راند اما الان با حفر چاه‌ های عمیق به قلب زمین خنجر می ‌زنیم و آسیب جدی به دشت قزوین و ذخایر سفره‌های آب زیرزمینی وارد می‌ کنیم و این در حالی است که برخی از مسئولین ما به این امر توجه نمی‌کنند و بعضی با خونسردی تمام گویا حامل خبر خوشی هستند، می ‌گویند ما برای تأمین آب چند حلقه چاه در فلان شهر حفر کرده‌ ایم.

 

آیت الله عابدینی با تأکید بر اینکه فرونشست دشت قزوین موضوعی بسیار جدی است، خاطرنشان کرد: گاهی در شهرهایی مانند تهران پیش آمده که آسفالت خیابان نشست کرده است، برخی از اینها ممکن است به ‌دلیل محکم نبودن زیرساخت خیابان ‌ها باشد اما برخی هم خبر از همان فرونشست‌های زمین دارد که سازمان محیط زیست نگهبان آن است و این مسأله در استان قزوین بسیار جدی است و باید به آن توجه شود.

 

وی بر رصد ویژگی ‌های محیط زیستی استان قزوین تأکید کرد و افزود: ببینیم فضای محیط زیستی قزوین چه ویژگی‌هایی دارد که استان‌های دیگر این ویژگی‌ها را ندارند، گونه‌ های گیاهی و حیوانی در حال انقراض را دریابیم و با دلسوزی از انقراض آنها جلوگیری کنیم.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: برخی جاده‌ها مانند جاده قزوین به سمت شمال که از سمت الموت می‌ گذرد، پیوست محیط زیستی آن را باز کنیم و ببینیم چه بلایی بر سر منطقه می ‌آورد و در چنین شرایطی با نگاهی جامع به مسائل زیست محیطی بسیاری از آسیب ها یا اتفاق نمی افتد و یا کاهش پیدا می کند.

 

وی بر ضرورت هم‌افزایی حوزه‌های مشترک با محیط زیست تأکید کرد و گفت: برای مثال اگر با جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و راه و شهرسازی جلسات مشترکی گذاشته شود بسیار می تواند در مسیر محیط زیست و اهداف حفظ منابع طبیعی کمک کند.

 

کد خبر 1222467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha