به گزارش خبرگزاری شبستان؛ هفتمین وبینار سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور برخی از شخصیت های جهان اسلام صبح امروز ۱۹ مهر ماه برگزار شد در این وبینار آیت الله محمد هاشم صالحي مدرس، رئیس شورای علمای شیعه افغانستان گفت: صلح، صفا، سازش و صمیمت و اتحاد اسلامی و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام از ضروریات دین مقدس اسلام است. آنقدر آیات و روایات درباره وحدت وارد شده که شاید بر هیچ واجبی آنقدر تأکید نشده است. پیامبر مکرم (ص) در جامعه اسلامی، الگوی جاودانه رفتار، کردار، گفتار، گذشت، تحمل، بردباری و عفو است و سنت جاودانه ای را برای بشر به ارمغان آورده است؛ در قرآن مجید، از پیامبر مکرم اسلام (ص) به عنوان اسوه حسنه یاد شده است.
رئیس شورای علمای شیعه افغانستان گفت: در طول قرون گذشته در زمینه وحدت و انسجام مسلمین، کوشش های زیادی صورت گرفته و تلاش های علمای شیعه تا حدی در این زمینه به ثمر نشسته است. حضرت امام خمینی (ره) برای وحدت قدم های استواری برداشت و اگر حوزه های علمیه با نگرش تمدنی امام راحل همراه نشوند، مسئله تقریب و وحدت پیش نخواهد رفت.
وی ادامه داد: مبلغان دین باید مسئله ارزشمند تقریب که خاستگاه مذهبی دارد را تبلیغ کنند، از همین رو ترویج گفتمان وحدت در بدنه حوزه از مهمترین اقدامات مربوط در این باره است. در راستای وحدت همچنین باید کارهایی نظیر تولید مجلات و نشریات که طبعا سیره تقریبی داشته باشد، استفتاء از مراجع عظام و نشر استفتائات مرتبط با مسئله تقریب و وحدت، تشکیل چند درس تخصصی درباره فقه الوحده و نظریه التعایش و سیره اهل بیت (ع) در مواجهه با مخالفان، حضور مبلغان وحدت در مساجد و مدارس اهل سنت جهت همدلی و ایجاد وحدت و ... صورت گیرد.
آیت الله صالحی مدرس تأکید کرد: برگزاری کنفرانس وحدت فرصتی است تا روی تقریب مذاهب و ایجاد همدلی اسلامی و نفی افراط گرایی و همچنین تقویت جریان علمی فقه مقارن، بیشتر کار شود. باید بر روی روایات ائمه پیرامون وحدت بیشتر کار شود و فقه مقارن در دروس حوزوی گسترش پیدا کند.
لزوم هم افزایی مسلمانان در علم، سیاست و ثروت
بنابراین گزارش، ماموستا عبدالرحمن مرادی، امام جمعه اهل سنت کرمانشاه گفت: بر اساس آنچه که از قرآن و از بیانات رسول اکرم (ص) بر می آید، احیای امت اسلامی، اتحاد میان فرق اسلامی و دوری از عوامل اختلاف زا، یک واجب و فریضه الهی است که باید به آن توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: اهداف اساسی حاکمیت اسلام و امت اسلامی را می توانیم در چند بند خلاصه بگوییم؛ ایجاد امنیت و آرامش میان امت، برپا داشتن عدل و انصاف، از بین بردن ظلم و فساد. امت اسلامی چرا باید با هم متحد باشند؟ به خاطر اینکه عزت و شرافت و کرامتشان را باز یابند و بتوانند در سایه ی این حاکمیت اصیل اسلامی به امنیت و آسایش برسند.
ماموستا مرادی گفت:هدف از بعثت پیامبران، اجرای عدالت در میان جامعه، جاری ساختن حدود خدا و شریعت الهی و انجام احکام الهی است؛ اما وظایف احیای امت اسلامی و سرنوشت مسلمانان، باید به دست خود آنها باشد.
وی افزود: رعایت حقوق اساسی مسلمین و امت واحده برای حفظ جان و مال و آبروی مسلمین، حق آزادی اندیشه و تفکر و انتقاد سازنده، حق حفاظت از زندگی خصوصی و حریم خصوصی، حق اعتراض بر ضد ظلم و ستم و... اینها از ضروریات حاکم اسلام و امت واحده است و اگر ما به قرآن و سنت و کلام ائمه رجوع کنیم، این مسائل را به عینه مشاهده می کنیم. لازم است که این اخلاقیات و این مطالب در میان امت اسلامی زنده شود.
امام جمعه اهل سنت کرمانشاه تأکید کرد: باید از تفرقه میان مذاهب به دور باشیم و مسائلی را که سبب بروز اختلاف می شود، نادیده بگیریم و تسامح داشته باشیم. اگر فکر خود را کوچک کنیم و فقط مشغول این باشیم که ما مذهب خود را حق بدانیم و سایر مذاهب اسلامی، مذاهب فقهی، مذاهب کلامی و ... را طرد کنیم و مشغول این اختلافات مذهبی باشیم، هیچ وقت نمی توانیم، تحقق اهداف خداوند و اهداف پیامبر(ص) را که اعاده امت اسلامی است، شاهد باشیم.
وی اضافه کرد: یکی از اهداف کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی این است که ما سران کشورهای اسلامی، نخبگان، دانشمندان، اندیشمندان، علما و کسانی که صاحب نظرهستند، به جایی برسیم که بتوانیم در کنار هم امت واحده باشیم و با هر مذهبی، با هر مسلکی، با هر زبانی، با هر لباسی و با هر دیدی که داریم، در فکر اعتلای کلمه الله و حاکمیت دین خدا باشیم که عزت ما و شرافت و قدرت ما در این است.
ماموستا مرادی تأکید کرد: بر ما لازم است که بدانیم دشمن از چه راه هایی نفوذ می کند تا ما آن راه ها را مسدود کرده و آن دستها را قطع کنیم.باید دشمن شناس باشیم و بدانیم که ما از کجا لطمه خورده ایم و عواملی که سبب می شود ما از احیای امت واحده دور بشویم و ترفندهایی که دشمنان در این راستا انجام می دهند را شناسایی کنیم. امروز اسلام باید قدرت را تعیین کند نه جهان استکبار.
وی افزود:ما باید جنگ نرم علیه دشمنان داشته باشیم و با ابزارهای شبکه ای فراگیر، توطئه هایی که آنها انجام می دهند و سوء استفاده ای که آنها از رسانه ها دارند را علیه خودشان به کار ببریم. صاحب منصبان، نخبگان و ... باید روحیه ی دشمن شناسی را در خود تقویت کنند تا بتوانیم از تمام ظرفیت های دانشگاه ها، مراکز عالی علمی، مساجد و ... استفاده کنیم و به مقام احیای امت اسلامی برسیم.
ماموستا مرادی تأکید کرد: ما مسلمانان باید در امنیت، دانش، سیاست، ثروت و ... هم افزایی داشته باشیم و بتوانیم آنچه در توان داریم را در احیا و بازسازی عزت و حاکمیت اسلام و امپراطوری اسلامی و تمدن نوین اسلامی به کار ببریم و ید واحده باشیم، به گونه ای که اختلاف در مذاهب ما سدی در راه رسیدن به تمدن نوین اسلامی نباشد.
اجرای تئوری اسلامهراسی در دنیای غرب / شناخت اسلام حقیقی مقدمه ای برای تحقق آرمان های مطلوب اسلامی
غدیر آکاراس، رییس اتحادیه علمای شیعه ترکیه در سخنانی در وبینار هفتم سی و ششمین کنفرانس وحدت، شناخت اسلام حقیقی را مقدمه ای برای تحقق آرمان های مطلوب اسلامی دانست و اظهار داشت: شناخت سنت صحیح رسولالله و اسلام حقیقی محمدی ضرورت دستیابی به وحدت را بیش از پیش نشان میدهد؛ زیرا دشمنان اسلام در حال رقابت با همه بشریت، کشورها و ملتها و تمامی تمدنها هستند. این جدال و رقابت در همه ابعاد تکنولوژیک، اقتصادی، اعتقادات و فرهنگی جریان دارد. مسلمانان نباید از این رقابت عقب بمانند. تئوری اسلامهراسی امروزه در دنیای غرب در حال اجراست. به عبارت دیگر دشمنان سعی دارند به مسلمانان و غیرمسلمانان چنین القا کنند که اسلام، دینی خشن است که تروریستها آن را ایجاد کردهاند و بدین شکل انسان غربی را از اسلام و مسلمانان بهراسانند.
رییس اتحادیه علمای شیعه ترکیه با بیان اینکه عقیم گذاشتن این تئوری و بینتیجه ماندن آن ضرورت دارد، افزود: اسلام باید با مفهوم حقیقی محمدی به دنیا شناسانده شود . این امر هم تنها با تبلیغ اسلام نبوی ممکن است. شرق، به عنوان منطقه جنگی تعریف شده است. صهیونیسم بینالمللی و امپریالیسم، خاورمیانه و شمال آفریقا و جغرافیای اسلام را منطقه جنگی اعلام کرده است. بر اساس این تصور مسلمانان باید با هم بجنگند و سنی با سنی، سنی با شیعه و شیعه با شیعه رو در رو شود تا این منطقه همواره بیثبات باشد تا موجودیت منحوس موسوم به اسرائیل بتواند با امنیت در آنجا ادامه حیات دهد.
او ادامه داد: باید اسلام را به همان شکل واقعی یعنی شکل وحیانی و رحمانی و مبتنی بر عدالت معرفی کنیم که مخالف ظلم و ستم و در عین حال دینی است که سعادت دنیا و آخرت بشریت را فراهم میکند. برای محقق کردن تمامی این امور هم باید اسلام ناب محمدی را تبلیغ و در عین حال وحدت بین مسلمانان و مذاهب را برقرار نماییم. وحدت موضوعی است که امت اسلامی امروزه بیشترین نیاز را به آن دارد. وحدت همان فهم متقابل مسلمانان و درک فرهنگ همزیستیشان با یکدیگر است. انسان ها می توانند با یکدیگر تفاوت داشته باشند اما همه باید به منابع مشترک رجوع کنند.
غدیر آکاراس با اشاره به اینکه امروزه خاورمیانه به صحنه جنگ تبدیل شده است، اظهار داشت: متأسفانه اثر جهالت و دورشدن از اسلام ناب محمدی را می توان در این منطقه مشاهده کرد. به همین دلیل لازم است که فرهنگ همزیستی را از اسلام ناب محمدی اخذ نمود و آن را به دنیا معرفی کرد. در همین راستا باید امت اسلامی را به عنوان یک واحد و یکپارچه و یک تمدن جدید به جهان معرفی کرد.
رییس اتحادیه علمای شیعه ترکیه در نهایت تصریح کرد: حضرت امام خمینی (ره) روزهای بین دوازدهم تا هفدهم ربیعالاول را به عنوان هفته وحدت معرفی نموده اند تا در این ایام با پرداختن به موضوع وحدت یاد شهدای اسلام از فلسطین تا یمن، از یمن تا افغانستان، آذربایجان، ایران و تمام شهدایی که جهت حفظ امت اسلام و حفاظت از وطن و اسلام ناب محمدی در کل جهان اسلام، جان خود را فدا کردهاند، گرامی داشته شود. برای ایجاد این تمدن جدید و جاافتادن فرهنگ همزیستی متقابل در بین مسلمانان و عقب نماندن در رقابت با جهان، باید سخنان و توصیهها و رهنمودهای رهبر عزیزمان هم درباره وحدت و هم در خصوص آفرینش تمدن جدید را دریافته و در زندگی خود اعمال کنیم. در همین راستا مجمع تقریب مذاهب اسلامی، مسئولیت بزرگی را بر عهده گرفته است.
خود برتربینی و تکبر باعث نزاع میشود
بنابر این گزارش؛ محمد راغب حسین نعیمي از پاکستان در وبینار هفتم اظهار داشت: خداوند متعال با نزول قرآن کریم مسیر هدایت را در تمام عرصه های زندگی برای مسلمانان روشن کرده است.
وی افزود: خداوند متعال تمام انسانها را مختلف و متفاوت آفریده است، همین تفاوتها باعث پیشرفت انسانها بر روی کره خاکی میشود، تا زمانی که این اختلاف افکار وجود داشته باشد، پیشرفت ادامه پیدا می کند و در هر زمان که عقل و فکر انسان دچار جمود شود، پیشرفت او هم متوقف می گردد.
نعیمی خاطر نشان کرد: خداوند متعال در آیه" وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ" این پیام را ابلاغ میکند که ما هیچگاه در اصول باهم اختلاف پیدا نمیکنیم اما در فروعات امکان دارد که این مسئله رخ دهد. زمانی که ما به این تغییر فکری انسان مینگریم اگر این تغییر خالی از تعصب و ایجاد تفرقه باشد، در این صورت نقش مهمی را در پیشرفت انسان ایفا میکند.
وی درهمین خصوص ادامه داد: اگر این تغییر افکار افراد با تعصب همراه باشد و در آن خود برتربینی و تکبر وجود داشته باشد، باعث نزاع میشود و در نتیجه آن جامعه تقسیم می گردد و جامعه شایسته ای برای مسلمانان وجود نخواهد داشت.
نعیمی تصریح کرد: ما مسلمانان باید بر روی نقطه اتصال تمرکز کنیم و اگر اختلافی هم وجود داشته باشد نباید آن را به تفرقه تبدیل کنیم. اگر همه ما در دایره خود حرکت کنیم، بی شک به نفع ماست و پیشرفت خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه وضعیت امروز جهان اسلام برای همه روشن است، تصریح کرد: ما میبینیم که مسلمانان با توجه به وضعیت خود به گروه های مختلف تقسیم شده اند، چه خوب بود اگر همه مسلمانان در یک بلوک و یک قطب گرد هم میآمدند. این امر نه تنها باعث اطمینان و سکون ساکنان این کشورها خواهد بود بلکه هیچ دشمن خارجی جرات حمله به این کشورها را نخواهد داشت.
نعیمی خاطر نشان کرد: ما مسلمانان نباید عقاید خود را بر دیگران تحمیل کنیم، همچنین هر فرد آزاد است مطابق عقاید و دستورات دینی خود مراسمات مذهبی خود را برپا کند به شرطی که به دیگران ضرر نرساند، چراکه این آسیب منجر به افتراق می گردد و در نتیجه فرقه گرایی و گروه بندی به وجود میآید.
وی اذعان کرد: اسلام دین برتراست و هیچ دینی از آن بالاتر نیست، بنابراین ما باید سعی کنیم در مناطقی که اسلام زیر فشار است و یا قوای مسلمانان ضعیف شده، آنان را به اصل خود برگردانیم.
نظر شما