وحدت یک مسئله مبنایی بر محوریت توحید است

حجت الاسلام تابعی گفت: مسئله وحدت با توجه به مبانی معرفتی، قرآنی و دعوت انبیا الهی یک مسئله سوری و ظاهری نیست بلکه یک بحث مبنایی است و هدف اصلی همه انبیای الهی، دعوت به توحید، خداپرستی، خداشناسی و حرکت در مدار توحید بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین «محمدعلی تابعی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان رضوی به مسئله وحدت در جامعه اشاره کرد و افزود: مسئله وحدت با توجه به مبانی معرفتی، قرآنی و دعوت انبیا الهی یک مسئله سوری و ظاهری نیست بلکه یک بحث مبنایی است و هدف اصلی همه انبیای الهی، دعوت به توحید، خداپرستی، خداشناسی و حرکت در مدار توحید بوده است.

 

نماینده مدیر حوزه علمیه خراسان در امور ارتباطات و تعاملات حوزوی با بیان اینکه حضرت محمد (ص) به عنوان خاتم الانبیا اولین کلمه دعوت حضرت را با «قولوا لا إله إلا الله، تفلحوا» شروع کرد و از این دعوت و پیام این گونه بر می آید که محور جامعه اسلامی توحید است؛ گفت: مسلمانان باید خود را از نظر باور و اعتقاد و در حوزه گفتار، رفتار و اندیشه، مبتنی بر توحید، خداشناسی و خدا محوری کنند.

 

وی افزود: وحدت به عنوان اولین مسئله ای است که خداوند متعال در جای جای قران مبین از جمله در آیه 103 سوره آل عمران « وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ... » به عنوان بالاترین دعوت خدای متعال به توحید و دوری از تفرقه و تشتت به آن پرداخته است.

 

حجت الاسلام والمسلمین تابعی بیان کرد: بنابراین اصل اسلام دعوت به توحید است و مسلمانان وظیفه دارند که براساس باور و اعتقاد قلبی خود و شرایط و مصالحی که ایجاد می کند از پیچیدگی های جهان امروز و توطئه های مختلفی که در گذشته و حال است آگاه باشند و در جهت وحدت تمام تلاش خود را بکار گیرند.

 

وی با بیان اینکه در طول تاریخ علاوه بر قرآن، پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) که به عنوان محور وحدت بودند، در سده های اخیر شخصیت های چون سید جمال الدین اسدآبادی، محمد عبده و در جامعه شیعی چون آیت الله بروجردی، علامه امینی و .. در بحث وحدت جامعه اسلامی تلاش های بسیار زیادی کرده اند؛ گفت: جامعه اسلامی و جهان اسلام اگر چه در برخی مسائل با هم اختلافاتی دارند اما کاملا در اصل توحید، نبوت و معاد مشترکات زیادی دارند و حول محور این اشتراکات گرد هم آمدند.

 

نماینده مدیر حوزه علمیه خراسان در امور ارتباطات و تعاملات حوزوی افزود: چون ساختار حکومت اسلامی مبتنی بر همین معیارها، شاخص ها، ملاک ها و مبانی دینی اسلامی است باید این بستر را قوه مقننه در ساختار نظام و در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به صورت قانونمند و هدفمند برای آن راهبرد تعریف کنند.

 

وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی امام راحل(ره)، رهبر معظم انقلاب و مجلس شورای اسلامی در ادوار مختلف، مسئله وحدت را به عنوان یک ضرورت مطرح می کنند؛ در مجلس شورای اسلامی علاوه بر نماینده ای از اهل سنت، از ادیان مختلف نماینده داریم و افراد و شخصیت هایی از اهل سنت از همان ابتدای انقلاب به عنوان مشاور ریاست جمهور بوده اند.

 

حجت الاسلام والمسلمین تابعی افزود: با نگاهی به مناطق اهل سنت از جمله سیستان و بلوچستان و مقایسه آن با قبل از انقلاب در می یابیم که نظام جمهوری اسلامی و قانون گذاری ما به همان میزان که به استانهای برخوردار توجه دارد به استان های کم برخوردار توجه ویژه ای دارد. توجهات ویژه و حضور مسئولین و فرمایشات رهبر معظم انقلاب همه در این راستا است که به همان میزانی در حوزه گفتار و قانون تاکید داریم، توزیع امکانات نیز باید به صورت متعادل در کشور توزیع شود که مناطق اهل سنت از این امر مستثنی نیست.

 

وی با بیان این مطلب که بنای نظام توزیع عادلانه امکانات در تمام استان ها به صورت مساوی؛ خاطرنشان کرد: مهمترین راهبرد نظام و مجلس شورای اسلامی این است که امکانات نظام به صورت مساوی توزیع شود و همه شهروندان و همه افرادی که در ایران زندگی می کنند از امکانات مساوی برخوردار باشند.

 

نماینده مدیر حوزه علمیه خراسان در امور ارتباطات و تعاملات حوزوی با ارائه پیشنهاد برای تحقق وحدت بیشتر امت اسلامی گفت: مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه راهکارهایی برای وحدت بین شیعه و سنی، یکی از مسائل مهمی که باید به آن توجه داشته باشند، تصویب قوانین در مجلس در راستای اهداف نظام است و یکی از اهداف نظام توسعه عدالت است.

کد خبر 1223749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha