«ده شاعر انقلاب» به قلم کاظمی

کتاب «ده شاعر انقلاب» به نقد و بررسی ده تن از شاعران پیشکسوت انقلاب اسلامی که آثارشان به جایگاهی رسیده است، می پردازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب «ده شاعر انقلاب» اثری تحقیقی در نقد و بررسی شعر 10 نفر از شاعران انقلاب اسلامی است که به نقد و بررسی آثار قیصر امین‌پور، مهرداد اوستا، سیدحسن حسینی، ‌طاهره صفارزاده، نصرالله مردانی، سلمان هراتی، علی معلم دامغانی، علی‌ موسوی گرمارودی، حمید سبزواری و احمد عزیزی می‌پردازد.

 

محمدکاظم کاظمی درباره این کتاب گفت: در این کتاب سعی کرده ام شعر انقلاب را مورد نقد و ارزیابی قرار دهم که تمرکز بیشتر بر دهه 60 و 70 است و شاعرانی انتخاب شده اند که در دهه های ابتدایی انقلاب ظهور و بروز داشته اند و در حال حاضر سبک شعری آنها به ثبات رسیده است. در این نقدها سعی شده است به ویژگی‌ها و مشخصات متمایز شاعری هر کدام از این شاعران اشاره شود و از سویی نیز کارنامه‌ شاعری هر کدام از این شاعران انقلاب اسلامی به تفکیک، مورد بررسی قرار گیرد.

 

این شاعر و محقق افغان مقیم ایران، افزود: برای پرهیز از حجیم شدن کتاب، از ارائه‌ نمونه‌ آثار شاعران پرهیز کرده‌ام و از سویی این روش ارائه‌ی نمونه‌ شعر و اصطلاحا نقد آن به رفتاری کشکولی در تألیف کتاب تبدیل شده است؛ زیرا در تألیف برخی از این آثار از هیچ روش‌ شناسی استفاده نمی‌شود.در این اثر، سروده‌ها‌ی شاعران به ضرورت بازخوانی انتقادی آن‌ها ارائه شده‌اند و از رهگذر این مسأله، مخاطب همچنین می‌تواند با نمونه‌ شعر جمعی از شاعران انقلاب اسلامی آشنا شود.

 

کاظمی در پاسخ به این پرسش که چرا تمرکز بر دهه های 60 و 70 است و درباره دهه 80 و شاعران این دوره کمتر کار کرده است توضیح داد: پیشنهاد حوزه هنری این بود که به ارزیابی شعر انقلاب مقارن با سال های ابتدایی انقلاب، دوران جنگ و مسائل مرتبط با حضرت امام خمینی (ره) بپردازم. همچنین اگر می‌خواستم به تمام شاعرانی که درباره انقلاب سروده‌اند بپردازم حجم کتاب خیلی زیاد می‌شد.

 

بنا بر گزارش پایگاه خبری سوره مهر، وی اضافه کرد: ولی مهم‌ترین دلیل این بود که شعر شاعرانی را نقد کنیم که آثارشان به جایگاهی رسیده باشد و سبک و سیاق و کیفیت مشخصی داشته باشد. کارنامه شعری شاعران جوان هنوز جای تغییر و تحول دارد و اگر ما درباره آنها نقدی بنویسم خیلی جامع نخواهد بود.

 

گفتنی است، کتاب «ده شاعر انقلاب» تولید مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری است که در 360 صفحه، قطع رقعی و در تیراژ 2500 جلد و با قیمت 5 هزار و 500 توسط سوره مهر منتشر شده است.

پایان پیام/


 

کد خبر 122453

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha