کمبود اعتبار مهمترین چالش هیات های ورزشی فاروج در راه قهرمان پروری است

هفته تربیت بدنی مجالی برای پرداختن به مشکلات هیات های ورزشی به عنوان بازوان توانمند این حوزه در مسیر تربیت ورزشکار و قهرمان پروری است.

 خبرگزاری شبستان استان خراسان شمالی؛ فاروج:

 

 

هیات های ورزشی دیر زمانی است که در رشته های مختلف در شهرستان فعال شده اند و به رغم فعالیت های پویا و مداوم اما هنوز تا رسیدن به مرحله قهرمان پروری یا خروج از تک قهرمانی فاصله بسیار دارند به همین بهانه با پنج سوال، ظرفیت شهرستان فاروج در رشته ها، امکانات، تعداد ورزشکاران بیمه شده، وضعیت رشته ها در حوزه قهرمان پروری و مهمترین چالش ها در مسیر رشد رشته های ورزشی به سراغ روسای هیات ها رفتیم.

 

 

شهرستان فاروج مهد کشتی پهلوانی بوده است

 

 

رئیس هیات کشتی شهرستان در پاسخ به پنج سوال مطرح شده گفت: یکی از نقاط ثابت شده در سطح کشور در پرورش کشتی گیر، استان خراسان شمالی بویژه شهرستان فاروج است.

 

 

«حسن پزشک» به خبرنگار خبرگزاری شبستان خراسان شمالی  در فاروج اظهار کرد: وجود پهلوان بهادری ها، شکفته و .. نشان از استعدادهای ما در این رشته دارد که لازمه دستیابی به جایگاه پیشین، توجه به رده های پایین و پرورش آنان است.

 

وی با اشاره به اینکه در این رشته در شهرستان 145 نفر بیمه ورزشی دارند؛ افزود: سالن کشتی شهرستان برای شروع فعالیت یک علاقه مند مجهز است و جود مربیان زبده هم این ظرفیت را تکمیل کرده است.

 

 

پزشک نبود اعتبار کافی را سد راه پرورش ورزشکاران عنوان کرد و گفت: اگرحمایت های خانواده ها و هزینه شخصی مربیاننباشد، اعزام ورزشکاران به مسابقات ابتر می ماند و با اندک واریزی هایی که برای هیات ها انجام می شود حتی هزینه اعزام به استان های مجاور هم تأمین نمی شود.

 

 

فاروج قطب وزنه برداری خراسان بزرگ

 

نائب رئیس هیات وزنه برداری استان که از قضا از فعالان و ورزشکاران این رشته شهرستان است؛ گفت: ظرفیت شهرستان در این رشته در سال های گذشته بارها اثبات شده است.

 

 

اکبر ساده اظهار کرد : این رشته با بنیانگذاری مرحوم عیسی طاهری در سال 82 در شهرستان آغاز شد و ظرف دو سال یک تیم کامل در همه رده های سنی تشکیل و در مسابقات مختلف حضور درخشانی داشت.

 

 

وی با اشاره به اینکه در سال 85-86  تیمم های شهرستان جز تیم های اول استان خراسان بزرگ بود و در  3 تا 4 ورزن ورزشکاران شهرستان بی رقیب بودند؛ بیان کرد: تیم شهرستان همیشه در شمار تیم های اول تا سوم رقابت ها بود اما بعد از تقسیم استان های خراسان در سطح استان بی رقیب ماند و در هر رقابتی بدون انتخاب ورزشکاران، شهرستان در قالب تیم استان اعزام می شدند.

 

 

ساده با اشاره به اینکه در همین سال ها 10 تا 15 مقام کشوری در رده های مختلف به دست آمد؛ افزود: سه سال متوالی در لیگ برتر تیم داری به اسم استان خراسان شمالی و فقط با حضور ورزشکاران شهرستان تیم داری می کردیم.

 

وی کنار گذاشتن و خانه نشین کردن پیشکسوتان در یکی از دورها را در به خواب رفتن این رشته در شهرستان مؤثر عنوان کرد و افزود: با تغییر مدیریت ها در فدراسیون، این رشته در شهرستان هم جان دوباره ای گرفت و یکسال است که با 15 تا 16 نونهال فعالیت های آموزشی آغاز شده است.

 

ساده افزود: در مدت انزوای این رشته، تجهیزات ورزشی و میله های وزنه برداری به سرقت رفت و در حال حاضر با کمبود میله، گرانول برای کف سالنی که اقدامات لازم برای گرفتن آن برای فعالیت هیات وزنه برداری انجام شده، مواجه هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه 20 نفر در این رشته بیمه شده اند؛ گفت: مهمترین فعالیت های پیش رو، اجرای طرح استعدادیابی در مدارس در ماه های آینده، فعال سازی بخش بانوان و تامین و تجهیز سالنی است که به زودی به هیات وگذار می شود.

 

ساده تصریح کرد: پیشکسوتان این رشته پای کار آمده اند و امیدها برای پرورش ورزشکاران در سطح قهرمانی زنده شده است به طوری که امسال دو نفر از ورزشکاران در مسابقات لیگ کشوری به عنوان تیم استان حضور یافته و درخشیدند.

 

روستاهای شهرستان را باید دریابیم

 

رئیس هیات ووشو شهرستان که هیات های ژیمناستیک و ورزش های رزمی را هم مدیریت می کند؛ گفت: به لحاظ استعدادی، روستاهایی مثل مایوان و چوکانلو در شهرستان با توجه به فیزیک و روحیه جنگنده ای که دارند ظرفیت های مناسبی برای ورزش های رزمی هستند.

 

 

«علی دلیر» بیان کرد: ژیمناستیک رشته پایه و مثل گروه خونی O است و به همه رشته ورشکار می دهد اما از سایر رشته ها ورزشکار نمی گیرد و بسیاری از ورزشکاران ما بعد از اینکه زبده شدند به سمت رشته های دیگر گرایش می یابند.

 

وی با اشاره به اینکه اگر جودوی استان ما خوب است از کشتی چوخه ما سرچشمه می گیرد؛ بیان کرد: در رشته ووشو ظرفیت فراوان است و مصداق آن راه یابی ورزشکار روستای صفدر آباد به اردوی تیم ملی انتخابی جوانان اندونزی است.

 

 

دلیر افزود: امکانات این هیات در حد یک سالن 90  متری بود که در سال 98 به هیات واگذار شد و این سالن با هزینه شخصی 200 متر افزایش فضا یافت.

 

 

وی با اشاره به اینکه بخش اعظم امکانات موجود این سالن از سوی هیات تأمین شده است و به رغم اینکه در سطح استان این فضا یکی از بهترین هااست؛ گفت: اما این امکانات در حد رشته قهرمان پرور وو شو شهرستان نیست.

 

 

دلیر تعداد ورزشکار بیمه شده رشته ژیمناستیک را، 150 نفر، رزمی 30 نفر و  ووشو را 70 نفرعنوان کرد و افزود: فاروج قطب ورزش ووشو استان است و همیشه در رقابت ها در ردیف تیم های اول و دوم بوده است.

 

اقتصاد نقش مهمی در ورزش دارد

 

رئیس هیات تکواندو فاروج هم گفت: فاروچ ظرفیت بالایی در رشته تکواندو دارد اما شهرستان به لحاظ اقتصادی در شرایط مناسبی برای حمایت از ورزشکارانش نیست.

 

«هادی نقابی» اظهار کرد: در آخرین حضور ورزشکاران در رقابت های تکواندو  سه نفر برای مسابقات جهانی کره انتخاب شدند.

 

وی با اشاره به اینکه محدودیت امکانات و تجهیزات ما را خلاق کرده است و با استفاده از امکانات فنی، بعضی از این تجهیزات را خودمان ساختیم؛ گفت: لازمه قهرمان پروری داشتن تجهیزات و امکانات لازم است.

 

 

۷۰ درصد جمعیت شهرستان عضو هیات بازی های روستایی و عشایری و بازی های بومی و محلی  هستند

 

رئیس هیات بازی های روستایی و عشایری و بازی های بومی و محلی فاروج هم گفت: 70 درصد جمعیت شهرستان روستایی وعشایر هستند و به عبارتی عضو این هیات و برنامه های شهرسنان در این بخش از بهرتین برنامه های استان به واسطه فرهنگ اصیل اهالی است.

 

 

«علی اکبر عمارلو» افزود: هفته گذشته جشنواره دائیک در سطح دهستان حصار شهرستان برگزار شد که از استقبال قابل توجه مردم برخوردار بود و با توجه به اینکه فعالیت های این رشته در فضای باز انجام می شود؛ ورزشکاران به تناسب شدت خطر رشته ها، بیمه یک تا هفت روزه می شوند.

 

 

وی افزود: در حال آماده سازی تیم 50 نفره برای اجرای حرکات موزن اصیل منطقه و در تلاش برای  ثبت بازی ها و حرکات موزن ویژه روستاها  و مناطق عشایری شهرستان برای برخوداری افراد بیشتر از برنامه های مفرح، شاد و امید بخش هستیم.

 

رئیس هیات بازی های روستایی و عشایری و بازی های بومی و محلی فاروج مهمترین چالش این هیات با توجه به گستردگی دامنه فعالیت آن را در حوزه اعتبار و بودجه عنوان کرد.

کد خبر 1224633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha