شناسایی ۱۴۵۰۰ کودک کار در سطح کشور/ استفاده از ظرفیت‌های مردمی از اولویت‌های بهزیستی است

حیدرهایی از شناسایی ۱۴ هزار و ۵۰۰ کودک کار و خیابان در سطح کشور خبر داد و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ در ۱۲ استان به صورت پایلوت طرح ثبت اطلاعات کودکان کار توسط مراکز طرف قرارداد با بهزیستی از طریق اسکن عنبیه انجام شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان خوزستان، محمدرضا حیدرهایی در اجلاس منطقه‌ای «کودک‌یار جنوب» با موضوع کودکان کار و خیابان که به همت قرارگاه مردمی تحول اجتماعی شهید اسدالهی و با همکاری صنایع فولاد خوزستان و استانداری در اهواز برگزار شد، استفاده از ظرفیت‌های مردمی مثل قرارگاه مردمی شهید اسدالهی را از اولویت‌های بهزیستی دانست.

 

سرپرست امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: موضوع کودکان کار و خیابان هم در برنامه ششم توسعه تکلیف شده و هم در پیش‌نویس برنامه هفتم یکی از وظایف اصلی سازمان بهزیستی در موضوع ساماندهی و نظارت بر انجام فعالیت موثر در حوزه کاهش آسیب کودکان است.

 

وی تصریح کرد: قطعا موضوع حذف کودک کار یا حذف بدترین اشکال موضوع کودک کار جز به همت موسسات غیردولتی، سمن‌ها و ngo های فعال در این حوزه میسر نخواهد شد.

 

حیدرهایی افزود: قطعا سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان دولتی نیازمند حمایت‌های موسسات، سمن ها و ngo هایی است که در حوزه ساماندهی کودکان کار  فعال هستند.

 

وی اضافه کرد: پیشنهاد می‌کنم این همایش نیز در سایر استان‌ها برگزار شود تا بتوانیم به یک جمع‌بندی نهایی در موضوع ساماندهی کودکان کار به کمک نهادهای غیردولتی برسیم و امیدواریم روزی برسد که به هیچ وجه شاهد حضور هیچ کودکی در خیابان نباشیم.

 

سرپرست امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: در سازمان بهزیستی معتقدیم که جای کودک در مدرسه است و وظیفه کودک، بازی کردن و تفریح کردن است و کار کردن حق هیچ کودکی نیست.

 

وی با بیان اینکه کار در حوزه آسیب‌های اجتماعی یکی از سخت‌ترین کارها در بهزیستی است ابراز کرد: ۶۳ موسسه ساماندهی کودکان کار، ۲۱ مرکز ندای مهر، ۱۰ مرکز خانه امن و هشت مرکز راه نوین و در مجموع ۳۳ هزار مرکز غیردولتی در سطح کشور تحت نظارت بهزیستی فعالیت می‌کنند.

 

حیدرهایی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۴ هزار و ۵۰۰ کودک کار و خیابان در سطح کشور شناسایی شده اذعان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ در ۱۲ استان به صورت پایلوت طرح ثبت اطلاعات کودکان کار توسط مراکزی که طرف قرارداد با ما هستند از طریق اسکن عنبیه انجام و یک کد یونیک به این کودکان داده می‌شود.

 

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در حوزه اورژانس اجتماعی هم در تعداد نیروها و هم تعداد خودروها کمبود داشتیم به همین جهت تا پایان پاییز امسال، ۷۰۰ نفر نیرو از طریق آزمون‌های تخصصی جذب و ۱۶۰ خودرو مناسب‌سازی شده تا پایان سال خریداری می‌شود.

 

سرپرست امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: آماده همکاری با هر فرد یا موسسه‌ای که علاقه‌مند به کار در حوزه کودکان کار و خیابان است و توانایی و شرایط دریافت مجوز را دارد، هستیم.

 

مهران کریمیان نیز تصریح کرد: قطعا حضور تشکل‌ها و موسسات مردمی در کنار سازمان‌هایی همچون بهزیستی بسیار مفید خواهد بود و بسیاری از مشکلات اجتماعی با حضور مردم مرتفع خواهد شد.

 

مدیرکل بهزیستی  استان خوزستان ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی یکی از مشکلات اصلی جامعه ما است و مقام معظم رهبری در خصوص پیگیری جدی این موضوع تاکید کردند و دولت خدمتگزار و سازمان بهزیستی نیز در این خصوص برنامه‌های بسیار خوبی دارند.

 

وی عنوان کرد: از ابتدای تاسیس سازمان بهزیستی موضوع مشارکت مردمی جایگاه ویژه‌ای داشته و می‌توان گفت یکی از مردمی‌ترین سازمان‌ها است و امروز بسیاری از فعالیت‌های بهزیستی توسط مردم و سازمان‌های مردم نهاد انجام می‌شود.

 

کریمیان تاکید کرد: اگر واقعا حضور مردم نباشد بهزیستی به تنهایی قادر به انجام این حجم از وظایف نیست و بسیاری از مراکز غیردولتی و موسسات تحت نظارت بهزیستی توسط افراد خیر و مردم اداره می‌شوند.

 

وی یاد آور شد: یکی از چالش‌های مهمی که در این اجلاس دیده شد این بود که بسیاری از مدعوین، با قوانین ساماندهی کودکان کار و اطفال آشنایی کامل نداشتند و نیاز است که این قوانین در اختیار این تشکل‌ها و گروه‌های جهادی و همه کسانی که دغدغه این کودکان را دارند، قرار بگیرد و با مطالعات قبلی وارد این جلسات شوند تا بتوانند به خوبی مطالبه‌گری کنند.

 

گفتنی است، در این اجلاس نمایندگان سمن‌ها و ngo های فعال در حوزه کودکان کار و خیابان از استان‌های خوزستان، چهارمحال وبختیاری، بوشهر، فارس و لرستان چالش‌ها و مشکلات خود را در حوزه کودکان کار و خیابان مطرح و مسئولان حاضر به سوالات پاسخ دادند.

 

کد خبر 1225425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha