در فصل دوم مسابقه کهکشان چه خواهید دید؟

فصل دوم مسابقه کهکشان با تغییراتی در محتوا و دکور از جمعه ۶آبان‌ماه میزبان مردم در شبکه پنج خواهد بود که به نظر می‌آید در این فصل پرداختن به محتواهای تاریخی و فرهنگی ایران بیشتر به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری فصل دوم مسابقه کهکشان با حضور عوامل و بازیگران این برنامه در محل استودیو کهکشان برگزار شد.

در ابتدا پیش از برپایی نشست عوامل فنی این برنامه تمام بخش‌های مختلف مسابقه که دچار تغییراتی نسبت به فصل اول شده بود را به خبرنگاران نشان داده و توضیحات تکمیلی را در مورد هر بخش ارائه کردند.

در این بازدید میدانی بازیگران هربخش نیز توضیحاتی در مورد آنچه قرار است مخاطبین در فصل جدید شاهد باشند را ارائه دادند.

پس از بازدید از بخش‌های مختلف این فصل از مسابقه کهکشان نشست خبری برگزار و در ابتدا کمیل سوهانی تهیه کننده این برنامه با اشاره به تغییرات اساسی در فصل دوم گفت: اولین تغییر ما در بخش‌هایی از دکور متناسب با فضای جدید مسابقه بود، همچنین در این فصل به جای مجری محوری در طول بازی از بازیگرانی در هر بخش مسابقه استفاده شده که به روایتگری پرداخته و به شرکت‌کنندگان برای پیدا کردن گویی طلایی کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: در فصل دوم مجری مسابقه در یک اطاق فرمان حضور خواهد داشت که بین شرکت‌کنندگان و بازیگران هر بخش ارتباط برقرار می‌کند، البته بر روی موضوع زمان و همچنین خطاهای شرکت‌کنندگان نظارت داشته و سعی می‌کند فضای هیجانی را رقابتی در طول مسابقه ایجاد کند.

سوهانی تاکید کرد: در این فصل ۵۵دقیقه مسابقه را بییندگان شاهد خواهند بود و توانستیم 26 قسمت را ضبط کنیم که از تاریخ 6آبان‌ماه هر جمعه و شنبه ساعت ۲۱ از شبکه ۵ پخش خواهد شد. 

وی با بیان اینکه سپند امیرسلیمانی در این فصل جای نیما فلاح را گرفته است، توضیح داد: تصمیم ما براین بود که در هر فصل یک فرد جدید به عنوان مجری و کسی که از دل تاریخ رمزگشایی می‌کند حضور داشته باشد، به همین منظور تغییر در مجری را داشتیم، در این راستا نیز گزینه‌های مختلفی مورد مذاکره بود که نهایتا با سپند امیرسلیمانی به تو‌افق رسیدیم.

تهیه کننده مسابقه کهکشان در مورد هزینه برگزاری این مسابقه یادآور شد: دکور ما در مسابقه کهکشان نسبت به سایر دکورها قیمتش کمتر است. همچنین به لحاظ کارگردانی و پشتیبانی فنی از مجموعه برنامه‌های سرگرمی دیگر در صدا و سیما خیلی دشوارتر بوده است.

سوهانی با بیان اینکه در این ۲۶قسمت سعی شده است که از بازیگران و ورزشکاران به عنوان شرکت‌کنندگان استفاده کنیم، افزود: در این پروژه برنامه‌سازی گروه برای مدیریت بازی‌ها داشتیم که فضای بازی جذابیت لازم را داشته باشد و در مجموع ۲۵۰نفر برای ضبط این برنامه درگیر بودند.

در ادامه فاطمه دلاوری سردبیر این مسابقه با بیان دشواری‌های تهیه و ضبط این برنامه اذعان کرد: در این مسابقه برای اولین بار مخاطبان تلویزیون می توانند چالش‌های درون مسابقه را از طریق تکنولوژی های واقعیت افزوده AR و واقعیت مجازی VR همزمان با پخش مسابقه از تلویزیون در منازل خود تجربه کنند. این مسابقه تلویزیونی، تجربه‌ای نو برای تعامل مخاطبان با تلویزیون را رقم می زند که تا کنون در هیچ مسابقه‌ای تجربه نشده است.

وی ادامه داد: واقعیت افزوده AR به معنای اضافه کردن چیزی است که در آن گرافیک، صدا و بازخورد لمسی به جهان طبیعی ما اضافه می شود. در این مورد بر خلاف واقعیت مجازی که شما در یک محیط کاملا مجازیVR هستید، واقعیت افزوده از محیط طبیعی شما استفاده کرده و به سادگی اطلاعات مجازی را در بالای آن قرار می دهد. واقعیت افزوده اغلب با استفاده از دوربین روی تلفن هوشمند، عناصر دیجیتالی را به یک نمایش زنده اضافه می کند و امروزه اغلب تلفن‌های هوشمند از برنامه های سنگین AR پشتیبانی می‌کنند.

به گفته سردبیر مسابقه کهکشان این مسابقه با تکنولوژی‌ترین مسابقه تلویزیونی و ترکیب یک نمایش و مسابقه در کنار هم است.

وی در مورد محتوا این مسابقه نیز یادآور شد: در مطالعات تاریخی که داشتیم قصه‌های مختلف در عصرهای مختلف ایران را بررسی کردیم. همانطور که در موسیقی تیتراژ پایانی هم حتی فضای تاریخی ایران در تمام ادوار را نشان دادیم. البته در تمام دکورها سعی کردیم المان‌های ایرانی نشان داده شود.

دلاوری ابراز کرد: در هر دکور میزبان متناسب با آ‌ن فضا انتخاب شده است. برای نمونه در بخش «ادبستان» که روایتی از دوره قاجار است به شخصیت «مریم امین» که یک روزنامه‌نگار در آن دوره تاریخی است که از قضا خیلی به این فرد تا به حال پرداخته نشده است رجوع کرده‌ایم و اتفاقات تاریخی آن زمان را از زبان وی بیان می‌کنیم.

مجید رستگار کارگردان مسابقه کهکشان در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه یکی از سخت‌ترین ژانرها کارگردانی برنامه مسابقه‌ای است، اظهار کرد: کارگردانی و اجرا کار مسابقه کهکشان خیلی سخت بود زیرا باید در یک زمان اطاق فرمان، محل مسابقه و همچنین بازیگردانی بازیگران را مدیریت می‌کردیم، به همین منظور خیلی پیچیدگی در ضبط و اجرا داشتیم.

وی در پاسخ به این سوال شبستان که اگر تیم کهکشان به فکر فصل سوم باشد همکاری خواهید داشت، گفت: در حال حاضر مذاکرات پیش تولید سریال «وضعیت زرد» برای فصل سه هستم و اگر شرایط فصل سه مسابقه کهکشان تداخل با فیلم وضعیت زرد نداشته باشد ممکن است کار را بپذیرم.

این کارگردان سینما و تلویزیون در پاسخ به سوال دیگر شبستان در مورد سختی کار ضبط برنامه‌های مسابقه محور آن هم با چندین مکان متفاوت توضیح داد: آنچه در سینما می‌بنیم با کارگردانی در برنامه مسابقه‌محور متفاوت بوده و واقعا ۶۰دقیقه ضبط چنین برنامه‌هایی بسیار سخت است. البته کار فرد را خسته نخواهد کرد اما حواشی کار آدم را اذیت می‌کند.

رستگار باین کرد: روزی ۶۰دقیقه ضبط داشتیم که هر روز انچام می‌شد و این کار سخت می‌کرد. همچنین جدای از مسابقه ما بخش نمایشی را هم داشتیم که در بخش نمایشی ما بداهه‌گویی و هم فیلم‌نامه قبلی وجود داشت که این دو در جریان مسابقه باید کنترل می‌شد و جایی کار سخت‌تر می‌شود که کارگردانی و تمام پشتیبانی‌ها باید همزمان انجام شود تا برنامه از فرم رئالیتی خارج نشود.

در بخش دیگری از این نشست کیمیا گیلانی بازیگر نقش نگین در بخش ادبستان با توضیحاتی در مورد اجرای این مسابقه در فرم عیرحضوری آن بیان کرد: شبکه پنج سیما پیش تر با طراحی اپلیکیش و امکان شرکت مخاطبان در مسابقه برخط شو به صورت برخط یا آنلاین تجربه لذت شرکت در یک مسابقات تلویزیونی را به مخاطبان خود هدیه داده بود. اما این بار با طراحی مسابقه بزرگ کهکشان با محوریت به چالش کشیدن ارتباطات انسان با رسانه ها و واکاوی واقعیت های مجازی(VR) و واقعیت های افزوده (AR) گام نوینی در تهیه و تولید مسابقات تلویزیونی برداشته است.

وی ادامه داد: این مسابقه در بخش پلاس خود در حال پخش است که با تلفن یا اپلیکشن علاقمندان می‌توانند بدون حضور در استودیو مسابقه در این رقابت شرکت کنند، در این بخش سعی شده شبیه‌سازی خوبی از فضای استودیو صورت بگیرد تا شرکت‌کنندگان بتوانند تا حدودی چالش را درک کنند. البته درگیری شرکت کنندگان به قدری زیاد است که می‌توان گفت بخش زیادی از بازی را بدون حضور تجربه می‌کنند.

این مجری تلویزیون در مورد نقش نگین نیز توضیح داد: نگین برداشت فانتزی از شخصیت مریم امین روزنامه‌نگاری در زمان قاجار است که سعی دارد مسائل اجتماع را نشان دهد. این شخصیت یک کلیدواژه دارد که «مردم چشم شون به دست ما و ما نگاه‌مون به آگاهی مردم است» که البته در این بخش ادبستان مسائل طنز را هم در اجرا داریم که باعث عمق‌دهی مخاطب به برخی مسائل تاریخ در دوره قاجار می‌شود.

گیلانی اضافه کرد: البته این شخصیت یک رابطه عاشقانه با مجری(سپند امیرسلیمانی) برقرار می‌کند که بهواسطه فاصله تاریخی بین دو نسل جذاب است اما در کل نقش این شخصیت در آگاهی‌رسانی بیشتر از دوره تاریخی قاجار پررنگ است. درواقع این شخصیت یک نقش زن فعال ایرانی را در دوره تاریخی قاجار نشان می‌دهد.

ترکاشوند بازیگر نقش «خانوم جون» در مورد نقش خود ابراز کرد: شخصیت خانوم جون که در این مجموعه بنده بازی کردم دقیقا فضای یکی مادر سنتی را نشان می‌دهد که در عین حال که آش نذری می‌پزد و به مسجد می‌رود در عین حال به فرزند خود و تغییر فضای بازی داخل کوچه‌ و رفتن به سمت آتاری و... هم دقت دارد. من سعی کردم در این نقش تا جایی که ممکن است کمک کنم تا شکت‌کنندگان گوی طلایی را با خود ببرند.

در بخش دیگری از این نشست دانشگر بازیگری که سعی دارد در بازی شرکت‌کنندگان خلل ایجاد کند گفت: تلاش من در تمام بازی جلوگیری از شرکت کنندگان برای بدست آوردن گوی طلایی است که البته سعی داشتیم که م شرکت کنندگان بتوانند از مراحل عبور کنند.
 

اصغر حیدری بازیگر نقش رسانا در دهه 60 نیز در مورد نقش خود افزود: این ‌کار با بازی‌هایی که من پیش از این داشتم تفاوت داشت چون باید هم از نظر فیزیکی و هم محتوایی شرکت کنندگان را هدایت می‌کردم.

در بخش پایانی این نشست علی کاظمی بازیگر بخش فضا یا آینده نیز در مورد نقش خود یادآور شد: من از سختی کار خبر نداشتم و ‌میزانسن ها و دکوپاژها و‌ مکالمه با اطاق فرمان و همچنین شرکت کنندگان کار را سخت می‌کرد. کار در مقابل ۸دوربین یکم سخت است و به نظرم مردم این سختی را نمی‌توانند درک کنند چون واقعا بچه‌های این‌گروه سعی کردن کار خیلی خوب جلو برود.

کد خبر 1226298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha