به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نخستین نشست هماندیشی ناشران دولتی و خصوصی حوزه کودک و نوجوان امروز با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مسعود زینالعابدینی مشاور مدیرعامل، فاطمه طارمی مدیرکل انتشارات کانون ،محمدرضا کریمیصارمی معاون تولید کانون، رضا برنگی مدیر نظارت بر چاپ و توزیع محصولات کانون و جمعی از ناشران در سالن جلسات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
حامد علامتی این جلسه را یکی از اصلیترین جلسات هماندیشی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دانست و ضمن تشکر از نظرات ارائه شده از سوی ناشران گفت: نظرهای شما توسط کارشناسان کانون بررسی می شود و در آینده اعمال خواهد شد. ما دنبال اجرایی شدن دیدگاهها متناسب با ظرفیتها هستیم. این جلسات باید به طور منظم برگزار شود.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه معجزه دین اسلام کتاب است، عنوان کرد: این بزرگترین سند افتخار و هویت اجتماعی، دینی و تاریخی برای یک ملت است. کتاب موضوعیت دارد و زمینه اندیشه و درک است. اولین کلامی که بر پیامبر اکرم(ص) ابلاغ شد خواندن بود و این بزرگترین سند تمدنی برای یک ملت محسوب میشود. موضوع کتاب و خواندن و مطالعه در هیچ مکتبی به این شکل مهم و زیبا شمرده نشده است. ما به این سند بزرگ و ارزشمند افتخار میکنیم.
وی با بیان اینکه ما نمیتوانیم در شرایط فعلی توقف کنیم، تصریح کرد: باید یک ارزیابی از وضعیت گذشته داشته باشیم تا نقشه راهی را که در مقابل ما قرار گرفته است طبقه بیانیه گام دوم تنظیم کنیم. شکیل این جلسات برای ریلگذاری و مسیر رو به جلو است که با همکاری شما فرهیختگان اتفاق میافتد.
علامتی با اشاره به اینکه کانون از حوزه نشر رقابتی با ناشران خصوصی خارج خواهد شد، افزود: از این به بعد هیچ نگاه رقابتی نخواهیم داشت بلکه از ظرفیت ناشران دیگر استفاده خواهیم کرد. اشتراک موضوعها برای تولیدات جدیدرا در نظر می گیریم. کانون اولین ناشر کودک است و به عنوان یک انتشارات در کنار سایر انتشارات می استند و همراه است.
وی خاطر نشان کرد: منافع اقتصادی و مالکیت معنوی آثار ناشران خصوصی باید حفظ شود. سیاستهای این مساله در برنامه راهبردی درحال تنظیم است برنامه ما همکاری جدی در عرصه کار هدفمند و هوشمند با ناشران خصوصی خواهد بود.
وی با بیان اینکه متاسفانه ما گزارش جامع از وضعیت نشر کودک و نوجوان بر اساس یک اطلس فرهنگی نداریم، گفت: برای همین نمیتوانیم درک جامع و درستی از وضعیتی که در آن قرار داریم داشته باشیم. رسیدن به اطلس فرهنگی کتاب کودک و نوجوان براساس شرایط فعلی یکی از ضرورتهای جدی پیش روی سیاستگذاران حوزه نشر کودک و نوجوان است. کانون هم آماده است که نقش خود را در این زمینه ایفا کند.ما نیاز به رصد، پایش، فراتحلیل و تجویز برای نیازهای کودکان و نوجوانان براساس نیازها و اقتضائات روز و نیازهای آینده داریم.
به گفته مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مجهز کردن محصولات به فناوریهای روز، واقعیت افزوده و تولیدات سمعی بصری و تبدیل کتاب به یک بسته جامع محصولات متن، صوت، تصویر باید مورد توجه قرار بگیرد. زیرا این چیزی است که دنیا به سمتش حرکت کرده و ما نباید از آن عقب بمانیم.
علامتی با اشاره به اینکه کانون درحال بهروزرسانی یک مدل جدید هست، عنوان کرد: کانون باید از ناشر رقابتی به مجموعه همکار و شتاب دهنده تبدیل شود. باید خرید محصولات از سایر ناشران شکل بگیرد و مالکیت معنوی ناشران حفظ شود. لازم است که از کارهای تکراری جلوگیری شود . در حقیقت کانون باید به اتاق فکر یا هیات اندیشه ورز در حوزه کتاب کودک و نوجوان برای ناشران دیگر تبدیل شود.
وی یکی از مهمترین نگاههای راهبردی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان را سرمایهگذاری در تربیت نسل جدید تصویرگران و نویسندگان ذکر کرد و افزود: کانون حاضر است با همکاری و حمایت ناشران زمینه فعالیتهای آموزشی و ارتقای توانمندیهای این نسل جدید را برعهده بگیرد. انتقال تجربیات افراد صاحب تجربه به نسل جدید در بستر کانون قابل تحقق است. تقویت جشنواره های مرتبط با حوزه نشر کودک و نوجوان نیز از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است، در این نشست نمایندگانی از انتشارات مختلف همچون جهانبخش، مدیر انتشارات مدرسه، نیلفروشان مدیر نشر زعفران، ملکزاده انتشارات فاطمی، مجتبی سادات سرکی نشر نبات، کرم مسئول انتشارات نردبان، ابراهیم شکوری مدیرعامل انتشارات سروش، حامد رضوی مدیر انتشارات بهنشر در تهران، صدرنیا مدیر بخش کودک و نوجوان انتشارات علمی و فرهنگی و زهرا یعقوبی مدیرمسئول انتشارات کتاب پرنده به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.
نظر شما