یکی از مدهای حمل و نقل برای کاهش ترافیک، قطار شهری است

ناصحی گفت:از مهم‌ترین موضوعاتی که کلان شهرها با آن روبه‌رو هستند، موضوع تراکم، تردد و ترافیک در سطح شهر است که مشکلات بسیار عدیده‌ای برای کشور اعم از هدر رفت انرژیو وقت مردم دارد؛ لذا یکی از مدهای حمل و نقل برای کاهش ترافیک، موضوع قطار شهری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان رضوی، «مهدی ناصحی» در نشست با کمیسیون عمران مجلس، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که کلان شهرها با آن روبه‌رو هستند، موضوع تراکم، تردد و ترافیک در سطح شهر است که مشکلات بسیار عدیده‌ای برای کشور اعم از هدر رفت انرژیو وقت مردم دارد؛ لذا یکی از مدهای حمل و نقل برای کاهش ترافیک، موضوع قطار شهری و مترو است.

 

عضوشورای شهر مشهد ادامه داد: در مشهد چهار خط مترو با ارائه خدمت به ۶۰۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است که به خاطر برخی از مشکلات مثل کمبود واگن و تجهیزات، امروز برای ۲۷۰ هزار نفر امکان ارائه خدمت وجود دارد.

 

وی افزود: در سال ۹۲ با پیگیری مسئولین مشهد و استان، ۱۴۱ میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی به عنوان تسهیلات به شهرداری مشهد اختصاص پیدا کرد؛ ما نیز از دلار با قیمت هزار و ۲۶۰ تومان تا سه هزار و ۵۰۰ تومان از بانک دریافت کردیم.

 

ناصحی بیان کرد: قرارداد بر این اساس بود که از سال ۱۳۹۷ بازپرداخت این تعهد ارزی انجام شود اما پنج مرحله تمدید شده و تا امروز با توجه به محدودیت‌های شهرداری، رقمی که بانک توسعه صادرات از ما مطالبه کرده است ۲۳۶ میلیون دلار است و بر اساس تقسیم بندی انجام شده باید هر پنج ماه ۸۰۰ میلیارد تومان پرداخت کنیم.

 

عضو شورای شهر مشهد عنوان کرد: وظیفه صندوق پرداخت تسهیلات برای وجوهات بازرگانی است و ۲۵ میلیارد دلار تا امروز تسهیلات پرداخت کرده اما پنج میلیارد دلار آن به صندوق برگشته است، عمده تسهیلاتی که پرداخت شده نیز در حوزه خودرو و نفت بوده و بنا بر حساسیت‌هایی که بر این موضوعات وجود دارد، کسی در این رابطه پیگیری نمی کند اما قریب به یک سال است که این صندوق به شهرداری مشهد فشار می آورد که باید این عدد و رقم برگردد.

 

وی اضافه کرد: در سفر رئیس جمهوی توانستیم یک سال تمدید بگیریم اما در ازای آن سالانه ۳۰ میلیون دلار به این رقم اضافه می شود، سال اولی که کار خود را آغاز کردیم ۲۶ میلیون بدهکار بودیم و امروز ۲۳۶ میلیون دلار بدهکار شده ایم.

 

ناصحی افزود:اگر این رقم بماند، هرسال اضافه می شود و توانی برای پرداخت وجود ندارد از سویی دیگر بر اساس قانون هوای پاک، دولت باید ۵۰ درصد هزینه های هوای پاک را پرداخت کند و این قانون کشوری است لذا دولت باید مکلف شود سهم ۵۰ درصدی خود را از این تسهیلات را پرداخت کند زیرا شهرداری امکان پرداخت این رقم را ندارد.

کد خبر 1226855

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha