کردستان ظرفیت‌های صنعتی و معدنی بسیاری برای توسعه دارد

خلیقی گفت: کردستان یکی از استان‌هایی است که علاوه بر شاخصه مرزی بودن، ظرفیت و پتانسیل‌های صنعتی، کشاورزی و معدنی بسیاری برای توسعه همه جانبه دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، بختیار خلیقی عصر پنج شنبه(۵ آبان) در جلسه پدافند غیرعامل استان کردستان، اظهار کرد: کردستان دارای ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است و از طریق ۲ مرز رسمی سیرانبند بانه، باشماق مریوان و سه بازارچه موقت مرزی، فرصت مناسبی را برای صادرات کالا از طریق این فراهم کرده است.

 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه در کل استان ۳ گمرک برای اظهار و ثبت در حوزه تجارت خارجی داریم، افزود: در سه شهرستان بانه، مریوان و سروآباد، برای ۸۸ هزار نفر کارت مرزنشینی صادر شده که انتظار می‌رود با استفاده از فرصت‌های موجود، پدیده کولبری از کردستان کنار گذاشته شود و سمت و سوی تجارت رسمی و غیررسمی برویم.

 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: همچنین در کردستان ۹۹۶ پروانه بهره‌برداری صنعتی داریم که زمینه ایجاد ۱۹ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی با سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریال را فراهم کرده است.

 

خلیقی یادآور شد: در بخش معدن نیز ۱۸ گونه ماده معدنی در مناطق مختلف استان شناسایی شده و در حال حاضر نیز سرمایه‌گذاری بالایی در این حوزه از سوی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی صورت گرفته است.

 

وی یادآور شد: مهمترین واحدهای تولیدی استان در حال حاضر پتروشیمی کردستان، صنایع لاستیک بارز، شرکت طلای زرکوه، شرکت تراکتورسازی آرانوس خاورمیانه، کیمیا معادن سپاهان، سیمان کردستان، سقز سازی کردستان، کاشی کسری و شرکت توتون آپادانا است.

 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: در زمینه طرح صنعتی نیز طرح‌های پیشران خوبی داریم، مانند ذوب آهن سقز، توسعه طلای کردستان، طرح پتروشیمی بیجار و طرح گسترش تایر رازی که می‌تواند اشتغالزایی بالایی داشته باشد.

 

خلیقی با بیان اینکه پیش بینی اشتغالزائی در طرح‌های پیشران ۳۱ هزار نفر است که با ۶۸۷ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در حال اجرا هستند، گفت: در زمینه طرح‌های صنعتی، طرح تولید ورق گرم فولادی در شرکت فولاد کردستان، طرح آهن اسفنجی بیجار، تولید گندله صبانور، کیمیا معادن سپاهان، تولید شمش طلا، تولید پلی اتیلن پتروشیمی از جمله این طرح‌ها است.

 

وی افزود: در مجموعه معدن کردستان نیز ظرفیت‌های خوبی در کل استان است و با 670 میلیون تن ذخیره قطعی ۱۸ گونه در گروه شش گانه قرار داریم.

 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در ادامه سخنان خود به پدافند غیرعامل نیز اشاره کرد و بر ضرورت اجرایی کردن الزامات پدافند غیرعامل در کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی استان کردستان تاکید و اظهار کرد: آگاهی و آموزش هدفمند و موثر، پیش بینی سوخت‌های جایگزین و ژنراتور تولید برق می‌تواند در موقع بحران از توقف چرخ تولید در این واحد‌ها جلوگیری کند.

 

خلیقی اضافه کرد: کارخانجات صنعتی با اجرای الزامات پدافند غیرعامل می‌توانند سطح آسیب‌پذیری در میزان تولید، نیروی کار و سرمایه خود را به حداقل برسانند.

 

وی یادآور شد: در پدافند غیرعامل همه پیش بینی‌ها باید انجام شود تا در بروز حوادث غافلگیر نشویم و در آمادگی کامل باشیم.

کد خبر 1226954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha